Sari la conținut

Iată 12 Lucruri care se vor întâmpla corpului tău dacă vei mânca 2 nuci pe zi

  Nucile ar trebui să fie unul dintre principalele alimente ale fiecărei persoane sănătoase. Chiar dacă nucile conțin o mulțime de grăsimi și calorii, ele sunt pline de vitamine, minerale, fibre dietetice și proteine. Prin urmare, sunt excelente pentru o gustare fără lapte și fără gluten.

  Iată faptele care demonstrează beneficiile lor incontestabile pentru sănătate.

  Efect antiinflamator.

  Inflamația este adesea cauzată de stresul oxidativ și joacă un rol important în multe boli, cum ar fi diabetul, boala Alzheimer, bolile de inimă și cancerul. Din fericire, polifenolii găsiți în nuci pot ajuta la reducerea acestei inflamații și a stresului oxidativ. Un subgrup de polifenoli numit ellagitanine este deosebit de important.

  Bacteriile benefice din intestin transformă ellagitaninele în compuși numiți urolitine, care s-au dovedit a proteja împotriva inflamației. De asemenea acizii grași omega-3, aminoacidul arginină și magneziul prezente în nuci se luptă cu inflamația.

  Proprietăți anti-cancer.

  Studiile pe animale arată că nucile pot ajuta la combaterea anumitor tipuri de cancer — prostată, sân și cancer colorectal. Rezultatele au arătat că nucile au redus creșterea cancerului de prostată cu 30-40%. Un alt studiu efectuat pe șoareci a constatat că echivalentul a două mâini de nuci pe zi reduce riscul de cancer mamar cu 50%.

  Efectele antiinflamatorii ale urolitinelor pot ajuta la protejarea împotriva altor tipuri de cancer.În plus, urolitinele sunt capabile să blocheze receptorii hormonali din organism, ceea ce poate reduce riscul de cancer legat de hormoni.

  Consolidarea sănătății inimii.

  Nucile conțin cantități mari de acizi grași omega-3 esențiali, care îmbunătățesc sănătatea inimii și reduc tensiunea arterială. 30 de grame de nuci conțin 2,5 grame de acizi grași omega-3 esențiali.

  Scăderea colesterolului.

  Nucile scad colesterolul, ceea ce, la randul sau, reduce riscul bolilor de inima. Un studiu publicat în 2018 în Jurnalul American de nutriție clinică a constatat că o dietă bogată în nuci poate ajuta la scăderea colesterolului, a trigliceridelor și a apoproteinei cu 5 %.

  Îmbunătățirea somnului.

  Dacă nu sunteți iubitor de a lua suplimente cu melatonină, îl puteți găsi în unele alimente, cum ar fi nucile. De obicei, corpurile noastre produc melatonină pe cont propriu și trimite mesaje către creierul nostru atunci când este timpul să dormim, dar când este nevoie de ajutor suplimentar, nucile pot ajuta la creșterea nivelului de melatonină din sânge și pot provoca somn în mod natural.

  Scăderea tensiunii arteriale.

  Au fost efectuate studii care au arătat că nucile pot scădea tensiunea arterială la persoanele cu tensiune arterială ridicată și la cei care sunt stresați. De asemenea, sa constatat că dieta mediteraneană, care include nuci, reduce riscul bolilor de inimă.

  Suport pentru fertilitate masculină.

  Consumul de nuci poate ajuta la susținerea activității spermatozoizilor, care, la rândul său, contribuie la fertilitatea masculină.

  Un studiu efectuat la 117 bărbați a constatat că, după ce au consumat 70 de grame de nuci în fiecare zi timp de trei luni, față de dieta lor Occidentală obișnuită, sperma lor sa îmbunătățit în ceea ce privește forma, vitalitatea și mobilitatea.

  Îmbunătățirea funcției creierului.

  Nutrienții din nuci îmbunătățesc activitatea creierului. În special, grăsimile polinesaturate, polifenolii și vitamina E. Această afirmație este susținută de un studiu care a constatat că nucile pot avea un efect pozitiv asupra creierului, îmbunătățirea memoriei și abilitățile de învățare.

  Nucile pot să reducă riscul sau să încetinească progresia bolii Alzheimer la vârstnici, potrivit datelor obținute.

  Menținerea digestiei normale.

  Consumul zilnic de nuci vă poate ajuta să rezolvați problemele digestive și să vă asigurați că intestinele funcționează normal — și toate datorită fibrelor conținute în ele. Nucile s-au dovedit a avea un efect pozitiv asupra bacteriilor intestinale. Inclusiv creșterea numărului de bacterii care produc butirat, o grăsime care hrănește intestinul și promovează sănătatea intestinală.

  Protecție împotriva îmbătrânirii premature.

  Nucile sunt alimente care pot încetini îmbătrânirea deoarece sunt pline de vitamina B, care este bună pentru ameliorarea stresului și îmbunătățirea dispoziției. Nivelurile crescute de stres pot duce la apariția ridurilor anterioare, determinând astfel îmbătrânirea mai rapidă.

  Prezența vitaminelor B împreună cu vitamina E, un antioxidant natural, ajută la combaterea radicalilor liberi provocați de stres. Acest lucru întârzie în continuare procesul de îmbătrânire.

  Diabetul

  Nucile sunt utile pentru diabetici, deoarece pot fi consumate în siguranță zilnic fără a risca zahărul din sânge. Nucile sunt asociate cu un risc mai scăzut de diabet zaharat de tip 2, dar acest lucru se datorează în principal faptului că pot ajuta la controlul greutății, iar excesul de greutate crește riscul de zahăr din sânge și diabet.

  Ajuta la pierderea in greutate.

  Nucile sunt bune pentru pierderea în greutate, deși conțin o mulțime de acizi grași, deoarece pot ajuta la controlul apetitului.

  Oamenii care au consumat zilnic nuci au prezentat o „activare crescută în zona creierului care le-a ajutat să reziste semnalelor alimentare foarte tentante, cum ar fi prăjiturile și cartofii prăjiți”. În plus, cantități mici de nuci potolesc bine apetitul, ceea ce vă permite să mâncați mai puțin.

  Lasă un răspuns