Sari la conținut

Top 9 Alimente Preferate ale Pancreasului

  Alimentele preferate ale pancreasului: top 9

  Pancreasul exercită simultan două funcții importante în organism: digestiv și hormonal. Acest organ sintetizează enzimele care participă la digestia alimentelor și produce hormoni care gestionează procesele metabolice. Pancreasul sintetizează insulina implicată în procesele digestive și metabolismul carbohidraților.

  Alimentele preferate ale pancreasului

  Pancreasul exercită simultan două funcții importante în organism: digestiv și hormonal. Acest organ sintetizează proteinele( enzimele) care participă la digestia alimentelor și produce hormoni care gestionează procesele metabolice. Pancreasul sintetizează insulina implicată în procesele digestive și metabolismul carbohidraților. În plus, fierul produce sucul pancreatic necesar în mecanismul de digestie a proteinelor și grăsimilor. Dacă fierul detectează probleme în activitatea sa, există riscul apariției și progresiei diabetului zaharat-o boală gravă.

  9 alimente pentru pancreas

  Terapia bolilor pancreatice se realizează în combinație cu dieta. Ce alimente ar trebui să fie incluse în dieta pacientului?

  Broccoli
  Apigenina, care face parte din această varză, protejează țesutul pancreatic de tot felul de influențe negative. Pentru a păstra cel mai mare procent de compuși nutritivi valoroși în broccoli, varza trebuie consumată în formă brută sau puțin fiartă într-un vapor.

  Alimente pentru pancreas : top 9

  Iaurt
  Compoziția acestui produs lactat acid include probiotice valoroase care sporesc apărarea imună și optimizează activitatea întregului tractul digestiv. Pentru pancreas, iaurtul cu un conținut minim de grăsimi și fără aditivi alimentari (coloranți, arome, amelioratori de aromă) va fi util.

  Dovleac
  Produsul are o proprietate valoroasă de a neutraliza acidul clorhidric( HCl), are o structură delicată și moale, nu include o cantitate mare de fibre. În plus, compoziția dovleacului include caroten, potasiu (K), vitamine complexe B, magneziu Mg), cupru (Cu), fier (Fe) și peptide. Legumele sunt pur și simplu ideale pentru dieta persoanelor care suferă de pancreatită.

  Batat
  Amintind de configurația pancreasului în sine, trambulina îl protejează, asigurând transportul lent al zahărului în sânge și eliminând din sistemul digestiv o sarcină excesivă.

  Topinambur
  Rădăcina în aspectul exterior este similară cu rădăcina de ghimbir. Gustul seamănă cu cartofii dulci. Partea terestră a acestei „pere de pământ” (așa cum se mai numește) se dezvoltă până la 2-4 metri și este similară cu floarea-soarelui. Utilizarea topinamburului va ajuta la normalizarea proceselor metabolice și la ameliorarea inflamației în această glandă. Sucul de rădăcină previne cu succes progresia diabetului zaharat și servește ca o prevenire a problemei concomitente-ateroscleroza.

  Afine
  Boabele sunt extrem de utile pentru cei care suferă de diabet. Ceaiul din frunzele plantei și fructele de pădure reduc în mod direct zahărul din sânge și optimizează funcțiile pancreasului. Aplicând afine ca parte a taxelor, puteți elimina focarele de inflamație în organ, curățați ficatul, stimulați secreția biliară. În faza acută de pancreatită, afinele pot fi consumate numai în formă măcinată și după tratament termic.

  Alimente pentru pancreas : top 9

  Hrișcă
  În cazul problemelor pancreasului, medicii recomandă minimizarea componentei carbohidraților din dieta alimentară, mâncărurile din hrișcă vor fi foarte utile. În plus, hrisca este bogată în fibre vegetale, care stabilește digestia, curăță intestinul și elimină compușii toxici din organism. Hrisca este permisă din a 5-a zi după începerea dietei pentru pancreatită, când simptomele durerii sunt în trecut. Din cereale ar trebui să se pregătească terci vâscos, care, după fierbere, trebuie să fie șters cu sârguință. Utilizați acest fel de mâncare fără sare, zahăr, ulei.

  Struguri roșii
  Este o sursă minunată de resveratrol-un antioxidant care eliberează celulele de radicalii liberi. Resveratrolul întărește vasele de sânge și minimizează inflamația. Această substanță reduce chiar moartea celulelor-apoptoza în oncologia pancreasului.

  Licorice rădăcină
  Această plantă medicinală este utilizată într – o gamă largă de boli (și pancreas-de asemenea). Rădăcina acționează ca un antiinflamator puternic, ameliorează durerea și umflarea în pancreatită.

  Aveți grijă de pancreas ar trebui să fie de la tineri ani, nu supraîncărcați-l cu alimente vicioase și impactul negativ al obiceiurilor proaste. Este util să introduceți în dieta alimentară produsele de mai sus, care sunt foarte „iubite” de pancreasul nostru. Dați-i odihnă, includeți în meniu legume delicioase și sănătoase, legume rădăcinoase și alte alimente. La urma urmei, este mai ușor să preveniți boala decât să o tratați ulterior. În plus, stai pe o dieta stricta, care este prescris pentru astfel de boli grave, cum ar fi pancreatita, destul de dureros.

  Lasă un răspuns