Sari la conținut

Cum să determinați dimensiunea unei porții de mâncare

  Majoritatea oamenilor nu știu cum ar trebui să arate dimensiunea porției de servire.

  Deci, cum să determinăm cât de mult trebuie sa mâncăm, fără nevoia de numărat fără sfârșit calorii sau să cântărim totul pe cântare?

  Iată, o modalitate ușoară de a determina dimensiunea adecvată a porțiunilor de alimente de bază și modul în care arată în raport cu dimensiunea mâinii.

  Dimensiunea porției de carne


  O porție de carne ar trebui să fie de dimensiunea palmei mâinii (fără a include degetele).

  Porția din fotografie cântărește aproximativ 100 de grame și are o grosime a pachetului de cărți. O porție de proteine de această dimensiune poate fi luată cu fiecare masă și trebuie împărțit aportul de proteine pe tot parcursul zilei, deoarece o procesăm mai bine în porții mici . Cu toate acestea, nu trebuie să consumați mai mult de 500 de grame de carne roșie pe săptămână, ci mai degrabă alegeți alte surse de proteine, cum ar fi pește și leguminoase.

  Pește alb: întreaga palmă

  Peștele alb conține puține grăsimi și calorii, o porție poate ajunge la dimensiunea palmei dvs. îndreptate (aproximativ 150 de grame și conține 100 de calorii).

  Peștele alb conține cantități mici de omega-3 și este o sursă bună de seleniu, importantă pentru păr, sistemul imunitar, păr și unghii sănătoase.

  Pește gras: palmă

  Ca și carnea, o porție de pește gras, cum ar fi somon, macrou sau sardine, ar trebui să se potrivească dimensiunii palmei. Un file de pește gras cântărește aproximativ 100 de grame și conține aproximativ 200 de calorii. O porție pe săptămână vă va furniza suficiente acizi grași omega-3.

  O porție de salată cu spanac: două mâini

  Atât spanac brut are nevoie o persoană (80 grame) din cele 5 porții de legume recomandate zilnic. Aceeași dimensiune a porțiunilor este potrivită pentru alte frunze de salată.

  Legumele trebuie să fie consumate cu fiecare masă și nu câteva frunze, ci aproape întregul pachet.

  O porție de fructe
  Fructe de padure: două mâini


  Una dintre cele cinci porții de fructe pe zi este o mână de fructe de padure plasate în palmele tale.

  O astfel de cantitate de fructe de padure conține aproximativ 90 de calorii, dar alte fructe, cum ar fi strugurii, conțin mai mult zahăr și aproximativ 161 de calorii.

  O porție de legume
  Legume: pumn strâns


  Una dintre cele cinci porții de legume (80 de grame) pe zi ar trebui să fie de cel puțin mărimea pumnului tău. Legumele ar trebui să ocupe jumătate din farfurie.

  O porție de paste pe zi
  Macaroane

  Această cantitate de paste pare destul de mică, dar pastele vor crește în dimensiune atunci când sunt gătite. Această porție conține 75 de grame și 219 de calorii. O porție de orez nepregătit ar trebui să fie deasemenea dimensiunea pumnului.

  Carbohidrații care sunt importanți pentru menținerea energiei, iar fibrele ar trebui să ocupe un sfert din farfurie (proteinele – un alt sfert și legumele – jumătate ).

  O porție de nuci pe zi
  Nuci: o palma

  Nucile și semințele sunt o gustare bună, sunt satisfăcătoare și conțin grăsimi nesaturate sănătoase pentru inimă, deși calorice. Prin urmare, încercați să mâncați nuci și semințe separat.

  O porție de cartofi
  Cartofi: pumn

  O porție de carbohidrați ar trebui să fie de aproximativ 200 de calorii pentru femei și 250 de calorii pentru bărbați.

  Un cartof care cântărește 180 de grame conține aproximativ 175 de calorii, dar cartofii copți pot fi de două ori mai mari, astfel îl puteți împărți în jumate.

  Dacă nu doriți să pierdeți în greutate, puteți mânca o porție puțin mai mult.

  Unt: vârful degetului mare

  Orice porție de grăsimi, inclusiv unt, ulei vegetal, unt de arahide, nu trebuie să fie mai mare decât o linguriță sau dimensiunea vârfului degetului mare de la articulație la vârful unghiei. Într-o zi ar trebui să fie nu mai mult de 2-3 porții de grăsimi.

  Ciocolată: degetul arătător

  O bucată de ciocolată de mărimea degetului arătător (20 de grame) conține aproximativ 100 de calorii .

  Cașcaval: două degete

  O porție de cașcaval care cântărește 30 de grame trebuie să corespundă lungimii și adâncimii celor două degete. Conține aproximativ 125 de calorii și vă oferă o doză recomandată de calciu.

  Tort: două degete

  Dimensiunea unei bucăți de tort ar trebui să fie lungimea și lățimea celor două degete. Această porție conține aproximativ 185 de calorii și este permisă.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns