Sari la conținut

Adevărul despre curățarea organismului

  Adepții curățării corpului, de la înfometare, clisme și diete, susțin că organismul acumulează toxine sau toxine care provoacă multe boli, inclusiv cancer. Curățarea regulată a zgurii, se presupune:

  • reduce riscul bolilor
  • ne dă o sănătate bună
  • aspect radiant și energie

  „Ficatul și rinichii noștri, dacă sunt sănătoși, se descurcă bine cu curățarea zilnică a corpului nostru”, a declarat Stella L. Volpe, profesor la Departamentul de nutriție de la Universitatea Drexel din Philadelphia.”
  Prin creșterea consumului de fructe și legume, produse din cereale și apă, puteți aduce corpul într-o stare mult mai bună decât recurgerea la „curățare”.

  Trebuie remarcat faptul că tratamentul abuzului de alcool sau de droguri este recurs la curățare sau detoxifiere. Acest lucru ajută la prevenirea complicațiilor care pot pune viața în pericol.

  Toxine
  Toxina este o otravă produsă prin procese biologice. Nicotina din frunzele de tutun este o toxină, la fel ca produsele finale ale metabolismului în celulele biologice ale corpului uman.

  Corpul nostru acumulează toxine naturale și artificiale atunci când mâncăm sau bem sau respirăm. Poluarea atmosferică, cum ar fi ozonul și dioxidul de azot sunt asociate cu o serie de boli, de la inflamația respiratorie la cancer.

  Contaminanții din apă, cum ar fi arsenicul sau mercurul, pot fi, de asemenea cancerigeni sau pot provoca tulburări ale sistemului nervos.

  Cu toate acestea, dacă beți sucuri sau faceți clisme, nu vă ajută să scăpați de toxine mai repede sau mai eficient, deoarece corpul nostru este deja echipat cu un sistem de eliminare a produselor.

  ! În 2009, oamenii de știință din Marea Britanie au contactat producătorii de 15 produse, inclusiv suplimente, cocktail-uri și produse cosmetice care promit curățarea corpului. Când oamenii de știință au cerut să furnizeze dovezi ale proprietăților declarate ale produsului, nimeni nu a putut determina metoda de curățare.

  Curățarea corpului de toxine

  Ficat

  Principalul organ responsabil pentru procesul de curățare este ficatul. Tot ceea ce inhalăm sau ingerăm, ceea ce este divizat și absorbit în sânge, trece prin ficat – cel mai mare organ intern.

  Mulți producători promit să „curețe ficatul”, dar la persoanele sănătoase, ficatul nu este un loc de depozitare a toxinelor. Mai degrabă, ficatul transformă substanțele nocive în substanțe solubile în apă, astfel încât acestea să poată fi retrase cu transpirație sau secreții.

  Ficatul face de obicei o treabă excelentă de curățare a corpului. Excepția este persoanele cu afecțiuni hepatice, cum ar fi hepatita virală sau boala hepatică asociată cu abuzul de alcool.

  Unele substanțe în doze mari, cum ar fi vitamina A, fierul și cuprul, se pot acumula de fapt în ficat din cauza bolii, dar nu există dovezi că dietele sau metodele de curățare a ficatului ajută la tratarea bolilor hepatice.

  Curățarea intestinului

  De asemenea, mulți susținători ai medicinei alternative promovează așa-numita curățare intestinală prin clisme, laxative și alte metode. Cu toate acestea, cercetările arată că curățarea intestinului poate face mai mult rău decât bine.

  În intestin există o mulțime de microbi utili.

  Un efect secundar al curățării intestinului poate fi greața, vărsăturile, diareea și durerea abdominală. De asemenea, pot apărea pierderi de electroliți și consecințe mai grave, cum ar fi insuficiența renală și hepatică, embolismul aerian, perforarea intestinală și altele.

  Curățarea toxinelor – celulele grase

  Cea de-a treia schemă de curățare implică înfometarea, consumul de sucuri, consumul de alimente crude și diverse remedii pe bază de plante.

  Din nou, studiile nu s-au dovedit eficacitatea anumitor alimente sau ierburi în a scăpa de toxine. Unii cred că postul și sucurile ajută la arderea celulelor grase care se presupune că conțin toxine. Cu toate acestea, celulele grase nu au nici o legatura cu procesul de detoxifiere.

  Dacă ați fost pe o dietă de curățare de 7 zile și ați scăzut în greutate, asta nu inseamnă că ați scăpat de toxine.

  Limitarea bruscă a dietei poate avea, de asemenea, un stres grav asupra sistemelor corpului.

  Cu alte cuvinte, în majoritatea cazurilor, ficatul, intestinele și rinichii se descurcă perfect cu munca lor.

  Mituri despre curățarea corpului

  Mit: curățarea elimină toxinele din sânge.

  În organism există două organe principale pentru neutralizarea toxinelor-ficatul și rinichii. Celulele sanguine se găsesc în vasele de sânge. Toate vietățile ies împreună cu excrementele și urina, precum și cu sudoare și parțial prin respirație.

  Organismul este aranjat astfel încât să se întâmple totul în mod natural, iar o persoană nu are nevoie să îmbunătățească activitatea acestor organe.

  Mit: curățarea elimină excrementele care rămân în intestin și provoacă acumularea de toxine.

  Sustinatorii curățării susțin că fecalele se pot atașa la pereții intestinali și pot elibera toxine, care duc la probleme de sănătate, de la balonare la oboseală și depresie.

  De fapt, celulele care alcătuiesc intestinele sunt eliminate la fiecare 72 de ore, iar fecalele nu se atașează la pereții intestinului. Așa-numitele toxine și toxine nu se acumulează în intestin și nu se întorc în sânge.

  Mitul: curățarea intestinului întărește sistemul imunitar prin eliminarea toxinelor.

  Curățarea intestinului nu îmbunătățește producția de componente complexe ale sistemului imunitar, inclusiv celulele albe din sânge, anticorpii, țesuturile și organele.

  Mit: curățarea intestinelor spală impuritățile din organism.

  Până când alimentele intră în intestinul gros, majoritatea nutrienților sunt absorbiți de organism prin intestinul subțire. În intestinul gros rămân în principal produse de deșeuri, apă, unele vitamine și minerale.

  Corpul nostru este foarte aranjat și a creat un mecanism pentru a scăpa de produsele reziduale prin excremente și urină.

  Producătorii nu precizează exact ce toxine ar trebui să scape de curățare. Dacă ar fi fost numiți, s-ar putea măsura nivelul lor înainte și după curățare.

  Mit: curățarea intestinului ajută la scăderea în greutate cu ușurință.

  Metodele de curățare pot provoca diaree sau urinare frecventă. Dar kilogramele pierdute prin această metodă sunt apa și scaunul, ceea ce înseamnă că pierderea în greutate nu va dura mult timp.

  Astfel de metode vă pot lipsi de electroliți importanți, cum ar fi sodiul și potasiul.

  Mitul: Curățarea vă face pielea să strălucească

  Se susține că, după curățare pielea dvs. va arăta netedă și radiantă, deoarece intestinul va funcționa mai bine. Cu toate acestea, nu există dovezi care să susțină această teorie.

  Mit: după curățare, devii plin de energie, gândești mai clar.

  Susținatorii curățării susțin că eliberarea de toxine dă energie care este cheltuită pentru digestie și excreția produselor de evacuare. În plus, ei pretind că încep să gândească mai clar și să simtă ușurința.

  Din nou, nu există date care să susțină această idee. Poate, de asemenea, în unele cazuri, efectul placebo joacă un rol.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns