Sari la conținut

7 Plante care tratează mai bine decât medicamentele

  Timp de secole, decocțiile, infuziile, unguentele și orice derivat din plante au fost folosite ca metodă principală de tratare a pacientului.

  Cunoscutul savant persan Avicenna credea că un medic adevărat ar trebui să aibă trei arme — cuvinte, plante și cuțit. Ei bine, în Asia, medicina pe bază de plante este încă practicată în egalitate cu utilizarea medicamentelor.

  Beneficiile ierburilor
  Astăzi, redacția ” retetenaturiste.eu !” am pregătit pentru tine, dragă cititor, o mică selecție de ierburi utile care au un efect benefic asupra corpului uman. Aceste 7 plante tratează mai bine decât medicamentele!

  Menta
  Strămoșii noștri au crezut că menta prelungește viața și a numit-o iarbă de longevitate. Principalul beneficiu al acestei plante se bazează pe proprietățile sale antiseptice, analgezice și antispastice.
  Menta revigorează, restabilește forța, îmbunătățește digestia. Ceaiul parfumat cu menta ameliorează tensiunea nervoasă, ajută la relaxare, ameliorează depresia și insomnia. Se recomandă pentru răceli, facilitează respirația, este eficientă pentru migrene.

  Brusture
  Infuziile din rădăcini și frunze sunt folosite pentru gută, osteocondroză, reumatism, ulcerului gastric, gastritei cronice, precum și diferite boli de piele: acnee, licheni, furuncule.

  Decoctul de brusture tratează hepatita. După două trei luni de tratament, o să uitați de hepatită. Rădăcina de brusture tratează colecistita, boala renală, zdrobește pietrele la rinichi și vezica biliară tratează tumorile hepatice și chiar ciroza hepatică!

  Busuioc
  O infuzie de frunze de busuioc se descurcă perfect cu bolile gâtului și bronhiilor, se folosește ca un antipiretic, îmbunătățește funcționarea rinichilor. Utilizarea busuiocului pentru bărbați în capacitatea sa de a crește potența.
  Planta conține, de asemenea, vitaminele A, C, B2, PP, zahăr, caroten, fitoncide. Busuiocul întărește imunitatea, ajută la prevenirea apariției cancerului.

  Cimbru
  Beneficiile acestei plante sunt cunoscute încă din timpul Hippocrates. Cimbrul este considerat unul dintre cele mai vindecătoare plante pentru corpul uman.
  Cu utilizarea corectă, cimbru poate avea un efect terapeutic.

  Coriandru
  Coriandrul îmbunătățește digestia, crește apetitul, este foarte bun pentru gastrită, ulcer gastric și duodenal. Semințele contribuie la o mai bună absorbție a alimentelor amidon și a culturilor rădăcinoase.
  Coriandru pentru ameliorarea durerii abdominale și ca remediu pentru flatulență. De asemenea, coriandrul este un mare ajutor pentru cei care doresc să piardă kilogramele în plus.

  Rozmarin
  Rozmarin este un ajutor excelent pentru îmbunătățirea memoriei. În secolul al XV-lea, esculapele au recomandat să fie consumate de persoanele cu boli ale creierului și tulburări ale activității creierului. Astăzi, oamenii de știință cred că planta este capabilă să protejeze o persoană de boala Alzheimer, precum și modificările returnabile asociate cu deteriorarea activității mentale.

  Mușețel
  Bunicile noastre au folosit cu succes musetelul ca antiseptic, antispasmodic ușor, antiinflamator. Un decoct bun sau infuzie de musetel pentru a lua crampe stomacale, flatulență, dureri lunare.

  Personal, am aflat mai multe detalii despre proprietățile fiecărui tip de ierburi, am decis să le cresc pe pervazul ferestrei, astfel încât să am verdele proaspăt pe tot parcursul anului.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns