Sari la conținut

Dureri articulare – primele semne ale lipsei de acid pantotenic

  Vitamina B5 sau acidul pantotenic stimulează activitatea inimii și crește concentrarea atenției și, în plus, previne îmbătrânirea prematură și formarea ridurilor.

  Acid pantotenic (B5). Numele acestei vitamine provine din cuvântul grecesc „pantos”, ceea ce înseamnă „peste tot”. Se întâlnește cu adevărat peste tot, dar nu și în alimentele care se întâmplă zilnic în farfuriile noastre. Cu toate acestea, printre specialiștii în metabolism există încă o opinie învechită că nu există probleme de deficit de acid pantotenic.

  Vitamina B5: ce conține și ce afectează
  De fapt, totul pare complet diferit. Faptul este că structura metabolismului sa schimbat foarte mult în ultimele decenii, când în frigiderele noastre au început să apară conserve, chipsuri prăjite, pizza, pâine albă, paste, zahăr, dulciuri și băuturi zaharoase.

  În astfel de produse, conținutul de acid pantotenic a scăzut la jumătate (de exemplu, în toate produsele din făină de grâu). În plus, peste tot există o lipsă de substanțe care interacționează cu acidul pantotenic. Deci, există o deficiență constantă a acestei vitamine valoroase.

  Ce afectează lipsa acidului pantotenic

  În primul rând, această deficiență afectează persoanele în vârstă. Ele sunt adesea în imposibilitatea de a cumpăra produse proaspete și se hrănesc cu ceea ce este stocat pe rafturi în frigidere și congelatoare: legume și fructe în cutii de conserve sau în ambalaje din plastic, preparate conservate sau congelate, cârnați, orez decojit, produse de patiserie, etc. Prin urmare, aproape o treime din persoanele în vârstă și în vârstă au un conținut prea scăzut de acid pantotenic în sânge.

  Dacă dimineața, în timp ce sculați din pat, este greu să vă îndoiți brațele și picioarele din cauza anchilozei sau a artritei, aceasta ar putea însemna că vă lipsește acidul pantotenic. În timpul studiilor clinice, se constată în mod constant că pacienții cu artrită au un conținut prea scăzut de pan-Toten în sânge. Dozele mari de vitamina pot ameliora durerea timp de una până la două săptămâni. Dar dacă treceți din nou la mâncarea obișnuită, boala se reia treptat.

  Cei care mănâncă în principal preparate din cutii de conserve, pâine albă, pizza și vermicelli, mănâncă o mulțime de zahăr și dulciuri, există o deficiență a vitaminei B5 foarte importante, pe care experții o numesc acid pantotenic.

  Primele semne ale lipsei de acid pantotenic:

  Dureri articulare
  Căderea părului
  Gri prematur
  Fisuri mici în colțurile gurii
  Amorțeală, crampe la nivelul mâinilor și picioarelor
  Slăbirea vederii și a memoriei
  Iritabilitate
  Constipație

  Ce conține acid pantotenic
  Ficatul, rinichii, gălbenușul de ou și pâinea cu tărâțe sunt deosebit de bogate în acid pantotenic. În forma cea mai concentrată, se găsește în drojdia de bere și laptele de matcă de albine. Acest lichid nutritiv conține o substanță care ucide microorganismele dăunătoare.

  Acidul pantotenic se găsește în principal în ficat, rinichi, gălbenuș de ou și pâine cu tărâțe. În forma cea mai concentrată, se găsește în drojdie de bere și jeleu regal de albine.

  Acid pantotenic – arhitect al figurii subțiri
  Efectul antiinflamator al acidului pantotenic se datorează funcțiilor sale metabolice în cortexul suprarenale, unde această vitamină este implicată în producerea de corticoizi. Ele ajută o persoană să depășească situațiile stresante și, în același timp, să lupte împotriva proceselor inflamatorii din organism. Deoarece cortexul suprarenale, acest lucru cel mai funcțional dintre toate glandele noastre poate produce hormoni doar șase ore pe zi, iar restul timpului se odihnește, are nevoie de cantități mari de acid pantotenic pentru a combate cu succes stresul și inflamația. Având în vedere că corticoizii sunt mai mari decât orice alt compus, contribuie la consumul depozitelor de grăsimi, acidul pantotenic ajută în mod indirect la menținerea sau restabilirea armoniei figurii. Pe de altă parte, lipsa acestei vitamine contribuie la obezitate.

  În general, acidul pantotenic poate fi numit vitamina și arhitect al unei figuri subțiri. Hormonii de stres de tip cortizol sunt produși numai pentru a excita și a stimula activitatea inimii și concentrarea atenției. Doar așa putem face față stresului în caz de pericol, conflicte la locul de muncă și în familie, cu muncă grea și sport. Prin urmare, acidul pantotenic ne ajută să fim pregătiți pentru orice test.

  Vitamina B5 ne ajută să facem față situațiilor stresante, ajută la menținerea sau restabilirea figurii.

  Dureri articulare-primele semne ale lipsei de acid pantotenic

  Efectele deficienței acidului pantotenic
  Vă puteți imagina ce duce la lipsa acestei vitamine. Cei care sunt stresați de dimineață până seara, cheltuiesc rezerve de pantoten în cortexul suprarenale și, prin urmare, pierd rapid energia vitală. Cei care se angajează în muncă fizică grea sau în sport reduc, de asemenea, rezervele de acid pantotenic în glandele suprarenale. Acesta este motivul pentru care sportivii de vârf după competiții grele, debilitante sunt adesea aproape de o cădere nervoasă și nu sunt capabili să facă față stresului.

  Această vitamină „declanșează” procesul de lipoliză-eliberarea grăsimilor din adipocite (celule grase). În celula corpului, el este din nou aici ca aici pentru a ajuta la arderea grasimilor. Deci, se produce energia suplimentară necesară pentru a proteja împotriva stresului.

  Vitamina joacă rolul arcului de declanșare și în sinteza țesuturilor, în special a pielii și a membranelor mucoase. Astfel, protejează membranele mucoase de infecții. Chiar și creșterea părului și pigmentarea lor, adică saturația cu coloranți, nu este completă fără participarea acidului pantotenic. Această vitamină previne, de asemenea, îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor.

  Vitamina B5 sau acidul pantotenic este unul dintre cele mai bune mijloace pentru a rămâne subțire și revigorant. Stimulează activitatea inimii și crește concentrarea atenției și, în plus, previne îmbătrânirea prematură și formarea ridurilor.

  Cum acidul pantotenic intră în celulele corpului
  Jumătate din vitamina B5 dispare atunci când se procesează cerealele pe făină și se curăță orezul. În timpul prăjirii și stingerii cărnii, se pierde 35% din acidul pantotenic. În plus, această vitamină este sensibilă la efectele acizilor. Feluri de mâncare, care sunt udate abundent cu oțet, și încă stocate după aceea de ceva timp, nu conțin vitamina B5.

  Animalele în condiții naturale se hrănesc cu cereale nerafinate și nu se prăjesc în tigaie. În mod similar, ei nu vin în minte pentru a îmbunătăți cu oțet gustul de salata verde minunat. Prin urmare, concentrația acidului pantotenic în sângele animalelor este constant ridicată.

  În alimente, vitamina se găsește sub formă de coenzimă, din care este excretată și intră în plasma sanguină pentru a permite accesul la orice celulă a corpului, deoarece fiecare celulă este spălată cu sânge prin vase microscopice mici. Prin anumiți receptori, molecula de vitamina pătrunde în celulă și imediat formează un important pentru producerea de energie musculară coenzima A. excesul de acid pantotenic este excretat din organism în urină, deci trebuie să aveți grijă în mod constant de completarea rezervelor de vitamine.

  Cât de mult avem nevoie de acid pantotenic?
  Pentru copii, adolescenți și adulți este necesar de zi cu zi de la 5 până la 10 mg de vitamina, precum și femeilor însărcinate și care alăptează până la 15 mg Pentru a asigura nou-născutului necesar în dieta de vitamina în timpul formării creierului și țesuturilor, laptele matern conțineîntr-o foarte mare concentrație de până la 5 mg pe litru. Cei care sunt expuși la stres sau sunt ocupați cu munca fizică necesită mai mult acid pantotenic decât persoanele cu un stil de viață calm și măsurat.

  Alimente bogate în acid pantotenic:

  Alimente (100 de grame)

  Ficat – 7.70

  Tărâțe de grâu – 2.85

  Păstrăv – 1.82

  Semințe de floarea-soarelui – 1.40

  Hering, macrou – 1.35

  Brânză (camembert, Roquefort, limburgheză) – 1.10

  Nuci – 0.90

  Pâine cu tărâțe – 0.78

  Gălbenuș (un ou) – 0.75

  Crabi – 0.63

  Carne de vită – 0.40

  Lapte integral – 0.31

  Ce trebuie luat în considerare
  Alimentele rafinate și prelucrate — orez, paste, pâine albă etc.-conțin doar o cantitate mică de acid pantotenic.

  Căldura ridicată la gătit distruge vitamina. Acizii, cum ar fi oțetul în marinade, legume conservate, muștar, descompun molecula de vitamina, mai ales dacă alimentele pentru o lungă perioadă de timp sunt în contact cu oțetul. Cu toate acestea, sunt dăunătoare pentru vitamina și substanțe alcaline, cum ar fi bicarbonatul de sodiu.

  Este foarte important să furnizați în mod egal și constant corpul cu acid pantotenic, deoarece excesul de vitamină (luat sub formă de tablete, de exemplu) este excretat rapid. Administrarea uniformă a vitaminei este asigurată de o nutriție completă, în timp de refuz a produselor „goale” de tip zahăr, dulciuri, spaghete, cartofi prăjiți etc.

  Ce contribuie la acidul pantotenic (vitamina B5):

  Vitalitate înaltă
  Prevenirea proceselor inflamatorii
  Protecție împotriva stresului
  Reducerea stocurilor de grăsimi
  Concentrarea atenției
  Piele sănătoasă
  Păstrarea părului
  Circulația normală a sângelui

  Publicat : retetenaturiste.net

  Lasă un răspuns