Sari la conținut

Beneficiile Grăsimilor Mononesaturate

  Consumul de alimente care sunt bogate în grăsimi mononesaturate este un lucru bun, dar ideea de grăsimi „bune” poate fi încă confuz pentru mulți oameni.

  Ce Sunt Grăsimile Monosaturate?
  Grăsimile monosaturate sunt un tip de acid gras care este considerat sigur atunci când este consumat cu moderație, în special în cazul când acestea înlocuiesc tipuri de grăsimi mai puțin sănătoase din dieta ta. Numele mononesaturat provine din faptul că acești acizi grași conțin un carbon dublu și un carbon mono-legat, ceea ce înseamnă că nu sunt saturați. Cele mai comune forme ale acestor grăsimi sunt acidul oleic și acidul palmitoleic. Corpurile noastre sunt concepute pentru a procesa și utiliza aceste tipuri de grăsimi în moduri utile, astfel încât acestea să poată reduce cantitatea totală de grăsime din organism, ceea ce este un lucru bun.

  Surse Alimentare
  Există o serie de surse excelente de grăsimi mononesaturate, care sunt ușor de adăugat la dieta ta, inclusiv multe dintre alimentele enumerate mai jos. Cu toate acestea, este important să ne amintim că chiar și grăsimile mononesaturate ar trebui să fie consumate numai cu moderație, ca un exces poate provoca inflamație.

  Ulei De Măsline
  Migdale
  Caju
  Ouă
  Semințe De Floarea-Soarelui
  Semințe De Dovleac
  Avocado
  Arahide
  Măsline
  Halibut
  Brânză

  Beneficii Grăsimi Mononesaturate
  Cele mai importante beneficii ale creșterii aportului dumneavoastră de grăsimi mononesaturate includ gestionarea diabetului, sprijinirea eforturilor de scădere în greutate și îmbunătățirea stării de spirit.

  Diabet zaharat
  Lipsa sensibilității la insulină în organism este una dintre principalele cauze ale diabetului zaharat, dar se știe că aceste tipuri de grăsimi îmbunătățesc capacitatea organismului de a reglementa nivelurile de glucoză și insulină.

  Modificări Ale Dispoziției
  Când consumi niveluri ridicate de grăsimi saturate și trans, poate bloca receptorii dopaminei din creier, ceea ce poate duce la depresie și modificări ale dispoziției. Cu toate acestea, consumul de alimente bogate în grăsimi mononesaturate poate ajuta la îmbunătățirea echilibrului hormonal în organism.

  Colesterol
  Grăsimile monosaturate sunt bine cunoscute pentru a scădea nivelurile de colesterol, care poate contribui la placa în artere și boli coronariene de inima.Mai multe dintre aceste grăsimi în sistemul dumneavoastră va vor proteja împotriva ateroscleroză, atacuri de cord, și accidente vasculare cerebrale.  Se știe că grăsimea monosaturată scade nivelul colesterolului în organism, protejând în același timp împotriva inflamației și ajutând la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge.

  Grăsimea polinesaturată, care include acizii grași omega-3, ajută și la scăderea colesterolului. În plus, acesta joacă un rol important în creșterea nivelurilor bune de colesterol.

  Cuvânt de precauție: în ciuda faptului că grăsimile monosaturate sunt o formă sănătoasă de grăsimi, acestea ar trebui să fie consumate cu moderație. Fiecare gram de grăsime, indiferent de tip, conține 9 calorii. Dacă consumați prea multe grăsimi, chiar și cele mononesaturate, puteți experimenta creșterea în greutate. Mai mult, unele alimente care au aceste tipuri de grăsimi vor avea, de asemenea, grăsimi saturate, pe care ar trebui să le limitați.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi : https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns