Sari la conținut

8 BENEFICII ALE CEAIULUI VERDE

  Consumul de ceai verde nu este numai plăcut și gustos, ci și benefic pentru sănătate și frumusețe. Această băutură minunată ajută la combaterea îmbătrânirii și reduce riscul unor tipuri de cancer.
  De asemenea, ceaiul verde poate fi folosit extern. Ajută la scăderea defectelor ale pielii – (tăieturi, erupții cutanate); calmează ochii tensionați și obosiți; ajută la scăderea mirosului neplăcut al corpului și multe altele.

  Ceai verde pentru sănătate
  Potrivit unui biochimist japonez de la Universitatea Okayama, profesorul Takuo Okada (Takuo Okada): „Vitamina E reduce cantitatea de lipide peroxid (lipide peroxidice), care încetinește degenerarea celulelor și procesul de îmbătrânire.
  Ca urmare a cercetărilor, sa constatat că ceaiul verde, în acest sens, este de 20 de ori mai eficent decât vitamina E.
  Polifenolii din ceaiul verde reduc riscul unor tipuri de cancer.
  Acești antioxidanți puternici ajută activitatea radicalilor liberi, componentele instabile care pot distruge celulele și sunt cauza multor boli, nu numai a cancerului.
  Oamenii de stiinta din Marea Britanie au descoperit ca 4-5 cani de ceai verde pe zi pot ajuta la reducerea colesterolului ridicat si a tensiunii arteriale.
  În plus, au stabilit că atât ceaiurile negre, cât și cele verzi împiedică dezvoltarea cancerului de piele cauzat de UV.
  Ceaiul verde ajută la înfrângerea gripei și a altor boli virale, întărește capilarele și previne infecția.
  Infuzie liniștitoare de ceai verde. Poate fi utilizat în diferite cazuri. Utilizați ceai verde simplu (fără arome și aditivi). Luați 1 ceașcă de ceai verde și 1 litru de apă cheie.

  Se amestecă ceaiul verde cu apă fiartă și se lasă timp de 20 de minute la infuzat.

  Se scurge și se toarnă lichidul într-o sticlă sterilizată și se pune în frigider.  

  Utilizarea perfuziei:

  1. Un tonic pentru picioarele obosite.

  2. Baie antifungică pentru picioare. Țineți picioarele  într-un litru de infuezie. Nu clătiți.

  3.Se foloseste ca  apa de gură.  

  4. Pentru tăieturi minore, erupții cutanate sau abraziuni: umeziți o bucată de vată cu infuzie și aplicați la rană timp de 5 minute. Repetați procedura aproximativ 4 ori pe zi.

  5. Pentru a calma o arsură, umeziți o cârpă de bumbac cu infuzie și aplicați la arsură timp de 15 minute.  

  6. Pentru a împrospăta ochii obosiți. Umeziți bucățile de bumbac, tifon sau tampoane pentru a elimina machiajul cu infuzie, stoarceți și aplicați pe pleoape. Lăsați timp de 10 minute.
  Repetați dacă este necesar. Procedura reduce inflamația și ochii roșii.

  7. Folosiți ca un remediu pentru defecte minore pe piele. Tratați cosul sau pata cu vată înmuiată în infuzia de ceai verde. Nu clătiți.

  8. Odorizant de pantofi și picioare

  Se usucă frunzele de ceai de la o infuzie veche,  și se toarnă pur și simplu în pantofi și șosete. Fie, turnați frunzele de ceai uscate în șosete din nailon și puneți-le în pantofi.

  Lasă un răspuns