Sari la conținut

Tratament Osteoporoza

  Mai mult de jumătate dintre femei după 50 de ani au fracturi asociate cu osteoporoza.

  Cauzele osteoporozei. Oasele sunt alcătuite din colagen – o proteină care oferă structura de bază și fosfatul de calciu — un mineral care este responsabil pentru rezistența osoasă. De-a lungul vieții, țesutul osos ca orice țesut viu, se distruge apoi se restaurează. Pentru distrugerea țesutului osos sunt responsabile celulele osteoclastei , iar pentru restaurare sunt celulele osteoblastei. Odată cu vârsta, activitatea osteoclastelor predomină asupra activității osteoblastelor.

  Osteoporoza este o boală progresivă care afectează atât bărbații, cât și femeile, dar mai des osteoporoza apare la femei după menopauză datorită scăderii estrogenului în organism.

  Alți factori de risc comuni includ ereditatea, alimentația necorespunzătoare, lipsa activității fizice, fumatul, anumite medicamente, greutatea corporală scăzută. Osteoporoza este asociată și cu activitatea crescută a glandei tiroide, a glandelor paratiroide și a glandelor suprarenale.

  Osteoporoza poate duce la un aport insuficient de calciu și astfel de nutrienți care joacă un rol în formarea oaselor, cum ar fi vitaminele D și K, magneziu, mangan, zinc, cupru și bor.

  Principala consecință a osteoporozei este riscul crescut de fracturi osoase. Oasele devin atât de fragile încât chiar și o cădere minoră poate duce la fracturi osoase de obicei în șolduri, încheieturi sau coloanei vertebrale. În etapele ulterioare, pot exista dureri de spate, creștere redusă, mobilitate limitată.

  Dacă ați fost diagnosticat cu osteoporoză sau cu risc crescut de osteoporoză, trebuie să urmați o dietă strictă și să respectați un stil de viață sănătos pentru a preveni sau cel puțin pentru a încetini progresia bolii.

  În arsenalul medicilor au apărut medicamente eficiente pentru tratamentul osteoporozei.

  Dar, pentru a menține oasele sănătoase și puternice, puteți încerca câteva remedii simple pentru osteoporoză.

  Prunele în tratamentul osteoporozei

  Potrivit cercetătorilor englezi, consumul zilnic de prune ajută la prevenirea fracturilor și progresiei osteoporozei. Prunele sunt bune pentru oase datorită concentrației ridicate de polifenoli-antioxidanți care contribuie la reducerea pierderii osoase. În plus, prunele sunt o sursă bună de bor și cupru — două microelemente importante în formarea oaselor.

  Pentru prevenirea osteoporozei, se recomandă ca persoanele de toate vârstele să mănânce 2-3 prune zilnic, crescând treptat numărul lor la 6-10 pe zi.

  Mere în tratamentul osteoporozei
  Un măr pe zi poate menține osteoporoza sub control. Combinația unică de antioxidanți, cum ar fi polifenolii și flavonoidele, face ca merele să fie un protector fiabil al țesutului osos.

  Potrivit cercetătorilor francezi, flavonoidul merelor floridzina protejează femeile cu osteoporoză în postmenopauză prin limitarea distrugerii țesutului osos și creșterea densității acestuia. Merele sunt bogate în Bor și calciu.

  Merele trebuie să fie consumate cu coaja!

  Uleiul de nucă de cocos tratează osteoporoza

  Sa dovedit că uleiul de nucă de cocos elimina efectele deficienței de estrogen, inclusiv pierderea densității osoase. Antioxidanții uleiului de nucă de cocos sunt capabili să susțină structura osoasă și să prevină pierderea osoasă cauzată de modificările hormonale.

  În plus, uleiul de nucă de cocos promovează absorbția calciului și a magneziului — două elemente principale necesare pentru formarea și menținerea oaselor puternice.

  Consumul a trei linguri de ulei de nucă de cocos pe zi poate preveni osteoporoza și cinci linguri pe zi poate inversa procesul de osteoporoză.

  Pentru sănătatea osoasă, masajul regulat al corpului cu ulei de nucă de cocos este util, urmat de o baie fierbinte.

  Lapte de migdale – tratează efectiv osteoporoza

  Laptele de migdale conține cantitatea optimă de calciu și flavonoide, vitamina E. calciul face parte din blocul de construcție a oaselor, iar flavonoidele și vitamina E sunt antioxidanți puternici care reduc nivelul radicalilor liberi care la rândul lor protejează împotriva osteoporozei. În plus, laptele de migdale conține magneziu, mangan și potasiu, care sunt esențiale pentru oasele sănătoase și puternice.

  Nu se recomandă utilizarea laptelui de migdale cumpărat, deoarece conține stabilizatori și conservanți cu un efect nedeterminat asupra osteoporozei.
  Pregătiți laptele singuri.

  Pentru a face lapte de migdale, trebuie să înmuiați o cană de nuci lasați să se inmoaie pe noapte. Dimineața, curățați coaja și puneți migdalele într-un blender adăugând o jumătate de pahar de apă. Bateti nucile pana se face o cașă, adaugati putina scortisoara si miere dupa gust si amestecati din nou. Beți zilnic.

  O altă opțiune pentru utilizarea migdalelor în osteoporoză: înmuiați 10 nuci în apă pe noaptea, curățați dimineața, bateți într-un blender și amestecați cu o ceașcă de lapte cald (de preferință lapte de capră). Adăugați un vârf de șofran, cardamom și pulbere de ghimbir la amestec. Bea de două ori pe zi, înainte de micul dejun și înainte de culcare.

  Semințe de susan – o metodă eficientă de tratare a osteoporozei

  Semințele de susan sunt bogate în calciu, magneziu, mangan, cupru, zinc, fosfor și vitamine K și d — un complex biologic activ care asigură un schimb normal de țesut osos.

  Este suficient să mestecați o mână de semințe de susan alb dimineața și pe tot parcursul zilei.
  Alternativ, puteți amesteca o linguriță de semințe de susan prăjite și măcinate cu o ceașcă de lapte cald. Bea de două ori pe zi.
  De asemenea, utilizați semințe de susan prăjite în gătit și coacere.

  Uleiul de pește este o sursă de acizi grași omega-3 și vitamina D, astfel încât aditivul în dieta uleiului de pește contribuie la mineralizarea țesutului osos. Acizii grași omega-3 din uleiul de pește inhibă procesele de pierdere a țesutului osos și muscular.

  Consum: 1 mg de ulei de pește o dată pe zi cu o masă.
  Pentru a crește conținutul de acizi grași esențiali în organism, este util să includeți pește de apă rece în dietă — somon

  Dacă luați medicamente care diluează sângele, posibilitatea utilizării uleiului de pește trebuie consultată de un medic.

  Ananas – prevenirea osteoporozei

  Ananasul conține mangan, care contribuie la prevenirea și tratamentul osteoporozei. Cu un dezavantaj al manganului, dezvoltarea malformațiilor osoase și pierderea țesutului osos, care, la rândul său, poate duce la o densitate osoasă scăzută și osteoporoză.

  O ceașcă de bucăți de ananas proaspăt pe zi înainte de mese oferă aproximativ 75% din doza zilnică necesară de mangan. Pentru a preveni osteoporoza, este util să beți o ceașcă de suc de ananas proaspăt pe zi,

  Coriandru și tratamentul osteoporozei

  Frunzele și semințele de coriandru sunt bogate într-un complex de minerale (calciu, potasiu și mangan, împreună cu magneziu și fier) necesare pentru menținerea sănătății osoase. Calciul și manganul joacă un rol-cheie în tratamentul și prevenirea osteoporozei. Aceste minerale ajută la reducerea pierderii osoase la femeile mai în vârstă.

  Două lingurițe de semințe de coriandru se toarnă o ceașcă de apă fierbinte. Acoperiți și lăsați să stea timp de 5 până la 10 minute. se adaugă miere la gust. Bea o ceașcă de 2 ori pe zi.
  În plus, este util să includeți mai multe frunze și semințe de coriandru în alimente.

  Lumina soarelui în prevenirea osteoporozei

  Vitamina D. joacă un rol-cheie în absorbția calciului și a fosforului în intestin, împiedicând astfel dezvoltarea osteoporozei. Sub acțiunea radiațiilor ultraviolete, vitamina D3 — colecalciferol este sintetizată în piele, ergocalciferolul intră cu alimente. Ambele forme de vitamina D îndeplinesc aceeași funcție în ceea ce privește absorbția calciului și a fosforului. Pentru a crește rezervele de vitamina D, luați o baie de soare de dimineață de 10 până la 15 minute zilnic.

  Exercitii fizice – un element necesar al tratamentului osteoporozei

  Exercitiile fizice sunt unul dintre cele mai importante elemente care sunt necesare in lupta impotriva osteoporozei. Sa constatat că exercițiile fizice regulate ajută la reducerea pierderii osoase, contribuie la creșterea densității osoase și, în general, la îmbunătățirea sănătății osoase.

  Exercițiile includ mersul pe jos, Jocul de tenis, exercițiile cu gantere și benzile elastice, exercițiile de flexibilitate și echilibrul.

  Efectuați exerciții timp de cel puțin 30 de minute zilnic sau cel puțin trei zile pe săptămână.

  Mai multe sfaturi

  Consumați alimente bogate în calciu, magneziu, vitaminele K și D, acizi grași esențiali și mangan în fiecare zi

  Nu fumați, componentele fumului de tutun activează osteoclastele.
  Preparatele de corticoză a roidelor, diureticelor și hormonilor tiroidieni contribuie la pierderea țesutului osos.

  Evitați stresul care duce la niveluri mai ridicate de cortizol, un hormon care determină demineralizarea țesutului osos.
  Reduceți aportul de băuturi cofeină, deoarece crește pierderile de calciu din organism.

  Evitați alimentele bogate în sodiu, precum și alimentele fermentate din soia și pulberile de proteine. Reduceți aportul de carne, deoarece carnea contribuie la scăderea conținutului de calciu din oase.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns