Sari la conținut

Ce se va întâmpla dacă o sa beți apă caldă dimineața pe stomacul gol

  Cât de Competent ne vom începe dimineața va depinde nu numai de productivitatea noastră pe tot parcursul zilei, ci și de bunăstarea noastră.

  Medicii și nutriționiștii recomandă să începeți în fiecare dimineață nu cu o ceașcă de cafea aromată, ci cu apă caldă pe stomacul gol. Despre ce beneficii va aduce o astfel de recuperare și cum să o desfășurați corect și să vorbim în continuare.

  Apa caldă, spălând pereții intestinali, o curăță de diverse contaminanți și toxine.

  Dacă suferiți de constipație frecventă, rezolvarea acestei probleme va ajuta din nou apa caldă care diluează fecalele și are un efect laxativ persistent.

  Datorită apei calde, grăsimile întărite care se acumulează pe pereții intestinelor se dizolvă, ceea ce provoacă adesea dezvoltarea proceselor putrefactive.

  Se demonstrează că utilizarea zilnică a 200-400 ml de apă caldă pe stomacul gol crește temperatura corpului, accelerând astfel metabolismul cu aproximativ 30% după 40 de minute după administrare. Ca urmare, organismul începe să ardă mai multe calorii.

  Dar asta nu e tot! În lupta împotriva excesului de greutate, apa caldă îndeplinește alte funcții la fel de importante, și anume:

  reduce apetitul,
  lichefiază fecalele,
  normalizează echilibrul acido-bazic,
  stimulează activitatea intestinului,
  elimină toxinele din organism,
  declanșează metabolismul lipidic în zone problematice, cum ar fi șoldurile, abdomenul și fesele.

  Băutura caldă relaxează mușchii, ameliorează durerea de natură spasmodică și menstruală, ajută la scăderea migrenei.

  Bea în mod regulat un pahar de apă caldă dimineața pe stomacul gol, puteți scăpa de acnee, inflamații și iritații ale pielii, care sunt cel mai adesea provocate de toxine.

  Utilizarea apei calde nu numai că va elimina toxinele, ci va da pielii curățenia, prospețimea și elasticitatea, o va întineri și va reduce manifestările de vârstă înaintată, cum ar fi ridurile.

  Băutura caldă ajută la creșterea urinării, ceea ce este important pentru cei care suferă de edem. În acest caz, rinichii nu sunt absolut supraîncărcați, ceea ce nu se poate spune despre stimularea medicamentoasă a procesului de urinare.

  Curățarea și consolidarea circulația sângelui, precum și distrugerea substanțelor nocive și a țesutului adipos subcutanat la consumul de apă caldă pe stomacul gol, efect benefic asupra sistemului nervos, datorită pleacă iritabilitate și labilitate emoțională.

  În plus, băutura caldă normalizează somnul și dă un sentiment de vivacitate dimineața, dar pentru a obține un efect similar, se recomandă să beți apă caldă cu o oră înainte de culcare, dar nu mai puțin de 2 ore după ultima masă.

  Nu se poate spune că utilizarea unui pahar de apă caldă înainte de culcare reduce riscul de accident vascular cerebral, deoarece băutura caldă lichefiază sângele.

  Cu toate acestea, pentru a obține rezultatul maxim al consumului cald pe stomacul gol, este important să respectați anumite reguli, pe care le vom spune în continuare.

  Regula nr. 1. Temperatura apei

  Cea mai optimă temperatură pentru consumul de apă caldă este 40 – 42C. apa prea caldă arde și irită mucoasa gastrică, ceea ce poate provoca ulterior probleme grave cu funcționarea tractului gastro – intestinal.

  Regula nr. 2. Beți apă purificată

  Pentru a îmbunătăți corpul, beți doar apă purificată.

  Apa caldă fiartă nu numai că nu va face nici un bine, dar poate, de asemenea, să dăuneze. Cum?

  În primul rând, în procesul de fierbere, apa pierde cea mai mare parte a microorganismelor utile conținute în ea (prin urmare, o astfel de apă este numită și „moartă”).

  În al doilea rând, clorul prezent în apa de la robinet, atunci când interacționează cu temperaturi ridicate, se transformă într-un compus chimic periculos.

  În al treilea rând, calcarul, care se formează în timpul fierberii apei, se așează pe pereții intestinului, stomacului, rinichilor, ceea ce poate duce la formarea de pietre.

  Regula nr. 3. Beți apă caldă numai pe stomacul gol

  Numai dacă respectați această regulă, nu numai că veți umple deficitul de lichid format pe timp de noapte, ci și veți crea condiții favorabile pentru asimilarea maximă a micului dejun.

  Regula nr. 4. Respectați regimul de băut

  Beți apă caldă este recomandată de trei ori pe zi pentru un pahar (dacă doriți, puteți crește volumul specificat), în timp ce cel mai mare beneficiu pentru organism este băutura de dimineață.

  Prima recepție: dimineața pe stomacul gol cu o jumătate de oră înainte de mese.
  A doua recepție: înainte de mese sau două ore după aceea.
  A treia recepție: cu o oră înainte de culcare.
  Regula nr. 5. Nu beți alimente cu apă

  Nerespectarea acestei reguli este plină de următoarele consecințe:

  încălcarea procesului de digestie a alimentelor,
  încetinirea absorbției alimentelor de stomac,
  creșterea formării gazelor,
  creșterea dimensiunii stomacului, ceea ce duce la supraalimentarea și creșterea excesului de greutate.
  Dieteticienii sunt sfătuiți să utilizeze apă cu 30 de minute înainte de mese sau o oră după masă.

  Regula nr. 6. Diversificați meniul de băut

  Dacă nu vă puteți face să beți un pahar de apă caldă obișnuită dimineața sau în orice alt moment, puteți să-i dați un gust mai bogat cu lămâie, ghimbir sau miere.

  Apă caldă cu lămâie

  Băutura de lămâie accelerează metabolismul, elimină toxinele, normalizează echilibrul acido-bazic, stimulează imunitatea, curăță tractul urinar, are un efect coleretic.

  Pentru a pregăti o băutură utilă și delicioasă de lămâie la domiciliu, este necesar să adăugați suc proaspăt stors de jumătate de lămâie într-un pahar de apă caldă purificată. Băutura trebuie baută la un moment dat imediat după gătire.

  Contează! Cu ulcer gastric și aciditate ridicată, apa cu lămâie este contraindicată!

  Apă caldă cu miere

  Pentru a face față acidității crescute a stomacului, pentru a elimina toxinele din organism și pentru a da energie va ajuta un pahar de apă caldă cu o linguriță de miere.

  În plus, această băutură curăță ușor corpul, învăluie pereții stomacului, creând astfel un sentiment de sațietate.

  Apă caldă cu ghimbir

  Băutura cu ghimbir are un efect excelent de ardere a grăsimilor. În plus, întărește sistemul imunitar și dă energie.

  Pentru prepararea băuturii, ¼ linguriță de pulbere de ghimbir trebuie diluată în 250 ml de apă caldă.

  Contează! Cu aciditate crescută, băutura de ghimbir este contraindicată!

  Consumul zilnic de cald băut dimineața, pe stomacul gol, după 3 săptămâni va da rezultate: normalizează activitatea intestinului, apare ușurința în organism, pielea capătă un aspect proaspăt, vor „pleca” de kilogramele în plus, va crește performanța și de a îmbunătăți starea de spirit. Și cel mai important – această metodă de recuperare este cât mai simplă, naturalenică și accesibilă tuturor!

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi : https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns