Sari la conținut

10 Alimente utile pentru stomac și digestie

  Iată câțiva dintre factorii care agravează digestia și duc la boli de stomac. Alimentele cu grăsimi saturate, exces de dulciuri, alcool, cofeină, alimente picante, alimente prăjite …
  Primul pas spre rezolvarea problemelor digestive este identificarea obiceiurilor proaste și înlocuirea acestora în favoarea celor mai sănătoase.

  Alimente care ajută la funcționarea stomacului și a întregii digestii

  Fulgi de ovăz

  Ovăzul este bogat în fibre cu conținut scăzut de grăsimi saturate și sare, promovează curățarea intestinelor și ajută la menținerea funcționării sănătoase a sistemului digestiv.

  În plus, ovăzul este bogat în substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele B implicate în procesele digestive și minerale precum fierul și magneziul. Alegeți numai fulgi de ovăz cu timpul de gătire de 15-20 de minute. Făina de ovăz este aproape purificată de nutrienți și nu este utilă pentru organism.

  Ananas

  Ananasul este o sursă excelentă de bromelain, o enzimă care promovează absorbția alimentelor proteice, îmbunătățește procesul digestiv , facilitând funcționarea stomacului.

  Kiwi

  Acest fruct conține o enzimă-actinidină care descompune proteinele animale, îmbunătățind funcționarea sistemului digestiv. Este, de asemenea, o sursă de fibre și vitamina C.

  Miere

  Mierea are proprietăți antimicrobiene și antiseptice, este un fapt științific dovedit de mult timp. Acest lucru îl face un ingredient util pentru prevenirea infecțiilor întregului tract digestiv.

  Papaya.

  Papaya conține papaina, o enzimă puternică care joacă un rol important în digestia proteinelor complexe, îmbunătățind procesul digestiv.

  Măr

  Un măr conține pectină, un tip de fibră care promovează digestia și ajută la reglarea curățării intestinului.

  În plus, cercetarea științifică îl clasifică ca un fruct care contribuie la scăderea colesterolului ridicat și a zahărului din sânge.

  Iaurt

  Bacteriile benefice și probioticele care conține iaurtul îl fac o opțiune excelentă pentru îmbunătățirea sănătății intestinale. Este vorba despre beneficiile iaurtului care nu conține aditivi și zahăr.

  Ulei de măsline

  Uleiul de măsline are mai multe proprietăți utile pentru tractul gastro-intestinal. Stimulează producerea de peptide, reduce refluxul gastro-esofagian, susține funcția pancreasului și creează un sentiment prelungit de sațietate.

  Anghinare

  Anghinarea conține cantități mari de antioxidanți, inulină, fibre și multe alte substanțe utile. Datorită acestei compoziții, anghinarea este utilizată pe scară largă pentru diferite probleme ale sistemului digestiv.

  Varză

  Această legumă este utilizată în mod tradițional pentru a trata ulcerul gastric și alte boli ale sistemului digestiv, datorită conținutului de vitamina U. restabilește mucoasa stomacului și crește rezistența acestuia. Varza conține, de asemenea, vitaminele K, C, A și vitaminele B. și, desigur, fibrele.