Sari la conținut

4 LUCRURI CARE PROVOACĂ CRAMPE LA PICIOARE (ȘI CUM SĂ REMEDIAȚI ACEST LUCRU)

  Dacă ați avut vreodată crampe, atunci știi că nimic nu se poate compara cu această senzație. Acestea apar în principal în timpul somnului, această senzație ne trezește noaptea, dar, din fericire, crampele nu tind să dureze mai mult de 10 minute sau cam asa ceva.

  Dacă vă confruntați cu crampe la picioare care vă trezesc adesea în mijlocul nopții, citiți mai departe pentru a afla cauzele și soluțiile, astfel încât să puteți obține un somn liniștit fără durere.

  Cauzele crampelor piciorului

  Deshidratare
  Când transpirați mult sau pur și simplu nu beți suficientă apă, corpul dumneavoastră va pierde electroliți care vă ajută să vă mențineți funcția corectă a mușchilor. Prin urmare, nu hidratarea corpului va duce probabil la spasme musculare frecvente.

  Frigul.
  Deși mulți oameni dorm mai bine într-o cameră răcoroasă, o temperatură mai rece poate provoca crampe musculare.

  Sub influența temperaturilor reci, mușchii pot îngheța și devin inflexibili, ceea ce poate provoca contracții musculare dureroase.

  O poziție pentru o perioadă lungă de timp
  Indiferent dacă lucrați toată ziua în picioare, în aceeași poziție pentru o lungă perioadă de timp, este posibil să aveți crampe musculare mai târziu. Femeile care poartă tocuri sunt deosebit de vulnerabile la crampe musculare, deoarece acestea pun o povară imensă asupra picioarelor și coloanei vertebrale.

  Exerciții fără întindere
  Una dintre cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac prea des este antrenamentele fără întindere înainte și după, puteți obține efecte dureroase mai târziu.

  Cum să preveniți crampele piciorului

  Luați un duș cald
  Înainte de antrenament, faceți o încălzire pentru a vă pregăti mușchii pentru exerciții fizice și pentru prevenirea crampelor. Același concept se aplică și prevenirii convulsiilor. Dacă mușchii se simt inflamați sau rigizi, luați un duș pentru a ușura durerea și pentru a vă relaxa mușchii.

  Bea saramura
  S-ar putea să fi auzit acest remediu vechi, mulți oameni au încercat cu succes. Studiul a arătat eficacitatea utilizării sucului de muraturi pentru a trata mușchii inflamați.

  Mănâncă o banană
  Spasmele musculare pot apărea, de asemenea, datorită nivelului scăzut de potasiu. Bananele conțin una dintre cele mai mari concentrații de potasiu în rândul oricărei alimente în natură, deci data viitoare încercați să mâncați o banană sau două pentru a vă umple nivelul de potasiu și pentru a ușura crampele musculare.