Sari la conținut

11 BENEFICII – Ce se va întâmpla dacă veți mânca două ouă pe zi

  11 MODIFICĂRI CARE APAR CU CORPUL DVS. ATUNCI CÂND MÂNCAȚI OUĂ
  E important!

  Ouăle niciodată nu au fost numite superproduct. Dar acest dar al naturii merită cu siguranță un astfel de nume. Ouăle sunt foarte hrănitoare și conțin tone de nutrienți. Manancă ouă pentru a obtine suficiente proteine, aminoacizi, fier si antioxidanti.

  Ouăle sunt uimitoare pentru sportivi și aproape oricine încearcă să construiască mușchi. Nu trebuie să mănânci doar gălbenușul sau doar proteina. Mănâncă un ou întreg. Ouăle sunt umplute cu substanțe nutritive de ardere a grăsimilor (colină). Acesta este unul dintre alimentele care trebuie consumate pentru a scăpa de kilogramele în plus.

  Dr. Molly Morgan, specialist în sport și dietetician certificat, spune că culoarea ouălor depinde de tipul de pui. Cu toate acestea, acest lucru nu schimbă valoarea nutrițională.

  Ouăle sunt foarte utile și ar trebui să le mâncați în fiecare zi. Aveți nevoie de mai multe motive pentru a mânca ouă?

  1. Ouăle te vor salva
   Corpul tău produce unsprezece aminoacizi și ai nevoie de încă nouă. Ouăle vă vor da restul de nouă acizi. Lipsa acestor acizi duce la pierderea masei musculare, imunitate slabă, slăbiciune, oboseală, păr subțire și probleme ale pielii.
  2. Reglează nivelul colesterolului din sânge
   Colesterolul poate provoca multe probleme de sănătate. Există un tip bun și rău de colesterol. Ouăle conțin tip bun.
  3. Creșterea imunității
   Un ou sau două pe zi vă va ajuta să eliminați infecțiile, bolile și virușii.
  1. Risc mai mic de probleme cardiace
   Moleculele de colesterol rău rămân pe pereții arterelor și provoacă ateroscleroză.

  Ouăle măresc particulele LDL și reduc riscul de apariție a bolilor de inimă.

  1. Stimulează creierul
   Colina dă corpului tău suficientă energie și putere. Se găsește în membranele celulare. Colina este importantă în sinteza acetilcolinei.
  2. Dinți și oase puternice
   Ouăle sunt o sursă naturală rară de vitamina D. Această vitamină este importantă pentru piele și dinți. Ouăle ajută organismul să absoarbă calciul și sunt importante pentru inimă, colon și metabolism.
  3. Îmbunătățirea tenului, sănătatea părului și a pielii
   Vitamina B2, B5 și B12 sunt importante pentru păr, piele și ochi. Aceste vitamine joacă un rol imens în funcția creierului și a ficatului.
  4. Vederea
   Luteina și zeaxantina reduc riscul degenerării maculare legate de vârstă și cataractei. Aceste două cauze sunt principalele cauze ale orbirii și problemelor de vedere.
  5. Pierdere în greutate
   Ouăle sunt mâncarea potrivită pentru dvs., deoarece topesc grăsimea și ard kilograme în plus.
  6. Un sentiment de plenitudine
   Proteina din ou afectează apetitul, la fel ca orice alt aliment proteic. Indicele de sațietate determină efectul alimentelor asupra sentimentului de plenitudine. Ouăle se află în partea de sus a listei.
  7. Stresul și anxietatea
   Aminoacizii din ouă au un efect asupra sănătății mintale. Un studiu realizat de Academia Națională de științe din 2004 a constatat că serotonina reduce anxietatea și stresul.