Sari la conținut

Suplimente De Zinc: Beneficii, Doze Și Reacții Adverse

  Adăugarea unui supliment de zinc la dieta de zi cu zi este o modalitate excelentă de a asigura o creștere și dezvoltare corespunzătoare, sănătatea reproducerii, și sănătatea imunitară, printre multe altele.

  Supliment De Zinc
  Zincul este considerat un mineral esențial și este esențial pentru un număr de procese corporale. Cu toate acestea, organismul este în imposibilitatea de a stoca zinc, și trebuie să fie dobândit în mod continuu prin intermediul alimentelor noastre. În cazurile în care oamenii se confruntă cu o deficiență de zinc, suplimente sunt adesea recomandate, și aceste suplimente vin în forme diferite.

  Zinc-ul poate fi modificat chimic într-un număr de moduri, și poate fi chelat (o sarcină electrică, este trecut prin substanță), în scopul de a face mai accesibil pentru organism. Unele tipuri de zinc includ:

  Orotat De Zinc
  Zinc chelat
  Oxid de Zinc
  Acetat de Zinc
  Zinc anorganic
  Gluconat de Zinc
  Picolinat De Zinc

  Beneficiile Suplimentului Cu Zinc
  Există mai multe beneficii impresionante de suplimente de zinc, inclusiv efectele sale asupra diareei, pierderea vederii, frigul și mai mult.
  Haideți să ne uităm la cele mai importante beneficii.

  Diaree
  Se crede că consumarea de suplimente de zinc în timpul sarcinii poate ajuta sănătatea gastro-intestinală a sugarilor după naștere, prevenind astfel excesul de diaree și probleme de stomac. Nu există suficiente dovezi din studiile clinice care să arate că suplimentarea cu zinc ajută femeile gravide; cu toate acestea, este recomandat de către OMS pentru femei, care nu pot avea acces la o nutriție adecvată.

  Răceală
  Acetatul de Zinc și gluconatul de zinc sunt ambele recomandate ca remedii ușoare pentru friguri, deoarece acestea pot stimula sistemul imunitar. Studiile au arătat că utilizarea gluconatului de zinc poate ajuta în funcția imun pentru piele și de a stimula funcția generală a apărării organismului nostru.

  Depresie
  Aceste suplimente pot fi utilizate în asociere cu antidepresive pentru a ajuta la reechilibrarea nivelelor neurotransmițătorilor din creier. Datele dintr-un studiu clinic randomizat, în care 44 de persoane diagnosticate cu depresie au primit suplimente de zinc, au arătat că au ajutat la tratamentul anti-depresie.

  Pierderea Vederii În Funcție De Vârstă
  Una dintre cele mai populare aplicații de suplimente de zinc, Studiile au arătat că suplimentarea de zinc poate încetini inflamația și întârzia debutul bolii cronice, cum ar fi degenerescența maculară.

  Acnee
  În cazul în care în gel sau sub formă lichidă, o soluție de acetat de zinc poate ajuta la reducerea inflamației pe piele și clarifica simptomele de acnee, după cum se arată în multe studii de-a lungul anilor, în special atunci când este utilizat în asociere cu suplimentarea de vitamina A.

  Anorexie
  S-a demonstrat că suplimentele orale stimulează apetitul, conform unui studiu publicat în tulburările de alimentație și greutate. În plus, ele pot ajuta la anumite simptome depresive care pot duce la tulburări de alimentație.

  Există unele speculații cu privire la dacă copiii cu tulburări de deficit de atenție tind să aibă deficiențe de zinc, și studiile de către Asociația Psihologică Americană au arătat că suplimentele de zinc pot atenua unele dintre aceste simptome.

  Osteoporoză
  Zinc este un mineral critic pentru masa noastră osoasă, dezvăluie un raport 2016 publicat în cazurile clinice în metabolismul Mineral și OS. Deci, dacă doriți să preveniți osteoporoza ca vârstă, suplimentarea de zinc poate fi o opțiune bună.

  Dozajul Suplimentului Cu Zinc
  Deoarece zinc este recomandat pentru atât de multe condiții diferite, doza specifică variază, un supliment de 15-30 mg de zinc pe zi este suficient. Pentru afecțiuni mai severe, cum ar fi degenerarea maculară sau o afecțiune care previne pătrunderea zincului în organism, pot fi necesare cantități mai mari, până la 80 mg pe zi. Recomandarea zilnică[ pentru majoritatea persoanelor sănătoase este de 10-15 mg pe zi.

  Efecte Secundare Ale Suplimentului Cu Zinc
  Reacțiile adverse ca rezultat al tratamentului cu suplimente de zinc sunt rare, dar pot apărea în unele cazuri, în special dacă consumați prea mult zinc într-o perioadă dată. Cele mai frecvente efecte secundare ale consumatoare de prea mult zinc sunt oboseală, febră, tuse sau dureri de stomac, conform unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition. Consumul regulat de doze mari (mai mari de 100 mg) pentru perioade lungi de timp poate contribui la riscul de cancer de prostată. Copiilor și femeilor gravide trebuie să li se administreze doar doze mici de zinc, în timp ce pacienții cu HIV/SIDA trebuie să vorbească cu medicul lor înainte de a utiliza aceste suplimente.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi : https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/Share

  Lasă un răspuns