Sari la conținut

Scapă de viermi intestinali și alți paraziți : 9 remedii naturale

  Procesul de detectare a paraziților este foarte dificil. Dacă bănuiți că aveți paraziți în organism, precum și în scopul prevenirii, puteți utiliza remedii. Veți fi surprinși să aflați că baza lor este o plantă bine cunoscută, folosită pe scară largă în gătit.

  Conținut.

  Cele mai bune remedii împotriva diferitelor tipuri de paraziți
  Ce sunt, infecții parazitare
  Simptomele infecției parazitare
  Cele mai bune remedii naturale pentru paraziți
  Condimente împotriva paraziților
  În sensul literal al cuvântului, paraziții sunt organisme vii care au dreptul la viață, la fel ca orice alte organisme vii.

  Ce sunt, infecții parazitare

  criptosporidioza este o infecție intestinală care intră în organism prin scaunul infectat;
  giardioza este o boală care este transmisă prin alimente contaminate sau în contact cu o persoană infectată;
  toxoplasmoza este o boală transmisă prin alimente contaminate sau în contact cu fecalele feline;
  trichomoniaza este o boală cu transmitere sexuală.

  Bolile enumerate mai sus sunt cauzate în principal de trei tipuri de microorganisme:
  Ectoparazitele sunt organisme multicelulare care trăiesc pe suprafața corpului; țânțarii și păianjenii se încadrează în această categorie.

  Helmintii sunt organisme multicelulare numite în mod obișnuit viermi; viermi plani și nematozi; viermii adulți devin vizibili.

  Protozoarele sunt organisme unicelulare care cresc rapid și se înmulțesc într-un mediu favorabil.

  Simptomele infecției parazitare
  Pentru majoritatea paraziților, habitatul cel mai favorabil este tractul gastrointestinal.

  Simptome posibile ale infecției parazitare:
  Greață, vărsături
  Febră
  Crampe abdominale
  Iritarea pielii: roșeață, erupție cutanată, mâncărime
  Descărcare vaginală
  Ganglionii limfatici crescuți
  Dureri musculare
  Natura are un antidot pentru fiecare otravă


  Plantele medicinale sunt medicamente puternice. Trebuie doar să alegeți planta medicinală cu proprietățile potrivite. În cazul infecției cu o infecție parazitară, este necesară o asistență medicală profesională. Numai astfel puteți fi siguri că utilizați ierburile potrivite și în doza corectă.

  Cele mai bune remedii naturale pentru paraziți

  • Nuc negru
   Coaja verde de nuc negru conține taninuri. Este un grup de antioxidanți cu proprietăți antimicrobiene și anti-cancer. Și unul dintre aceste taninuri – juglon – are un efect antiparazitar. Utilizarea miezurilor de nuc negru sau tinctură din cochilia sa ajută la curățarea corpului de larvele de paraziți, îndepărtează eficient viermii din intestin.

  Scapa de viermi și alți paraziți în organism: 9 remedii naturale

  • Ardei roșu ars
   Ardeii conțin substanțe cum ar fi capsaicinoidele. Ele sunt dăunătoare organismelor patogene. Prin urmare, sucul acestei plante ucide infecția fungică, are proprietăți antibacteriene și antiparazitare. Amintiți-vă: paraziților nu le plac condimentele picante! În ciuda faptului că ardeiul roșu este un produs util,nu abuzați. Există, de asemenea, unele contraindicații pentru utilizarea sa: în principal boli ale tractului gastro-intestinal.
  • Cuișoare
   Compoziția cuișoarelor include eugenol, oferind acestui condiment o aromă puternică și unică. Această substanță biologic activă are un efect antioxidant, antifungic, antiviral, analgezic, antiinflamator și antiparazitar. Și este mult mai puternic decât multe alte condimente, fructe, legume. Studiul uleiului de cuișoare (2014) a evidențiat efectul său pronunțat asupra unui tip special de paraziți care trăiește în pește. Dacă peștele infectat este stropit cu ulei de cuișoare, atunci într-o oră, 80% până la 90% din paraziți mor.
  • Semințe de castraveți
   În plus față de proprietățile hidratante și nutritive ale castraveților, semințele sale sunt utilizate pe scară largă în țările tropicale în tratamentul helmintozelor. Ingredientul activ este aminoacidul cucurbitină. În acest scop, puteți folosi pur și simplu castraveți cu alimente.

  Scapa de viermi și alți paraziți în organism: 9 remedii naturale

  • Usturoi
   Usturoiul este cunoscut ca un remediu excelent în tratamentul multor boli. Acesta conține substanțe (alicină și ajoen), care au proprietăți antimicrobiene pronunțate. Alicina are un efect antifungic, antiviral, antibacterian și antiparazitar. Este deosebit de eficient în infecțiile intestinale cauzate de protozoare.

  Ajoen este un compus de sulf care conferă usturoiului o aromă caracteristică. Ajoen are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. În plus, ajoen este eficient în infecțiile cutanate. Studiile au constatat că chiar și o singură utilizare a acestuia ucide agentul patogen al malariei și previne reproducerea acestuia.

  Pentru a activa alicina, ajoena și alte substanțe biologic active, un cățel de usturoi trebuie tăiat fin sau zdrobit înainte de utilizare. Utilizarea regulată a usturoiului în formă brută asigură curățarea corpului de oaspeții neinvitați.

  În tratamentul viermilor, usturoiul trebuie luat pe stomacul gol. Tratamentul cu usturoi poate fi diferit, în funcție de rețeta aleasă. Aceasta poate fi o doză unică mare sau o doză multiplă în porții mici.

  În ciuda faptului că usturoiul este un produs util, există numeroase contraindicații pentru tratamentul cu usturoi. În acest caz, este necesară consultarea unui medic.

  • Ghimbir
   Ghimbirul este o rudă a turmericului. Ghimbirul este un super condiment, care, în plus, are un efect terapeutic asupra problemelor digestive, îmbunătățește circulația sângelui, curăță corpul de toxine, reglează nivelul zahărului din sânge. Ghimbirul are, de asemenea, un efect antiinflamator, antibacterian, antioxidant și antiparazitar.

  Jurnalul Parasitology International (2013) a publicat rezultatele unui studiu conform căruia ghimbirul distruge paraziții și ouăle, restabilește ficatul și intestinele de la leziunile cauzate de infecția parazitară. În tratamentul împotriva paraziților, se poate folosi atât ghimbir brut, cât și ghimbir uscat.

  Semințe de dovleac
  Semințele de dovleac conțin steroizi pe bază de plante cucurbitacin. În sine, este amar și ușor toxic, dar aceste proprietăți distrug paraziții. Ca și alte substanțe amare, cucurbitacina are un efect antitumoral, vomos și antiparazitar.

  Semințele de dovleac sunt foarte populare și nu numai datorită proprietăților sale medicinale și gustului. Semințele de dovleac sunt foarte hrănitoare, deoarece au o mulțime de proteine vegetale. În plus, ele sunt o sursă generoasă de vitamine, minerale și oligoelemente: magneziu, vitamina E, acizi grași omega – 3, cupru, seleniu și zinc. Semințele de dovleac trebuie să fie consumate crude, adică fără tratament termic (optim în formă uscată). Ori de câte ori este posibil, adăugați-le la diferite feluri de mâncare și produse de patiserie. Medicii recomandă consumul regulat de semințe de dovleac pentru a preveni helmintoza și a scăpa de paraziți.

  Scapa de viermi și alți paraziți în organism: 9 remedii naturale

  • Turmeric
   Turmeric este un alt Super-realiment universal, care are multe proprietăți utile. De fapt, ar trebui să ocupe primul loc în lista de plante medicinale cu proprietăți antiparzitare.

  Ca urmare a numeroaselor studii, efectul anti-cancer, antiinflamator și antiparazitar al componentei sale biologic active principale de curcumină a fost dezvăluit. Curcumina distruge nu numai paraziții maturi sexual, ci și larvele și ouăle lor.

  Biodisponibilitatea curcuminei este scăzută. Dar există substanțe speciale-activatori care sporesc biodiversitatea. Este piperina conținută în piper negru, zira și ghimbir. Este necesar să se ia în considerare faptul că curcumina nu se dizolvă în apă, astfel încât turmericul este mai bine utilizat cu adaos de grăsimi vegetale, în special util cu ulei de nucă de cocos.

  Lasă un răspuns