Sari la conținut

Cum să eliminați acidul uric din organism

  Atunci când nivelul acidului uric din organism crește, afectează negativ sănătatea. Să aflăm astăzi ce indicator al acestei componente în organism este norma și cum să reducem nivelul acidului dacă este crescut.

  Acid uric în organism

  Rețineți că în corpul fiecărei persoane există acid uric, deci nu este surprinzător faptul că uneori va fi supraestimat. Astăzi, destul de des apare întrebarea – Cum de a reduce nivelul acestui acid prin metode naturiste și la ce poate duce nivelul său ridicat în organism. În primul rând, vom înțelege care este esența problemei în cauză și apoi vom decide cum să scăpăm de acid uric:

  Acidul uric este o substanță care se formează atunci când purinele sunt defalcate în corpul nostru.
  În cele mai multe cazuri, purinele sunt alimente care nu sunt utile, și anume – hamsii, ficat, fasolea (uscată) și berea.

  Dacă rinichii din organism sunt bine și munca lor este depanată, atunci acidul în cauză se dizolvă rapid în sânge și apoi se excretă din organism.
  În cazul în care o persoană suferă de săruri, este necesar pentru a verifica cantitatea de acid în corpul dumneavoastră, deoarece de multe ori, în prezența unei astfel de probleme, nivelul substanței este supraestimat.
  Dacă conținutul al unui astfel de acid este de 4-7 mg – aceasta este norma. În cazul în care organismul are prea mult acid uric – aceasta este deja o problemă care necesită o soluție imediată. Este necesar să ințelegeți că această substanță trebuie eliminată urgent.
  Dacă nivelul acidului în cauză din organism este semnificativ ridicat, o astfel de situație poate duce la o varietate de boli:

  Ateroscleroza
  Probleme cardiace
  Guta
  Urolitiază

  Pentru cantități excesive de acid
  Principalele motive pentru apariția unei astfel de probleme sunt:

  Probleme cu funcționarea normală a rinichilor. Dacă rinichii din organism nu funcționează așa cum ar trebui, atunci procesul de retragere a acidului uric este complicat.
  Boli de tip endocrin. Dacă astfel de boli sunt prezente în organism, atunci sarea se formează prea repede, ceea ce înseamnă că nivelul acidului în cauză devine ridicat.
  Diferite tipuri de patologie-hipotiroidism, psoriazis, ciroză, greutate corporală excesivă. Toate aceste probleme pot provoca cu ușurință o altă problemă – un nivel crescut de acid uric.
  Utilizarea prelungită a anumitor medicamente farmaceutice. Astăzi, masa de medicamente au efecte secundare, inclusiv creșterea acidului uric în organism, astfel încât, luând un fel de medicament pentru o lungă perioadă de timp, ar trebui să fie în alertă, deoarece efectele secundare pot apărea rapid.
  Malnutriție. Acest factor provoacă multe probleme și boli, deci nu este deloc surprinzător faptul că un astfel de stil de viață cauzează și apariția unei cantități mari de acid uric


  Dacă nivelul acidului uric în organism este prea mare, atunci trebuie să știți modalități de a face față unei astfel de probleme.

  Tratamentul exclusiv cu medicamente nu este în întregime corect, deoarece rezolvarea problemei existente se poate face doar o soluție complexă. Este necesar să se utilizeze medicamente și împreună cu acesteaa, să mâncați în mod corespunzător, să aderați la o anumită dietă, excluzând alimentele care măresc nivelul acidului uric.

  Recomandări pentru reducerea acidului uric în organism:

  Nu consumați alimente în care conținutul de purină depășește normele sau cel puțin reduceți la maxim.
  Utilizați o cantitate suficientă de lichid pe zi (în acest caz, este vorba despre apă și nu despre băuturi carbogazoase, ceaiuri etc.). Este recomandabil să beți cel puțin 8 pahare de apă caldă. Ea elimină acidul uric din organism.

  Reduceți greutatea corporală. Dacă suferiți de exces de greutate, aplicați o dietă este o modalitate excelentă de a reduce acidul uric în organism.
  În mod regulat, dați sânge pentru a regla volumul purinei în organism.

  Metode naturiste
  Medicina tradițională recomandă utilizarea diferitelor decocții de plante medicinale pentru a reduce nivelul acidului uric:

  1. Raportul dintre ingrediente este următorul – un litru de apă fiartă și o lingură de fasole. Fierbeți un astfel de decoct cel puțin câteva ore. Procesul este lung, dar remedierea rezultată va fi cu adevărat eficientă.
  2. Suc de urzică. Faceți suc de urzică și luați câte o lingură de mai multe ori pe zi.
  3. Puteți prepara, de asemenea, afine. Pentru a pregăti un astfel de decoct poate fi foarte simplu – 25 g de frunze se prepară într-un pahar de apă fiartă. Insistați un astfel de decoct nu mai mult de 35 de minute.

  Toate metodele de mai sus sunt eficiente și dovedite, deci alegeți oricare dintre cele disponibile. În orice caz, atunci când apar unele simptome, este necesar să solicitați ajutor de la specialiști și apoi să tratați deja problema existentă. În primul rând, trebuie să vă asigurați că simptomele care vă îngrijorează sunt prezența unei cantități mari de acid uric în organism.

  Amintiți-vă că un nivel excesiv de ridicat de acid uric în corpul dumneavoastră este cauza apariției unei varietăți de boli complexe, care va fi dificil de scăpat.