Sari la conținut

CIUPERCI REISHI: PROPRIETĂȚI UTILE ȘI CONTRAINDICAȚII

  Ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este un tip comestibil de ciuperci medicinale care a fost folosit pentru o varietate de scopuri medicinale de mii de ani. De asemenea, cunoscută sub numele de Ling Zhi în chineză, aceste ciuperci sunt un puternic antiinflamator și prelungitor al vieții. Utilizarea lor îmbunătățește funcția imună și claritatea minții-poate de aceea această ciupercă este numită și „regele ciupercilor”. Mai jos vom examina ce este ciuperca Reishi, proprietăți utile, contraindicații, utilizarea și rezultatele cercetării științifice.

  Câteva fapte despre ciuperca Reishi
  După cum este descris în Cartea „Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects”, în chineză, numele ciupercii Reishi înseamnă „o combinație de putere spirituală și esența nemuririi … se datorează succesului, bunăstării, puterii divine și longevității. Printre ciupercile cultivate, G. lucidum este unic prin faptul că valoarea sa farmaceutică și nu nutritivă este de o importanță capitală”.

  De-a lungul istoriei în practica medicinei holistice (inclusiv medicina tradițională chineză), ciupercile reishi au fost considerate adaptogeni de plante care ne ajută să facem față efectelor negative ale stresului, cum ar fi:

  inflamație crescută;
  epuizarea stocurilor de energie;
  deteriorarea vaselor de sânge;
  diferite tipuri de dezechilibru hormonal.
  Studiile au arătat în repetate rânduri că ciupercile reishi au proprietăți antioxidante care le permit să consolideze apărarea organismului împotriva cancerului, a bolilor autoimune, a bolilor cardiovasculare, a alergiilor, a infecțiilor etc.

  Și acestea sunt doar câteva dintre proprietățile utile ale ciupercilor Reishi. Deci, să vedem de ce trebuie să consumați această ciupercă bogată în nutrienți, plină de satisfacții.

  Cum funcționează ciuperca Reishi
  Ciupercile reishi cresc în unele părți ale Asiei, inclusiv China, Coreea și Japonia. În timp ce acestea sunt comestibile (unii oameni raportează că sunt amare și rigide), este mult mai probabil să le găsiți sub formă de aditivi biologic activi, tinctură sau pulbere.

  Ciupercile reishi cresc deasupra solului și produc un „corp de fructe” împreună cu firele conjunctive (numite miceliu), care sunt utilizate în fitoterapie sub formă de tincturi, ceai, pulbere sau extract.

  De-a lungul istoriei, în medicina tradițională chineză, Reishi a fost uscat, tăiat în bucăți, fiert în apă fierbinte și apoi gătit fie ceai de vindecare, fie supă. Astăzi, producătorii de aditivi cu Reishi folosesc tehnologia de procesare, în care această ciupercă se fierbe de mai multe ori sub presiune ridicată, ceea ce permite extracția ingredientelor active pentru a obține tinctura.

  Ciuperci Reishi proaspete
  În ultimele decenii, zeci de studii diferite efectuate în Japonia, China, SUA și Marea Britanie au arătat că ciuperca Reishi este capabilă să protejeze corpul uman de multe boli și condiții, printre care:

  Inflamație
  Oboseală (inclusiv sindromul oboselii cronice)
  Infecții frecvente (infecții ale tractului urinar (UTI), bronșită, infecții respiratorii etc.)
  Boli hepatice
  Alergii alimentare și astm
  Probleme digestive, ulcere gastrice și duodenale și sindromul intestinului găurit
  Creșterea tumorală și cancerele
  Boli ale pielii
  Boli autoimune
  Diabetul zaharat
  Infecții virale, inclusiv gripa, hepatita etc.
  Boli cardiovasculare, hipertensiune arterială (hipertensiune arterială) și Colesterol ridicat
  Tulburări de somn și insomnie
  Anxietate și depresie


  Deoarece ciuperca Reishi este un imunomodulator, poate ajuta la restabilirea echilibrului hormonal, la readucerea organismului la starea homeostaziei și la reglarea activității sistemului imunitar, inclusiv la combaterea tumorilor și a celulelor canceroase. Cercetările arată că ciupercile reishi acționează ca un remediu care reglează diferite funcții și sisteme celulare, inclusiv sistemul endocrin (hormonal), sistemul imunitar, cardiovascular, nervos central și digestiv.

  Ciupercile Reishi sunt capabile să vindece complet corpul uman și, în același timp, sunt complet netoxice și practic nu provoacă efecte secundare, comparativ cu produsele farmaceutice. Atunci când se iau medicamente pe bază de Reishi, majoritatea oamenilor acordă atenție îmbunătățirii rapide a nivelului lor de energie, a abilităților mentale și a dispoziției și, în același timp, se confruntă cu o scădere a nivelului de durere, dureri, alergii, probleme digestive și infecții.

  Care este secretul potențialului lor de vindecare? Se află în diferite ingrediente active ale ciupercii Reishi, care includ:

  Zaharuri complexe (cunoscute sub numele de beta-glucani).
  Steroli de plante care pot acționa ca precursori ai hormonilor din organism.
  Polizaharide care luptă împotriva dezvoltării celulelor canceroase.
  Substanțe acide numite triterpene care „opresc” reacția organismului la alergeni.
  Rezultatele cercetărilor recente sugerează că ciupercile Reishi pot reduce inflamația și pot crește producția de celule ucigașe naturale care elimină diferite tipuri de celule mutante din organism. Această proprietate face ca ciuperca Reishi să fie un remediu natural ideal pentru tratarea și prevenirea cancerului sau a bolilor cardiovasculare. Iată câteva dintre mecanismele de acțiune cu care Reishi o face:

  Activarea receptorilor citotoxici (nkg2d / NCR).
  Inhibarea proliferării celulare.
  Suprimarea factorului de creștere endotelial vascular.
  Creșterea capacității antioxidante a plasmei.
  Consolidarea răspunsului imun.
  Conversia excesului de testosteron în dihidrotestosteron.

  6 proprietăți utile dovedite ale ciupercilor Reishi și aplicarea lor

  Ciupercile reishi au multe proprietăți utile și sunt utilizate pe scară largă în medicina holistică pentru a îmbunătăți funcțiile organelor, pentru a întări sistemul imunitar și pentru a trata o varietate de boli. Iată șase proprietăți utile dovedite de știință ale ciupercilor Reishi:

  Celulele canceroase

  • Ajută la protejarea împotriva creșterii tumorilor și a cancerului
   Ca și alte alimente antiinflamatorii, ciupercile reishi conțin mai multe tipuri de substanțe nutritive anti-cancer importante, inclusiv antioxidanți (cum ar fi polizaharidele și triterpenoidele), beta-glucani și aminoacizi. Cercetătorii consideră că una dintre cele mai benefice componente ale ciupercii Reishi este polizaharidele sale, un tip solubil în apă de nutrienți găsiți în alimentele cu carbohidrați cunoscute a avea abilități antitumorale.

  Polizaharidele, găsite și în alte alimente vegetale benefice, cum ar fi cartofii dulci (batat) sau sfecla, împreună cu triterpenoidele, sunt substanțe imunomodulatoare care par să protejeze ADN-ul și să oprească mutațiile celulare. Potrivit cercetărilor, unele ciuperci medicinale ajută la combaterea cancerului, deoarece polizaharidele au proprietăți importante, cum ar fi:

  protecție antioxidantă
  proprietăți neuroprotectoare
  proprietăți de protecție radio
  proprietăți antidiabetice
  proprietăți anti-osteoporoză
  proprietăți antitustale

  În plus, testele de laborator au arătat că triterpenii au proprietăți anti – cancer-acesta este unul dintre motivele pentru care alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi dovleacul, fructele de pădure și orezul negru, contribuie la promovarea sănătății. Compușii triterpen par să inhibe invazia tumorii și metastazele, limitând atașarea celulelor canceroase la celulele endoteliale. Beta-glucanii sunt, de asemenea, luptători naturali cu tumori canceroase, deoarece opresc creșterea și răspândirea celulelor canceroase, în timp ce stimulează în același timp activitatea sistemului imunitar.

  Ciupercile Reishi sunt folosite cu succes pentru a combate cancerul de sân, ovare, prostată, ficat și plămâni, uneori combinate cu alte tratamente. Pentru pacienții care se recuperează de la cancer sau suferă chimioterapie ȘI radioterapie, Reishi are efecte protectoare capabile să facă tratamentul mai eficient.

  Mulți oameni de știință sunt de acord că ciupercile Reishi sunt unul dintre cele mai puternice remedii naturale pentru combaterea cancerului.

  În detaliu despre cele șase moduri prin care ciuperca Reishi ucide celulele canceroase.

  Sănătatea Ficatului

  • Îmbunătățește funcția hepatică și detoxifierea

   Medicina tradițională chineză (TCM) diferă de „medicina occidentală” într-un fel, deoarece se concentrează pe prevenirea bolilor, mai degrabă decât tratarea simptomelor atunci când apar. Potrivit TCM, unul dintre organele interne majore este ficatul, deoarece este responsabil pentru curățarea sângelui din otrăvurile și toxinele care intră în exterior, prelucrarea și depozitarea nutrienților, neutralizarea diferitelor alergeni, participarea la procesele digestive și multe altele. Plante sau suplimente, cum ar fi ciuperci reishi, sunt una dintre piesele puzzle-ului, atunci când vine vorba de a menține un echilibru în organism (alte aspecte importante includ o dieta sanatoasa, exercitiile fizice si meditatia), deoarece se crede ca ajuta la intarirea sistemului digestiv, în cazul în care substanțele nutritive, de fapt, sunt digerate și absorbite.

  Adaptogenii pot ajuta la îmbunătățirea funcției hepatice și la prevenirea bolilor hepatice, ducând la numeroase efecte benefice, deoarece permite curățarea mai eficientă a organismului de deșeuri și toxine, sporind imunitatea împotriva bolilor care se pot dezvolta în timp. Un studiu publicat în 2013 în Jurnalul Internațional al Mushrooms Medicinal a constatat că ciupercile reishi induc efectul hepatoprotector asupra leziunilor hepatice acute, deoarece au proprietăți antioxidante și rezistă reacțiilor imune incorecte care încetinesc ficatul.

  Sănătatea inimii

  • Promovează sănătatea inimii și echilibrează tensiunea arterială
   Triterpenii prezenți în ciupercile reishi par să aibă capacitatea de a reduce tensiunea arterială, precum și de a îmbunătăți coagularea sângelui și de a echilibra nivelul colesterolului. Acest lucru se datorează, probabil, faptului că acestea ajută la reducerea inflamației în vasele de sânge și arterele mici, precum și la restabilirea echilibrului hormonal. Tensiunea arterială crescută sau colesterolul ridicat pot fi uneori cauzate de probleme hormonale, inclusiv de boli tiroidiene sau de niveluri ridicate de stres, dar ciupercile reishi ajută la restabilirea nivelului hormonal optim, precum și la întărirea sistemului cardiovascular.

  În plus față de scăderea tensiunii arteriale, Reishi ajută la îmbunătățirea circulației sanguine, reduce inflamația care agravează problemele cardiace și împiedică înfundarea arterelor sau creșterea colesterolului. Unele studii timpurii sugerează că administrarea suplimentelor de ciuperci Reishi (inclusiv Ganopoli) reduce simptomele aterosclerozei, ameliorează durerea toracică și scurtarea respirației.

  Hormoni

  • Ajută la echilibrarea hormonilor și la combaterea diabetului zaharat
   Cercetările arată că mai mulți antioxidanți și compuși antiinflamatori găsiți în ciupercile reishi schimbă modul în care impulsurile nervoase sunt transmise creierului, îmbunătățind diferitele funcții ale sistemului nervos endocrin și central și echilibrând hormonii în mod natural. Suplimentele de ciuperci Reishi sunt utilizate pentru ameliorarea simptomelor diabetului zaharat, a oboselii și a dezechilibrului hormonal, îmbunătățind în același timp fertilitatea și sănătatea reproducerii.

  Ciuperca Reishi reduce cantitatea de toxine și metale grele care se pot acumula în organism și pot determina scăderea nivelului de energie, îmbunătățește concentrarea, memoria și calitatea somnului. Studiile clinice au arătat, de asemenea, că extractul Reishi are un efect antidiabetic moderat și îmbunătățește dislipidemia. Unele studii sugerează că administrarea ciupercilor Reishi timp de 12 săptămâni reduce severitatea simptomelor diabetului de tip 2 și probabilitatea apariției complicațiilor, deoarece acestea pot crește nivelul hemoglobinei, dar nu și nivelul zahărului din sânge.

  Alergie

  • Combate alergiile și astmul
   Unul dintre ingredientele active ale ciupercilor Reishi este triterpenul, un tip de acid ganoderic care este asociat cu scăderea alergiilor și a reacțiilor histaminei asociate astmului. Din acest motiv, ciuperca Reishi este recunoscută ca un remediu natural pentru astm. Triterpenii pot reduce reacțiile alergice datorită efectelor asupra sistemului imunitar, pot întări organele digestive, pot proteja mucoasa intestinală, pot reduce inflamația, pot inhiba eliberarea histaminei, pot îmbunătăți utilizarea oxigenului și a funcției hepatice.

  Infecție virală

  • Reduce riscul de infecții bacteriene și virale
   Ciupercile Reishi sunt considerate antivirale naturale, antibacteriene și antifungice. Pe lângă reducerea alergiilor, triterpenii oferă protecție împotriva infecțiilor bacteriene, virale și fungice. Triterpenii pot fi găsiți în multe alimente pe bază de plante care au un gust oarecum amar. Oamenii de stiinta au descoperit ca triterpenii izolati intaresc mucoasa organelor digestive, lupta impotriva „bacteriilor rele”, ajuta bacteriile benefice sa se dezvolte si sa protejeze impotriva mutatiilor celulare.

  Deoarece ciupercile reishi îmbunătățesc circulația sângelui și reduc inflamația, ele ajută la accelerarea procesului de recuperare a infecțiilor, la reducerea durerii și la combaterea oboselii. Ciupercile Reishi sunt folosite pentru a trata simptomele și cauzele principale ale infecțiilor tractului urinar, infecțiilor respiratorii și sinusale, hepatitei și bronșitei.

  Cum să luați ciuperci Reishi
  Potrivit unor experți, ciupercile Reishi pot fi cele mai eficiente dacă le luați dimineața pe stomacul gol cu apă potabilă plus vitamina C. Vitamina C pare să ajute la absorbția adecvată a ingredientelor active, inclusiv a mai multor tipuri de antioxidanți.

  Atunci când cumpărați Reishi, în mod ideal ar trebui să cautați brand-uri care au un certificat internațional de calitate. Căutați din țările asiatice (de exemplu, în Japonia), și cel mai bine este să le cumpărați sub formă de extract sau esenta. Există multe tipuri diferite de medicamente cu ciuperci Reishi care au niveluri diferite de ingrediente active, care sunt influențate de factori precum condițiile de creștere și modul de procesare. Alimentele din Japonia sunt considerate a fi una dintre cele mai pure și, de obicei, cultivate folosind tehnologii care mențin substanțele nutritive și diferiți compuși prezenți în ciupercile reishi, ceea ce face posibilă maximizarea eficacității medicamentelor. Verificați eticheta produsului pentru numele speciei( Ganoderma lucidum), raportul de extracție, țara producătorului și prezența diferitelor aditivi.

  Veți găsi extracte de ciuperci Reishi, capsule sau pulberi în magazinele de sănătate sau în magazinele online. Citiți întotdeauna cu atenție instrucțiunile de pe etichete, deoarece doza poate varia în funcție de concentrația produsului.

  Puteți achiziționa ciuperci Reishi aici sau aici , pentru a beneficia de reducere 10% la cumparaturi pe siteul iherb.com aplicati codul promotional : ALE1302

  Efecte secundare și contraindicații
  Ciupercile Reishi pot fi luate în condiții de siguranță la dozele corecte. Uneori apar tulburări digestive ușoare și erupții cutanate, dar aceste reacții adverse par să dispară și reprezintă o amenințare numai pentru persoanele sensibile la componentele ciupercii cu tulburări de imunitate.

  Deși ciupercile Reishi sunt sigure, eficiente și foarte bine tolerate de majoritatea oamenilor, în unele cazuri, trebuie să discutați cu medicul înainte de a le lua. Potrivit cercetărilor, ciuperca Reishi pare a fi sigură pentru adulți atunci când este ingerată în doze adecvate timp de până la un an. În unele cazuri rare, este posibilă contaminarea formelor de pulbere Reishi, ceea ce poate crește riscul de toxicitate, deci aveți grijă și cumpărați Reishi de la producătorii dovediți.

  Dacă observați oricare dintre următoarele reacții adverse, întrerupeți utilizarea ciupercilor Reishi și consultați un medic:

  gură uscată
  uscăciune sau mâncărime în gât
  mâncărime în zona nasului
  indigestie severă
  sângerări nazale
  scaun sângeros
  erupții cutanate
  Dacă sunteți gravidă sau alăptați, este mai bine să evitați să luați medicamente pe bază de ciuperci Reishi, deoarece nu au fost efectuate studii semnificative privind efectele acestei ciuperci asupra corpului femeii însărcinate.

  De asemenea consumul ciupercilor Reishi este contraindicat dacă:

  aveți o tulburare de coagulare a sângelui;
  ai reprogramat operația.;
  luați medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale;
  luați medicamente pentru subțierea sângelui;
  treceți prin chimioterapie;
  luați imunosupresoare;
  aveți probleme cu coagularea sângelui.
  Acest lucru se datorează faptului că ciupercile Reishi pot crește tensiunea arterială, pot afecta coagularea sângelui (așa-numita trombocitopenie) și pot crește riscul de sângerare.

  Concluzii
  Dacă doriți să utilizați proprietățile utile ale acestei ciuperci unice, consumând-o sub formă de ceai sau decoct, Reishi este o alegere excelentă. Ciuperca Reishi este vândută în principal sub formă de tinctură, ceai, pulbere sau extract – sunt agenți cu conținut ridicat de antioxidanți care îmbunătățesc imunitatea.

  Mulți oameni preferă Reishi sub formă de ceai, care ajută la combaterea cancerului, detoxifierea ficatului, îmbunătățirea sănătății inimii, echilibrul hormonal, combaterea alergiilor și prevenirea dezvoltării diferitelor boli. Cu toate acestea, Oficial, acest produs nu este destinat pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricăror boli.

  Postat : retetenaturiste.net
  Pentru susținerea proiectului nostru dați share la acest articol, abonați-vă la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns