Sari la conținut

Remedii naturiste eficiente pentru tratamentul trombozei și subțierea sângelui

  Rețetele naturiste în lupta împotriva trombilor vă permit să scăpați de problema deja existentă și să preveniți dezvoltarea bolii în stadiile inițiale ale formării sale, când boala nu se manifestă încă clinic.

  Principiile de bază a tratamentului
  Terapia trombozei cu remedii naturiste, indiferent de stadiul dezvoltării sale și localizarea procesului patologic, va avea succes dacă pacientul învață să respecte anumite reguli:

  Excludeți alimentele din dieta zilnică care măresc coagularea sângelui (nuci, banane, struguri roșii, produse afumate, cârnați, conservat);
  Limitați utilizarea alimentelor care conțin colesterol dăunător, provocând deteriorarea vaselor de sânge și contribuind la lipirea maselor trombotice (mâncăruri grase și prăjite, carne grasă, produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi, unt, ouă);
  Nu practica foamea sau să vă limitați la lichide;
  Renunțați la obiceiurile proaste, printre care alcoolul, fumatul, consumul de droguri;
  Sunt interzise procedurile termice sub orice formă (băi fierbinți, vizitarea saunei, utilizarea compreselor de încălzire);
  Conduce un stil de viață activ și lupta împotriva obezității;
  Vizitați un medic și faceți un examen anual pentru starea vaselor de sânge.


  Baza tratamentului naturist – decocții din ierburi

  Medicina tradițională are un număr foarte mare de rețete pentru perfuzii din ierburi, care vă permit să scăpați de cheaguri de sânge.

  Una dintre cele mai cunoscute plante care pot dizolva cheagurile de sânge este urzica.
  Pentru prepararea infuziei de vindecare din urzică, se folosesc frunze de iarbă zdrobite, înmuiate în apă clocotită.
  Amestecul trebuie insistat timp de aproximativ o oră, apoi se strecoară și se bea înghițituri pe tot parcursul zilei.

  Printre ierburile care diluează sângele, este menta.
  Această plantă este capabilă nu numai de prevenirea formării cheagurilor de sânge, ci și de dizolvarea cheagurilor deja formate de dimensiuni mici.
  Pentru a pregăti un medicament terapeutic, trebuie să luați o linguriță de ierburi de mentă și să o preparați într-un pahar de apă fierbinte, acoperind cu un capac, insistați, filtrați și luați dimineața înainte de micul dejun. Cursul unui astfel de tratament este de cel puțin două luni.

  Sunt deosebit de populare infuziile pe bază de plante, care împiedică formarea cheagurilor de sânge și reduc densitatea sângelui.

  Tinctura pentru cheaguri de sânge din plante medicinale este preparată pe baza următoarelor plante; coada șoricelului, siminoc, scoarță de stejar, frunze de mesteacăn și frunze de merișor.
  Toate ingredientele colectate se amestecă în cantități egale. Se toarnă cu apă clocotită și lăsați la infuzat timp de cel puțin cinci ore.
  Pentru un pahar de apă, va fi suficient să luați o lingură de colectare. După filtrare, tinctura este recomandată pentru a lua 100 ml de trei ori pe zi.

  Curăță perfect vasele de sânge și dizolvă cheagurile, un decoct de menta, balsam de lamaie, salvie și conuri de pin tinere.

  Această compoziție este preparată prin turnarea tuturor componentelor cu apă clocotită, urmată de perfuzie. Produsul finit trebuie luat cu înghițituri mici pe parcursul zilei nu mai mult de o lună, după care trebuie să faceți o pauză.

  Pentru tratamentul trombozei, sunt folosite nu numai ierburile care diluează sângele , ci și unele fructe de pădure.


  De exemplu, coacăzele negre normalizează perfect densitatea sângelui, poate fi consumată în formă naturală, precum și preparată pe baza fructelor uscate de ceaiuri cu mușețel, menta, balsam de lamaie.

  Tratamentul cu miere

  Proprietățile vindecătoare ale produselor apicole precum mierea, sunt bine cunoscute tuturor.
  Rezultatele bune pot fi obținute dacă utilizați mierea ca tincturi și decoctări, permițându-vă să modificați reologia sângelui și să preveniți formarea cheagurilor de sânge.

  Remediile populare pentru tromboza pe bază de miere ajută la rezolvarea rapidă a bolii și la întărirea forțelor de sprijin ale corpului.

  Un astfel de tratament la domiciliu poate fi efectuat cu ajutorul unui pahar de miere și un pahar de suc de ceapă. Aceste ingrediente trebuie amestecate, si de insistat câteva zile într-un loc cald, apoi luați câte o lingură înainte de fiecare masă.

  Este de asemenea util să luați miere cu suc de sfeclă în orele de dimineață zilnic timp de o lună.