Sari la conținut

Ce se va întâmpla dacă veți răbda atunci când doriți la toaletă într-un mod mare

  Cât de periculos este să ții nevoia de toaletă?

  O listă a ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nu mergeți la toaletă este mult mai lungă decât credeți. Fără a fi înțărcați la timp la toaletă, riscați să vă câștigați hemoroizi și constipație cronică, precum și boli mai grave care necesită intervenție chirurgicală.

  A existat chiar și un caz de deces din cauza faptului că omul nu a mers la toaletă mult timp, dar mai târziu. Mesajul principal este clar: dacă corpul spune că este timpul, fă-o imediat.

  Din ce constă scaunul nostru?
  Scaunul este de aproximativ 75% compus din apă. Restul este bacteriile moarte care ajută la digerarea alimentelor, a bacteriilor vii, a proteinelor, a alimentelor nedigerate, a alimentelor, a grăsimilor, a sărurilor și a substanțelor eliberate de intestin și ficat.

  Cantitatea de apă din scaun poate fi diferită. Cu cât scaunul rămâne mai mult în intestin, cu atât mai puțină apă va conține.

  Pentru a determina cât de sănătos este scaunul dvs., a fost dezvoltată scara Bristol a formei fecale, care evidențiază 7 tipuri principale de scaune:

  Tip 1: bucăți solide individuale, cum ar fi nuci (greu de trecut) – constipație puternică

  Tip 2: scaun în formă de cârnați, dar cu bulgări – constipație ușoară

  Tip 3: ca cârnați, dar cu fisuri la suprafață-normal

  Tip 4: în formă de cârnați sau șerpi, netedă și moale – normal

  Tip 5: bucăți moi cu margini clare – ușor de trecut – lipsa de fibre

  Tip 6: bucăți libere cu muchii rupte, cașcaval – diaree ușoară

  Tip 7: scaun apos, fără bucăți solide, diaree complet lichidă – severă

  După cum se poate observa, tipul 1 și 2 sunt rezultatul constipației, tipul 3,4 și 5 sunt în limite normale, iar tipul 6 și tipul 7 indică diaree.

  Scaunul perfect (tip 4) ar trebui să aibă o culoare de ciocolată închisă, ușor de trecut (aproape fără efort), să aibă o formă de jurnal continuu sau două. Diametrul său trebuie să se potrivească aproximativ circumferinței pe care o puteți forma cu degetul arătător și degetul mare.

  Un scaun sănătos ar trebui să se scufunde, dacă plutește, este un semn de absorbție slabă a nutrienților sau a excesului de gaz.

  Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când tolerezi să mergi la toaletă într-un mod mare

  Câteva ore mai târziu
  Va trebui să strângeți sfincterul pentru a face acest lucru. Primul lucru pe care îl începeți să-l simțiți este presiunea abdominală. Unii oameni o compară cu spasme, în timp ce alții simt nevoia urgentă. Cu alte cuvinte, dacă tolerați, veți fi torturați de balonare și gaze în abdomen.

  După 6 ore

  În acest timp, vor exista diferite procese care afectează scaunul nu în bine. Corpul suge mai multă apă din scaun și va fi din ce în ce mai greu să scapi de el. Cel mai probabil, nu veți mai simți nevoia urgentă de a merge la toaletă. De fapt, problemele legate de constipație încep de acum încolo.

  Peste 12 ore.

  Cu cât scaunul rămâne mai mult în organism, cu atât devine mai ferm. Abdomenul se umflă și nu veți putea să-l faceți plat, datorită creșterii presiunii abdominale. Când totuși mergeți la toaletă, această experiență poate să nu devină foarte plăcută, provocând senzații dureroase, sângerări și chiar rupturi minore ale anusului.

  După 12 ore și mai mult

  Cu cât scaunul rămâne mai mult în interior, cu atât devine mai ferm. Limitarea intenționată a scaunului poate duce la un blocaj de fecale, în care se produce o masă fecală mare și tare, care se blochează atât de mult în intestine încât nu o puteți împinge.

  Cel mai adesea, într-o astfel de situație, trebuie să recurgeți la o clismă sau să îndepărtați scaunul manual sau chirurgical în părți. Dacă nu faceți nimic, consecințele pot fi foarte severe și pot duce la o boală gravă și chiar la moarte.

  Efectele

  1. E greu să te duci la toaletă.
   Limitarea nevoia de golire poate afecta drumeții la toaletă. În cazul în care excrementele sunt în intestine pentru o lungă perioadă de timp, apa din ele este absorbită și, ca urmare, este mai dificil să mergeți la toaletă, datorită faptului că aceasta duce la dificultăți și senzații dureroase.
  2. Suferiți de constipație
   Când tolerați, pot apărea leziuni ale nervilor din intestin și creierul dvs. va înceta să răspundă în mod adecvat la scaun. Acest lucru amenință o scădere a sensibilității, în care sensibilitatea rectului scade, iar creierul începe să transmită semnale numai atunci când se acumulează mai mult scaun. Mușchii anusului se contractă, în loc să se relaxeze și să trimită un semnal creierului că nu răspunde, motiv pentru care începeți să mergeți mai rar la toaletă.
  3. Este posibil să aveți hemoroizi
   Un alt efect secundar al descurajării scaunului, precum și constipația cronică, poate deveni hemoroizi. Starea în care venele rectului se extind și devin inflamate provoacă disconfort și senzații dureroase în timpul mișcărilor intestinale.

  Există două tipuri de hemoroizi: interne și externe. În hemoroizii interni, de regulă, nu există durere, dar poate apărea sângerare după o excursie la toaletă. În hemoroizii externi, localizați sub piele în jurul anusului, pot apărea umflături însoțite de senzații dureroase, mâncărime și sângerări atunci când scaunul este golit.

  1. Amintiți-vă că scaunul este alcătuit din substanțe pe care corpul dumneavoastră dorește să le scape. Când tolerați, produsele rămân pur și simplu în corpul vostru. Dacă ajung pe o rană sau o fisură în rect, aceasta amenință cu o infecție bacteriană
  2. Este posibil să aveți o extindere semnificativă a rectului
   Limitarea nevoia de toaletă poate duce și la consecințe mai grave, cum ar fi megarektum – o extindere semnificativă a rectului.

  Este cunoscut un caz în care un bărbat în vârstă de 24 de ani a intrat în Spitalul Universitar din Newham din Londra, al cărui intestin, fiind umplut cu fecale, a fost mărit cu 17 cm.

  Un pacient cu autism s-a plâns de constipație în ultimii 4 ani. Testele și tomografia computerizată au arătat că un bărbat a început o inflamație intestinală periculoasă-peritonită și, de asemenea, a existat o „perforare intestinală”substanțială.

  Pacientul a fost operat urgent și, din fericire, sa recuperat, dar această condiție reprezintă un mare pericol.

  S-a înregistrat un caz în care o adolescentă din Cornwall din Anglia a murit după ce opt săptămâni nu a golit intestinul. Fata a suferit o fobie de toalete și autism pulmonar, iar după autopsie a fost descoperită o extindere semnificativă a intestinului care a stors pieptul și a deplasat organele interne.

  Fecalele sunt o necesitate vitală care ne ajută să scăpăm de deșeuri. Deși toată lumea merge la toaletă, frecvența golirii intestinului poate fi complet diferită.

  Experții susțin că un scaun normal poate fi considerat de la 3 ori pe zi la 3 ori pe săptămână. Dacă vă simțiți nevoia de toaletă după fiecare masă, nu există nici un motiv de îngrijorare, deoarece sistemul digestiv este diferit. De asemenea, puteți merge o dată pe zi, o zi sau o dată la 3-4 zile.

  Frecvența de golire este afectată de mai mulți factori, cum ar fi medicamentele, nivelul de activitate, nivelul de stres, sarcina și menstruația și, bineînțeles, nutriția.

  În acest caz, permanența joacă un rol mai mare decât frecvența scaunului. La majoritatea oamenilor, modul este bine reglat și, deși poate varia în funcție de activitate sau de nutriție.

  Dar dacă suferiți de balonare neplăcută, disconfort, durere abdominală, atunci ar trebui să acordați atenție sănătății dumneavoastră.

  Dacă aveți dificultăți în golirea intestinului, următoarele sfaturi vă vor ajuta:

  • Includeți mai multe fibre în dieta dumneavoastră
   Fibrele sunt cel mai bun prieten al intestinului. Poate fi solubil (solubil în apă) sau insolubil (rămâne neschimbat în apă), dar ambele specii îmbunătățesc digestia. Dacă nu obțineți suficientă fibră, atunci este ca și cum ați apăsa pe o pernă, eliberând tot aerul din ea, ceea ce va deveni mai ferm și va provoca disconfort. Fibrele sunt un asistent care ajută la biciuirea „pernei”, făcându-l moale și confortabil.

  Cele mai bune surse de fibre sunt fructele și legumele, nucile, cerealele integrale și legumele. trebuie să mâncați 5-7 porții de fibre pe zi. Adăugați-l treptat pentru a evita balonarea și alte probleme.

  • Bea mai multă apă
   Apa este necesară pentru a elimina produsele de viață. Ca și în cazul fibrelor, majoritatea oamenilor nu beau suficientă apă. Experții recomandă să beți cel puțin 4-6 pahare de apă pe zi. Dacă sunteți gravidă sau aveți o activitate fizică intensă, atunci trebuie să beți mai mult. Începeți ziua cu un pahar cald de apă cu lămâie. Lichidul cald și sucul de lămâie stimulează peristaltismul și îmbunătățește digestia.
  • Includeți mai multe probiotice

  Lasă un răspuns