Sari la conținut

7 ULEIURI ESENȚIALE PENTRU COMBATEREA DURERII ÎN GÂT

  7 ULEIURI ESENȚIALE PENTRU COMBATEREA DURERII ÎN GÂT
  Ușor și simplu!

  Majoritatea oamenilor când simt o durere în gât sau o răceală caută medicamente fără prescripție medicală. Durerea în gât poate fi cauzată de o infecție bacteriană sau virală.

  Când o să aveți această problemă, încercați un remediu natural înainte de a merge la farmacie. Există mai multe uleiuri esențiale care pot ucide germenii, pot reduce inflamația și pot calma durerea gâtului într-un mod natural.

  7 uleiuri esențiale pentru combaterea durerii în gât

  • Eucalipt
   Conținutul anti-acid al eucaliptului îmbunătățește circulația respiratorie și îmbunătățește sănătatea prin stimularea sistemului imunitar. De asemenea, conține kineol, care are capacitatea de a reduce inflamația și durerea în gât.

  • Cuișoare
   Uleiul esențial de cuișoare ajută la calmarea durerii în gât prin întărirea sistemului imunitar. Are proprietăți antiseptice, antivirale, antifungice și antimicrobiene care luptă împotriva infecției și promovează sănătatea generală. Ca un bonus suplimentar, este un antiinflamator natural.

  • Menta
   Uleiul de mentă poate fi utilizat pentru a elimina simptomele unei răceli, infecții sinusale, dureri în gât, inflamații ale gâtului și tuse. Acesta conține mentol, un ingredient care calmează durerea gâtului, oferind un sentiment de răcire. Proprietățile sale antimicrobiene, antioxidante și decongestionante îl fac unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru durerea gâtului.

  • Cimbru
   Uleiul de cimbru conține antimicrobiene puternice și antioxidanți care ajută la tratarea eficientă a durerii în gât. Potrivit unui studiu din 2011, uleiul de cimbru are o activitate puternică împotriva a 120 de tulpini diferite de bacterii, inclusiv cele rezistente la antibiotice.

  • Ienupăr
   Uleiul esențial de ienupăr este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru durerea gâtului. De asemenea, este excelent pentru eliminarea durerilor musculare, a artritei și a infecțiilor respiratorii. Acest ulei conține mai mult de 87 de compuși activi, inclusiv proprietăți antibacteriene, antioxidante și antifungice.

  • Lămâie
   Uleiul esențial de lămâie este bine cunoscut pentru proprietățile sale de curățare. Are capacitatea de a elimina toxinele din orice parte a corpului. Este un antiinflamator natural și antibacterian. Ca un bonus suplimentar, este plin de vitamina C, care întărește imunitatea și luptă împotriva infecției.

  • Isop
   Uleiul de isop conține proprietăți antiseptice care ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare. Dacă durerea gâtului este cauza unei infecții bacteriene sau virale, acest ulei vă va ajuta, deoarece are capacitatea de a reduce inflamația și de a calma durerea gâtului.

  Lasă un răspuns