Sari la conținut

CUM SĂ ÎMBUNĂTĂȚIM SISTEMUL LIMFATIC

  Lipsa activității fizice, deficitul de iod, bolile digestive sau dezechilibrul – toate acestea pot bloca sistemul limfatic și pot provoca probleme de sănătate.

  Sistemul limfatic este un complex de „drenaj” în corpul nostru. Se compune din ganglioni limfatici, vase, splină și timus. Sistemul limfatic joacă un rol important în combaterea infecțiilor și absorbției de lichide, grăsimi și deșeuri toxice în corpul nostru.

  Lipsa activității fizice, deficitul de iod, bolile digestive sau dezechilibrul-toate acestea pot bloca sistemul limfatic și pot provoca probleme de sănătate. Din fericire, există multe modalități de curățare a limfei care îmbunătățesc starea pielii, împiedică artrita, celulita, lupta împotriva colesterolului, indigestia și întăresc imunitatea.

  10 cele mai eficiente dintre ele.

  • Terapii alternative
   Masaj limfatic. Acest tip de masaj stimulează circulația limfei și fluxul de grăsimi, lichide, toxine și alte deșeuri din celulele corpului.
  • Acupunctura (acupunctura) — stimulează fluxul limfatic.
  • Sauna sau băile de aburi reprezintă o modalitate excelentă de curățare a sistemului limfatic, care, împreună cu aceasta, elimină toxinele și deșeurile proceselor metabolice din organism.
  • Activitatea fizică
   Antrenamentele fizice regulate care implică sărituri sunt cea mai bună modalitate de a stabiliza funcționarea sistemului limfatic. Orice exercițiu este util pentru stimularea fluxului limfatic. Fiind în mișcare, mușchii afectează sistemul limfatic, ceea ce îmbunătățește tranzitul limfatic prin organism.
  • Nutriție
   Într-o dietă sănătoasă și adecvată, organismul va acumula mai puține toxine și produse de descompunere a nutrienților, ceea ce reduce șansele de înfundare a sistemului limfatic. Încercați să consumați în cantități maxime produse ecologice pentru a preveni ingerarea pesticidelor și a altor substanțe chimice în corpul dumneavoastră.

  Alimente care promovează fluxul limfatic:

  Fructele, în special cranberries, datorită antioxidanților conținute în ele, ajută sistemul limfatic, intestinele și rinichii să scape de toxine dăunătoare;
  legumele, în special cele verzi cu frunze, datorită cantității mari de clorofilă, va curăți eficient corpul de substanțe nocive și va scade colesterolul;

  ulei de in;
  spirulina alge;
  nuci;
  migdale;
  nuci de Brazilia;
  semințe de in sau chia;
  avocado.

  Aceste produse oferă organismului vitamine importante, minerale, antioxidanți, acizi grași și alți fitonutrienți utili. Ele promovează tranzitul limfatic în organism și îl curăță de substanțele chimice nocive. Adăugați mai multe fructe proaspete, legume, sucuri proaspăt stoarse în dieta dvs. și vă vor oferi enzimele și acizii necesari care vor scăpa sistemul limfatic de orice exces.

  Alimente care trebuie evitate:

  îndulcitori artificiali;
  zahăr;
  alimente grase;
  conservanți;
  alimente prelucrate;
  alimente bogate în sare;
  bomboane și produse de patiserie.
  Toate aceste produse sunt cunoscute pentru a promova acumularea de toxine în organism și pot bloca canalele limfatice.

  Mai multă apă
  Corpul tau are nevoie de suficienta apa pentru a evita deshidratarea si pentru a asigura functionarea normala a sistemului limfatic. Încercați să beți 6-8 pahare de apă pe zi.

  Respirație
  Exercițiile de respirație profundă stimulează fluxul limfatic, furnizează celule cu oxigen și împiedică acumularea de toxine.

  Duș „uscat”
  Dușul zilnic „uscat” îmbunătățește fluxul limfatic și oferă întregului sistem limfatic un impuls necesar pentru includerea în activitatea activă. Înainte de a lua un duș, masați pielea timp de 5 minute cu o perie uscată sau un prosop cu mișcări liniare în direcția inimii.

  Renunțarea la chimie
  Evitați produsele cosmetice care conțin o mulțime de chimie. Cele mai multe produse de îngrijire (loțiuni, paste de dinți, produse de protecție solară, deodorante etc.) conțin o listă lungă de substanțe chimice discutabile care ajung în cele din urmă în limfa dumneavoastră. Alegeți produse cosmetice pe bază de ingrediente naturale, organice, sau încercați să le gătiți la domiciliu.

  Ceaiuri din plante
  Ierburile pot fi folosite ca remedii medicale, în timp ce acestea sunt absolut sigure pentru sănătate. Unele dintre ele cresc fluxul limfatic și elimină toxinele din organism. Astfel de plante includ: Echinacea, Hydrastis canadian, trifoi roșu, chemeritsa verde, Astragalus, rădăcină Indigo sălbatică.

  Contrast duș
  Câteva minute de duș de contrast au un efect benefic asupra fluxului sanguin și a fluxului limfatic. Alternând căldura (dilată vasele de sânge) și frigul (scurtează vasele de sânge), veți stimula circulația sângelui și a limfei pe tot corpul.

  Îmbrăcăminte
  Îmbrăcămintea strânsă încetinește fluxul limfatic și poate duce la înfundarea canalelor limfatice. Prin urmare, preferați hainele libere sau una care nu împiedică mișcările.

  Dacă respectați aceste sfaturi simple, sistemul limfatic va funcționa mult mai eficient, iar starea generală de sănătate și rezistența organismului se vor îmbunătăți semnificativ.

  Lasă un răspuns