Sari la conținut

Trucuri simple de sănătate pentru fiecare zi


  Cu toții încercăm să arătăm mai bine, să trăim mai mult și să radiem sănătatea. Dar la mulți dintre noi este dificil să ne depășim și să ne schimbăm radical stilul de viață obișnuit.

  Cu toate acestea, există trucuri simple care necesită un minim de efort, timp și costuri și care sunt ușor de transformat într-un obicei.

  Sfaturi utile pentru sănătate

  • Luați un duș rece
   Un duș rece are o varietate de avantaje. Un duș rece o dată pe zi îmbunătățește circulația sângelui, accelerează metabolismul, îngustează porii, crește imunitatea și ajută la recuperarea după exerciții fizice intense.

  Pentru a vă obișnui cu un duș rece, puteți încerca mai întâi un duș de contrast sau puteți termina cu un duș rece în ultimele câteva minute.

  • Încercați zilele de post
   Postul pe termen scurt elimină corpul de toxine, ajută la scăderea în greutate și chiar încetinește îmbătrânirea.

  Dacă doriți să scăpați în greutate, evitați supraalimentarea după oprirea postului. Doar începeți să mâncați ca de obicei. La început, poate exista un sentiment de foame, dar în timp vă obișnuiți.

  • Mănâncă fără distragere
   Luând alimente, mulți dintre noi sunt obișnuiți să facă altceva. Luăm o gustare, vizionând rețelele sociale. Cu o nutriție conștientă, dimpotrivă, acordăm toată atenția asupra consumului de alimente: înțelegem când este foame și când ne-am hrănit, ne urmărim emoțiile și, de asemenea, simțim mirosul, gustul și textura alimentelor.

  Primul pas spre o alimentație conștientă este eliminarea tuturor lucrurilor care vă distrag atenția în timp ce mâncați. Opriți televizorul, lăsați telefonul deoparte și acordați o atenție maximă la ceea ce mâncați.

  • Respirați cu burta
   Respirația este ceva pe care mulți dintre noi consideră o abilitate care nu trebuie învățată. Cu toate acestea, mulți dintre noi sunt obișnuiți cu respirația superficială, inhalând suficient aer pentru a susține viața. În același timp, respirația diafragmatică mai profundă timp de numai 5 până la 10 minute pe zi poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la încetinirea procesului de îmbătrânire, la îmbunătățirea concentrației și a calității somnului.

  Stați pe spate, închideți ochii, gândiți-vă la ceva bun și încercați să respirați cu burta. Puteți pune un obiect-o carte sau gantere mici pe stomac pentru a simți mai bine această respirație.

  • Periați dinții cu ulei de nucă de cocos
   Uleiul de nucă de cocos a devenit foarte popular datorită unei game largi de proprietăți utile. În plus față de proprietățile excelente de hidratare și înmuiere, uleiul de nucă de cocos poate fi folosit ca pastă de dinți fie în formă pură, fie în amestec cu bicarbonat de sodiu.

  Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antibacteriene și de albire și nu conține o varietate de substanțe chimice, aditivi de spumare și arome artificiale care se găsesc de obicei în pasta de dinți.

  • Mănâncă ciocolată neagră
   Studiile au arătat că consumul zilnic de 45 de grame de ciocolată neagră este benefic pentru inimă, creier și, în general, pentru sănătate.

  Desigur, merită amintit faptul că merită să alegeți ciocolată neagră cu un conținut de cacao de cel puțin 70%, deoarece cacao are proprietăți utile.

  • Schimbați mai des poziția corpului
   Dacă stați toată ziua sau stați la masă, atunci este posibil să cunoașteți senzația de rigiditate cronică sau chiar dureri de spate, gât, umeri și picioare. Corpul nostru este programat să se miște și prin urmare începe să transmită semnale la o staționare de mai multe ore.

  Schimbați poziția corpului la fiecare 20 de minute.

  Priviți în depărtare
  Când vă uitați la distanțe scurte, mușchii ciliari ai ochilor se contractă. La urma urmei, acești mușchi se obosesc, ceea ce provoacă tensiune și dureri de cap.

  Când te uiți în depărtare, mușchii ciliari ai ochilor se relaxează. Din moment ce am evoluat ca vânători și culegători, mușchii noștri sunt cei mai relaxați atunci când folosim viziunea pe distanțe lungi.

  Aplicați obiceiul la fiecare 20 de minute de utilizare a computerului, a telefonului, a cărții, a televizorului etc.

  • Aplicați regula ” fără tehnologie”
   Majoritatea dintre noi suferă într-o anumită măsură de dependența tehnologică care contribuie la stres, depresie și tulburări de somn.

  Pentru câteva ore pe zi, luați-vă regula de a amâna toate dispozitivele electronice și de a juca jocuri, citiți o carte, pregătiți ceva, ieșiți să beți o ceașcă de cafea, faceți o plimbare în parc sau discutați cu cei dragi. Veți fi surprins de cât de relaxat și liber vă veți simți.

  • Bea cafea
   Cele mai recente cercetări spun în favoarea cafelei, dar este vorba despre cafea neagră fără zahăr, lapte și smântână.

  Cafeaua reduce riscul de cancer, îmbunătățește concentrarea și protejează împotriva bolii Alzheimer, dar merită să limitați consumul de cafea la 3-5 cești pe zi.

  • Faceți un scrub cu sare de mare
   Sarea de mare conține aproape aceeași concentrație de minerale și substanțe nutritive ca apa din corpul nostru. Sarea de mare este un remediu natural pentru protejarea și restaurarea corpului și a pielii noastre.

  Diferența dintre sarea de mare și cea obișnuită constă în compoziția minerală. Sarea de mare este bogată în magneziu, calciu, sodiu și potasiu, care sunt importante pentru sănătatea pielii. S-ar putea să fi observat cum pielea ta se transformă după o vacanță la mare. Periodic, se curăță cu sare de mare, adăugând un pic de ulei și frecân în piele.

  • Învață ceva nou

  Legăturile dintre celulele nervoase din creierul nostru sunt capabile să se înmulțească și să devină mai puternice odată cu vârsta, dar numai dacă le alimentați în mod constant cu informații noi.

  Încercați să învățați ceva nou, cum ar fi o nouă limbă sau programare. Acum Puteți găsi o mulțime de programe de învățare online, astfel încât creierul să funcționeze.

  • Faceți o plimbare în fiecare oră
   Creierul uman nu se poate concentra continuu pe o perioadă lungă de timp, iar corpul nostru nu este creat pentru a sta toată ziua.
   Acest lucru îmbunătățește circulația sângelui în creier, ceea ce contribuie la gândirea creativă și la rezolvarea problemelor.
  • Opriți mâncarea înainte de a vă sătura
   Cel mai adesea, oamenii mănâncă prea mult, până la disconfort și regret, deoarece stomacul unei persoane este capabil să se întindă. Cu toate acestea, supraalimentarea duce la excesul de greutate și probleme digestive.

  Vrei să simți ușurința și energia după masă? Când începeți să mâncați, încercați să estimați cât de foame vă este pe o scară de la 0 (foarte foame) la 10 (supraalimentat) și puneți deoparte tacâmurile când ați ajuns la 7. Acoperiți farfuria cu un șervețel, mutați-o și spuneți-vă: „M-am săturat!”.

  • Mănâncă sau bea alimente fermentate
   Nutriția modernă nu are surse naturale de probiotice. Probioticele sunt bacterii benefice vii care susțin digestia sănătoasă. Produsele fermentate includ iaurt natural, varză, sos de soia și alte produse alimentare.
  • Efectuați un antrenament intens de 10 minute
   Anterior se credea că pentru a obține rezultat, trebuie să vă antrenați cel puțin o oră. Antrenamentul de intensitate ridicată, care durează 10 minute, în care ritmul cardiac se află în zona dorită, poate fi la fel de eficient ca și antrenamentul obișnuit de o oră.
  • Bea apă cu lămâie
   Există multe dovezi că consumul zilnic de apă cu suc de jumătate de lămâie este cel mai bun mod de a vă trezi.

  Lămâile sunt bogate în vitamine, substanțe nutritive și antioxidanți care măresc nivelul de energie, reduc inflamația, îmbunătățesc sistemul imunitar, curăță pielea și ajută digestia. Cu toate acestea, există un singur lucru: acidul din lămâie poate avea un efect negativ asupra smalțului dinților.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns