Sari la conținut

10 Produse utile si benefice pentru sănătate


  Este posibil că nu acordați atenție acestor produse.

  Cu toate acestea, ele conțin cantități mari de vitamine, minerale și alți nutrienți.

  Produse foarte utile
  Lămâi

  Doar o lămâie conține 100% din valoarea zilnică a vitaminei C, care crește nivelul lipoproteinelor benefice cu densitate mare și poate întări oasele. Flavonoidele conținute în lămâi pot inhiba creșterea celulelor canceroase și au proprietăți antiinflamatorii.

  Broccoli

  O crustă medie de broccoli conține 100% din norma recomandată de vitamina K și o dublă a normei recomandate de vitamina C – două elemente importante pentru construirea oaselor. O astfel de porție de broccoli ajută, de asemenea, la prevenirea multor tipuri de cancer.

  Ciocolată neagră

  O mică bucată de ciocolată poate reduce tensiunea arterială. Pudra de cacao este bogată în flavonoide și antioxidanți, care reduc colesterolul dăunător și măresc nivelul colesterolului util.

  Cartofi

  Un cartof conține 66 mcg de acid folic-aceeași cantitate ca într-o ceașcă de spanac sau broccoli. Cartofii roșii conțin aproape 8 ori mai multă vitamină A, care luptă împotriva cancerului și stimulează imunitatea.

  Somon

  Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care reduc riscul de depresie, boli de inimă și cancer. O porție de somon conține aproape 50% din valoarea zilnică a niacinei, care protejează împotriva bolii Alzheimer și a deteriorării memoriei.

  Nuci

  Conțin cantități mari de acizi grași omega-3, care reduc colesterolul, îmbunătățesc starea de spirit și luptă împotriva cancerului și protejează împotriva daunelor provocate de soare.

  Avocado

  Avocado este bogat în grăsimi benefice care reduc colesterolul. Un avocado conține mai mult de jumătate din fibre și 40% din acidul folic recomandat zilnic, ceea ce reduce riscul bolilor de inimă.

  Usturoi

  Usturoiul luptă împotriva bolilor prin suprimarea creșterii bacteriilor, inclusiv a baghetei intestinale. Allicin-substanța din usturoi are proprietăți antiinflamatorii, reduce colesterolul și tensiunea arterială ridicată.

  Spanac

  Spanacul conține luteină și zeaxantină – doi antioxidanți care măresc imunitatea, importanți pentru sănătatea ochilor. Studiile recente au arătat că printre fructe și legume, spanacul este unul dintre cele mai eficiente alimente în lupta împotriva cancerului.

  Fasole

  O porție de (fasole, mazăre, linte) de patru ori pe săptămână reduce riscul bolilor de inimă cu 22%. Obiceiul de a mânca leguminoase reduce, de asemenea, riscul de cancer mamar.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns