Sari la conținut

7 Argumente despre Conopida

  Uitați de piureul de cartofi! Încercați o alternativă foarte utilă: piure de conopidă!

  Printre legumele familiei crucifere, conopida este una dintre cele mai bune din cauza numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. Consumul de conopidă a fost studiat pentru proprietățile sale antioxidante care împiedică cancerul. Conopida conține multe substanțe utile, este delicioasă, deci este un plus excelent pentru orice dietă.

  • Valoarea nutritivă
   Conopida conține vitaminele B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxina) și B9 (acid folic). De asemenea, conține acizi grași omega-3 și vitamina K. servește ca o sursă bună de proteine, fosfor și potasiu. Conopida este o sursă foarte bună de vitamina C și mangan, care sunt doi antioxidanți puternici.
  • Antioxidant
   În afară de acești antioxidanți anteriori, conopida conține și carotenoide. Cum ar fi beta-carotenul și fitonutrienții, care includ campferolul, acidul ferulic, acidul cinamic, precum și acidul cafelei. Ca urmare, consumul regulat de conopidă vă va ajuta să vă protejați de radicalii liberi și să reduceți riscul bolilor cauzate de stresul oxidativ, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.
  • Detoxifiere
   Conopida conține glucozinolați și tiocianați (inclusiv sulforafan și izotiocianat). Ele ajută la creșterea capacității ficatului de a neutraliza substanțele potențial toxice care pot duce la cancer dacă nu sunt eliminate. Prezența enzimelor, cum ar fi glutationtransferaza, glucuronoziltransferaza și chinonreductaza, ajută și la procesul de detoxifiere.
  • Prevenirea cancerului
   Există zeci de studii care examinează efectele nutriției asupra dezvoltării cancerului. Ca rezultat, consumul de conopidă stimulează reducerea riscului și tratamentul următoarelor tipuri de cancer: Cancerul vezicii urinare, cancerul de sân, cancerul de colon, cancerul de prostată și cancerul ovarian.

  Mai multe studii au descoperit că are compuși capabili să reziste cancerului și că este capabil să distrugă enzimele canceroase.

  Agent antiinflamator

  Consumul potențial regulat de conopidă poate ajuta la reducerea riscului de boli inflamatorii. În special , cum ar fi artrita reumatoidă, obezitatea, diabetul zaharat, bolile inflamatorii intestinale și colita ulcerativă.

  O ceașcă de conopidă fiartă conține aproximativ 11 micrograme de vitamina K și 0,21 g de acizi grași omega-3. Deoarece acidul gras omega-3 și vitamina K se găsesc în conopidă. Atunci ajută la prevenirea inflamației cronice care duce la boli cum ar fi artrita, durerea cronică și anumite boli intestinale. Și, de asemenea, unul dintre glucozinolații găsiți în conopidă poate fi ușor transformat într-o moleculă numită izotiocianat ITC sau indol-3-carbinol. I3C este un compus antiinflamator care poate funcționa într-adevăr la nivel genetic. Și astfel, pentru a preveni apariția reacțiilor inflamatorii într-un stadiu foarte timpuriu.

  • Suport digestiv
   O ceașcă de conopidă fiartă conține aproximativ 3,35 g de fibre. Ca rezultat, ajută la curățarea sistemului digestiv de substanțe inutile. Și, de asemenea, o substanță numită glucorafină, are un efect protector asupra mucoasei gastrice. Cu glucorafină, stomacul nu este predispus la bacteriile Helicobacter Pylori.
  • Cardiovasculare și cerebrovasculare
   Datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatorii, consumul de conopidă protejează împotriva bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare. De exemplu, în ateroscleroza există o inflamație cronică a vaselor de sânge și depunerea de lipide și celule albe din sânge. În cele din urmă duce la o scădere a diametrului lor. Această scădere a diametrului duce la scăderea fluxului sanguin către organe importante, cum ar fi creierul (poate duce la accident vascular cerebral). Precum și inima (poate duce la infarct miocardic) și rinichi (poate duce la insuficiență renală). Prin reducerea inflamației cronice, conopida poate menține permeabilitatea vaselor de sânge. Și, de asemenea, menține un flux sanguin excelent la organele principale ale corpului.

  Uitați de piureul de cartofi, încercați o alternativă foarte utilă: piure de conopidă
  Floretele de conopidă fac parte din planta pe care majoritatea oamenilor o mănâncă. Cu toate acestea, tulpina și frunzele suncomestibile și sunt deosebit de bune pentru adăugarea la supă.

  Una dintre cele mai bune modalități de a mânca conopidă pentru a maximiza substanțele nutritive este să o consumați brut.

  Lasă un răspuns