Sari la conținut

Rețetă de curățare a ficatului: antitumorală, antibacterian și antiviral

  Nu numai că vă va crește energia dimineața, dar vă va ajuta să vă curățați mintea. Și vă va umple corpul cu unul dintre cei mai puternici antioxidanți din lume.

  Folosită ca un antiinflamator puternic, atât în medicina chineză, cât și în cea indiană, pentru a trata o gamă largă de afecțiuni ale stomacului și ficatului!

  Curcumina, un puternic antiinflamator

  Principala substanță activă a turmericului este curcumina.

  Are un efect antiinflamator puternic, este atât de eficient încât coincide cu eficacitatea anumitor medicamente antiinflamatoare, cum ar fi hidrocortizonul și fenilbutazona, precum și antiinflamatoarele, cum ar fi ibuprofenul.

  Spre deosebire de produsele farmaceutice care sunt asociate cu efecte toxice semnificative (formarea de ulcere, scăderea nivelului de leucocite, sângerare intestinală), curcumina nu produce toxicitate.

  Această substanță biologic activă luptă împotriva inflamației la nivel molecular. Inflamația cronică este cauza multor boli. Includerea curcuminei în dietă poate suprima multe molecule cunoscute care joacă un rol important în inflamație.

  Curcumina poate oferi un tratament eficient bolile inflamatorii intestinale (IBS). Mai ales cum ar fi boala Crohn și colita ulcerativă.

  Datorită efectelor sale antioxidante și antiinflamatorii, mulți oameni cu afecțiuni articulare, cum ar fi artrita reumatoidă, găsesc ușurare atunci când folosesc curcumină.

  Curcumina are un puternic efect antioxidant. Neutralizează independent radicalii liberi. Și apoi stimulează propriile enzime antioxidante ale corpului.

  Curcumina crește nivelul factorului neurotrofic cerebral al hormonului cerebral (BDNF). Care crește creșterea neuronilor noi și luptă împotriva diferitelor procese degenerative din creier. Și, de asemenea, este util în tratamentul depresiei.

  Deoarece curcumina poate pătrunde prin bariera hemato-encefalică, poate ajuta la prevenirea bolii Alzheimer.

  Turmeric pentru curățarea ficatului

  Turmericul are un mare beneficiu pentru sănătate și este una dintre cele mai importante plante folosite pentru a susține și detoxifia ficatul. Ca rezultat, este unul dintre cele mai puternice alimente pentru a menține un ficat sănătos. Sa demonstrat că protejează în mod activ ficatul de deteriorarea toxică. Și, de asemenea, restabilește celulele hepatice deteriorate. Ca urmare, crește producția naturală de bilă și reduce conductele stagnante ale ficatului. Și, de asemenea, îmbunătățește funcția generală a vezicii biliare.

  Includerea turmericului în dieta ta este o idee grozavă. Iată o rețetă simplă și plăcută de a culege beneficiile antioxidante puternice ale curcuminei.

  Rețetă

  un pahar de orice lapte vegetal sau apă purificată
  1/2 ceasca de ananas cubulete (opțional)
  2 banane
  2 lingurițe ulei de nucă de cocos (pentru a crește beneficiile turmericului)
  1/2 linguriță turmeric
  1/3 linguriță scorțișoară
  1/4 linguriță de ghimbir
  lingură de semințe de chia
  lingură de semințe de in
  un vârf de piper negru (pentru a crește beneficiile turmericului)

  Adăugați toate ingredientele la blender. Se amestecă până se înmoaie. Dacă doriți, puteți adăuga miere.

  Este cel mai bine de consumat dimineața pe stomacul gol . Nu numai că vă va crește energia dimineața, dar vă va ajuta să vă curățați mintea. Și, de asemenea, vă va umple corpul cu unul dintre cei mai puternici antioxidanți din lume.

  Lasă un răspuns