Sari la conținut

10 motive neașteptate pentru care corpul poate mirosi rău

  Mirosul corpului nostru depinde în mod direct de starea de sănătate și de anumite obiceiuri gastronomice și igienice. Iată ce poate afecta modul în care miroși.

  10 motive neașteptate pentru care corpul poate mirosi rău

  De ce miroase corpul? Căldura și bacteriile de pe piele sunt unele dintre cauzele evidente ale mirosului, dar nu singurele. Există mai multe surse neașteptate de miros neplăcut al corpului, dintre care unele vă pot surprinde. Să vedem de unde vine mirosul ciudat de sub braț, din gură sau din altă parte și cum să remediem această problemă.

  10 motive neașteptate pentru care corpul poate mirosi rău

  De ce miroși rău

  • Utilizați în mod constant deodorant
   Acest lucru poate părea contraintuitiv, dar deodorantul poate provoca, într-adevăr, un miros neplăcut, mai degrabă decât o protecție împotriva acestuia.

  Mai multe bacterii trăiesc sub braț decât oamenii pe Pământ. Dar nu toate bacteriile sunt aceleași. Există două tipuri principale de bacterii : stafilococi care nu provoacă miros puternic și corinebacterii care transformă grăsimile și aminoacizii în transpirația noastră în compuși care au un miros specific și caustic.

  Acest miros este mascat de deodorant, transpirația poate fi împiedicată de un antiperspirant care conține aluminiu. Dar cum aceste metode afectează bacteriile în sine?

  Sfaturi:

  Experții recomandă amestecați sucul de lamaie cu apă pentru a ucide bacteriile de sub braț.

  De asemenea, puteți utiliza talc pentru a menține zona axilară uscată și pentru a preveni mirosul.

  10 motive neașteptate pentru care corpul poate mirosi rău

  • Sunteți stresat și anxios în mod regulat
   Știați că transpirația din stresul asupra compoziției chimice este diferită de transpirația care apare atunci când sunteți fierbinte?

  Transpirația este o reacție naturală la stres, dar stresul puternic duce adesea la apariția unei transpirații foarte mirositoare.

  Când sunteți fierbinte, transpirația este eliberată de glandele sudoripare ecrine care ies pe suprafața pielii și acoperă cea mai mare parte a corpului. O astfel de transpirație constă din apă, sare și potasiu, iar atunci când umezeala se evaporă, corpul se răcește.

  Când corpul nostru reacționează la emoții, anxietate, stres sau emoție, transpirația este excretată din glandele sudoripare apocrine. Aceste glande produc o sudoare mai groasă constând din grăsimi și proteine.

  Glandele apocrine sunt situate în principal subraț, în zona genitală și pe scalp. Deși inițial o astfel de transpirație nu are miros, nu se evaporă atât de repede și devine mirositoare atunci când este amestecată cu bacteriile de pe piele.

  Sfaturi:

  Utilizați antiperspirante cu săruri de aluminiu care blochează efectiv transpirația. Dacă știți că aveți o întâlnire importantă, aplicați un antiperspirant peste noapte. Deoarece transpirăm mai mult noaptea, sărurile de aluminiu sunt mai ușor absorbite prin înfundarea glandelor sudoripare.

  Dacă nu sunteți ajutat de antiperspirante sau nu doriți să le utilizați, stăpâniți tehnici simple de respirație și relaxare, cum ar fi meditația, yoga sau doar o baie relaxantă.

  Spălați hainele mai des, deoarece acest lucru reduce numărul de bacterii și, în consecință, mirosul.

  10 motive neașteptate pentru care corpul poate mirosi rău

  • Nivelul de zahăr din sânge, aveți în mod constant salturi
   Fluctuațiile de zahăr din sânge pot perturba transpirația normală, ceea ce vă face să transpirați prea mult sau prea puțin.

  Acest lucru poate duce la probleme în vreme caldă, deoarece organismul nu este capabil să regleze eficient temperatura.

  Transpirația excesivă fără motiv într-o zi rece sau cu o activitate minimă poate semnala că este timpul să vedeți un medic.

  Cu diabet zaharat și hipoglicemie (conținut redus de zahăr din sânge), o persoană poate avea un miros distinctiv dulce.

  Faptul este că, cu o lipsă de insulină care reglează metabolismul, organismul începe să descompună grăsimile pentru a obține combustibil. Acest lucru provoacă un miros similar cu mirosul de mere putrezite. Cel mai adesea, acest miros vine din gură, dar poate fi, de asemenea, excretat în alte părți ale corpului.

  Sfaturi:

  Consultați un medic care poate prescrie teste de sânge și urină pentru a identifica posibile tulburări, cum ar fi diabetul.

  Respectați regimul alimentar și nu săriți mesele.

  Unele alimente provoacă transpirații mai intense la diabetici. Limitați consumul de brânzeturi, ciocolată, murături, alcool, oțet, alimente sărate, condimente picante și băuturi dulci carbogazoase.

  Beți mai multă apă, sucuri naturale și ceaiuri din plante pentru a vă menține nivelul de umiditate și pentru a controla transpirația excesivă.

  • Ați început să luați niște medicamente
   Creșterea transpirației apare adesea în anumite boli și tulburări în organism. Cu toate acestea, în mod ironic, poate apărea atunci când se iau anumite medicamente.

  Aceasta include:

  Antidepresive
  Medicamente pentru migrene
  Analgezice
  Medicamente pentru diabet
  Inhalatoare de astm
  Preparate pentru arsuri la stomac
  Mijloace psihotrope
  Medicamente hormonale, inclusiv pilule contraceptive
  Unele antibiotice
  Antihistaminice
  Multe dintre ele provoacă uscăciunea gurii, ceea ce duce la acumularea de compuși sulfuroși. Sulful are un miros distinctiv de ouă putrede, din cauza căruia poate apărea respirația urâtă.

  Sfaturi:

  Dacă medicamentele duc la transpirație crescută, consultați-vă medicul despre reducerea dozei sau înlocuirea cu un medicament similar.

  Pentru a reduce gura uscată, încercați să beți mai multă apă sau să mestecați guma de mestecat fără zahăr.

  • Ești un iubitor de alimente picante
   Nu vă surprindeți dacă, după o masă picantă, aveți un miros deosebit de puternic al corpului.

  Alimentele care conțin usturoi, ceapă, și alte mirodenii produc substanțe mirositoare, cum ar fi sulful, în procesul metabolic. Aceste substanțe sunt eliberate prin pori câteva ore după ce ați mâncat.

  Alimentele foarte picante, cum ar fi piperul fierbinte, conțin substanța capsaicină, care agravează situația prin stimularea receptorilor nervoși în gură, determinând sistemul nervos să creadă că sunteți fierbinte și începeți să transpirați foarte mult.

  Sfaturi:

  Pentru a evita mirosul neplăcut al corpului, planificați să luați alimente picante la un moment dat.

  Dacă ați mâncat deja ceva ascuțit, beți mai multă apă, faceți un duș și aplicați un antiperspirant.

  • Sunteți pasionat de băuturi alcoolice
   Mulți știu că alcoolul are un efect fiziologic puternic asupra corpului nostru.

  Corpul nostru percepe alcoolul ca o substanță toxică și încearcă să o proceseze și să o retragă cât mai repede posibil.

  Corpul descompune alcoolul și intră în sânge, iar o parte din el iese prin respirație și transpirație. Și acest lucru duce la un miros neplăcut al corpului.

  Transpirația severă poate fi, de asemenea, un simptom al sindromului de mahmureală. Atunci când o persoană bea foarte mult și în mod regulat, poate avea transpirații nocturne la câteva ore sau zile după ultima doză de băuturi alcoolice.

  Persoanele cu intoleranță la alcool pot avea, de asemenea, o reacție negativă la băuturile alcoolice sub formă de transpirație excesivă. Acest lucru se datorează predispoziției genetice, ceea ce face ca organismul lor să nu poată metaboliza în mod normal alcoolul. În plus față de transpirație, pot apărea roșeață a feței, probleme digestive și alte simptome.

  Sfaturi:

  Pentru a evita mirosul de alcool, beți într-un ritm mai lent, beți fiecare băutură alcoolică cu un pahar de apă sau altă băutură răcoritoare.

  După o petrecere furtunoasă, schimbați hainele mai des și faceți un duș pentru a îndepărta excesul de săruri și transpirație de pe piele.

  Și un sfat destul de evident: limitați sau renunțați complet la consumul de alcool.

  10 motive neașteptate pentru care corpul poate mirosi rău

  • Aveți un scaun neregulat
   Corpul nostru eliberează mirosuri prin transpirație, urină și respirație. Mirosul neplăcut al corpului apare atunci când transpirația se amestecă cu bacteriile.

  Cu toate acestea, dacă mirosul de excremente începe de la o persoană, acest lucru indică adesea o dietă săracă, probleme intestinale, din cauza cărora produsele de dezintegrare nu sunt filtrate și excretate corespunzător.

  O astfel de problemă este modul în care constipația afectează mirosul general al corpului. Cu constipație cronică, toxinele intră înapoi în sânge și sunt eliberate, provocând un miros neplăcut.

  Sfaturi:

  Malnutriția, mai ales dacă nu are suficientă fibră, poate duce la probleme cu scaunul și constipația. Consumați aproximativ 25 de grame de fibre pe zi, care se găsesc în legume, fructe, leguminoase, nuci și produse din cereale.

  Beți mai multă apă, deoarece deshidratarea duce adesea la constipație. Studiile au arătat că apa carbogazoasă (neîndulcită) poate fi mai eficientă în combaterea constipației.

  Vă lipsesc vitaminele
  Adesea subestimăm rolul vitaminelor și mineralelor pentru a ne menține sănătatea.

  Lipsa zincului, a magneziului și a vitaminelor B duce adesea la apariția unui miros slab al corpului.

  De exemplu, magneziul joacă un rol important în majoritatea funcțiilor vitale ale corpului nostru, inclusiv în memoria și energia noastră. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că magneziul vă poate scuti de mirosul neplăcut al corpului, spălând toxinele care provoacă mirosuri proaste și afectând flora intestinală. Datorită magneziului, produsele reziduale pierd un miros respingător.

  Una dintre principalele funcții ale zincului este împărțirea carbohidraților și eliminarea produselor de retragere din celule. Cu deficit de zinc, procesul de neutralizare a substanțelor nocive nu este atât de eficient și avem un miros neplăcut al corpului.

  Publicat : retetenaturiste.net

  Lasă un răspuns