Sari la conținut

Rinită Alergică – Simptome, Diagnostic, Tratament, Remedii naturiste

  Descriere
  Rinita alergică (rinita) sau polinoza este o boală cronică care se caracterizează prin inflamația mucoasei nazale datorită expunerii directe la alergen. Ca urmare, apare congestie a pasajelor nazale și umflături, se agravează respirația, simțul mirosului. Alergia nu poate fi vindecată, pentru tratamentul simptomelor și prevenirea atacului, se utilizează medicamente și remedii naturiste.

  Tratamentul rinitei în moduri naturiste este construit pe un efect pozitiv al procedurilor fiziologice simple, proprietățile medicinale ale anumitor plante. Există zeci de rețete diferite în eficiență, fiecare având argumente pro și contra.

  Conform statisticilor, în prezent de rinita suferă până la 30% din populația planetei. În același timp, doar 60% dintre pacienți solicită asistență medicală. Majoritatea persoanelor care se confruntă cu această boală sunt auto-medicate sau tratate cu SARS recurente. Rinita alergică, atopică, aceasta este o patologie în care mucoasa nazală, ca răspuns la o creștere a fondului alergic, se inflamează și se umflă.

  În fiecare an, numărul pacienților cu rinită alergică crește;
  Cel mai adesea, boala este diagnosticată la pacienții cu vârsta cuprinsă între 18-24 ani;
  Patologia este mai frecventă în regiunile cu ecologie slabă;

  Rinita alergică persistentă – boala însoțește pacientul mai mult de o lună pe an sau 4 zile pe săptămână.

  Rinita alergică sezonieră (polinoză)
  Cu o răceală sezonieră, polenul de flori acționează ca un iritant. Deseori pacienții cred că rinita alergică apare din cauza pufului de plop. Dar nu este chiar așa. De obicei, rinita este provocată de polen de plante, a căror înflorire apare la momentul apariției pufului de plop pe străzi. Sezonalitatea apariției rinitei alergice poate varia în funcție de regiunea în care locuiește pacientul și aproape că nu se schimbă anual.

  Cu această boală, simptomele se manifestă cel mai puternic dimineața. În unele cazuri, rinita alergică și conjunctivita sunt combinate. În absența tratamentului, rinita sezonieră duce la iritabilitate, oboseală cronică, dureri de cap și tulburări mintale.

  Rinita alergică (Cronică)
  Această formă a bolii are un număr mai mare de stimuli care organismul poate reacționa în acest fel. Din același motiv, este considerat mai sever și necesită un tratament imediat de la alergolog.

  Rinita alergică (persistentă)
  De obicei este cauzată de praf, lână, particule de epidermă animală și elemente ale produselor chimice de uz casnic.

  În prezent, oamenii de știință disting următorii factori care pot provoca rinită pe tot parcursul anului:

  Climat cald cu aer uscat;

  Ecologie slabă;

  Condiții nefavorabile de trai.

  În absența îngrijirii medicale, consecințele rinitei alergice pot fi următoarele:

  Inflamația sinusurilor paranazale ale cavității nazale;

  Inflamația în interiorul urechii;

  Formarea de creșteri patologice în cavitatea nazală.

  Din acest motiv, la primele semne ale bolii, se recomandă contactarea alergologului.

  CITEȘTE ȘI : Cele mai eficiente metode pentru a scăpa de helicobacter pylori

  Rinită profesională
  De obicei, o astfel de rinită alergică la adulți este mai frecventă. Apare la pacienții care, din cauza profesiei sunt forțați să intre în contact regulat cu fel de fel praf. Deci, la brutari, un atac de rinită alergică poate provoca făina, la croitori – particule de scame, la medicii veterinari – pene, lână etc.

  Cu această varietate, semnele de rinită alergică însoțesc pacientul pe tot parcursul anului indiferent de sezon. Această boală trebuie tratată în mod necesar, în caz contrar, în timp rinita alergică va trece la astmul bronșic. Rinita este periculoasă prin faptul că cu ea, mucoasa nazală se subțiază, ca urmare a faptului că orice infecție poate pătrunde cu ușurință în sânge.

  Rinita medicamentoasă
  Acesta este un fel de rinită alergică, în care mucoasa nazală apare de la abuzul de anumite medicamente. Cel mai adesea, o astfel de reacție este cauzată de medicamente cu acțiune locală (picături pentru nas sau spray-uri). În primele câteva zile, ele îngustează vasele în cavitatea nazală, ca urmare a reducerii edemului, congestia trece. Cu toate acestea, după câteva săptămâni, mulți pacienți dezvoltă dependență de medicament și apare un „simptom de ricoșeu”. Aceasta înseamnă că vasele nu se pot restrânge și încep să se extindă. În acest caz, există o stagnare a sângelui.

  Rinita alergică medicamentoasă este rară la copii, deoarece părinții vigilenți respectă de obicei cu strictețe doza de medicamente prescrise copiilor.

  Rinita alergică este o patologie care însoțește o persoană toată viața. Efectuarea măsurilor preventive va ajuta pacientul să prevină apariția simptomelor bolii, iar diagnosticarea rinitei alergice la copil și în timpul sarcinii în primele etape, efectuarea unui tratament adecvat va ajuta la evitarea multor complicații.

  Simptomele
  Rinita alergică : simptome

  Cel mai important simptom al rinitei atopice este eliminarea apoasă transparentă din cavitatea nazală în cantități diferite. Dacă în acest moment există o infecție, rinita alergică se va manifesta sub forma de strănut prelungit. Pacientul poate prezenta mâncărime în nas și o încălcare a respirației nazale. Congestia nazală și rinita alergică sunt practic sinonime, deoarece este unul dintre primele semne ale bolii. În acest caz, congestia se manifestă în principal în timpul nopții și seara zilei. Din acest motiv, rinita alergică este însoțită de dureri de cap la pacienți care nu tratează boala.

  Odată cu dezvoltarea rinitei alergice la pacient, boala poate fi diagonosticată după starea și tipul de pacient. La pacienții care suferă de rinită atopică, ochii lăcrimează des și devin roșii. Din cauza faptului că pacienții respira prin gura, fața poate fi umflată.
  Tusea uscată pentru rinita alergică este un semn clar al bolii. Apare în momentul în care mucoasa nazală interacționează cu iritarea.

  Semnele ale unei rinite alergice
  În general, simptomele rinitei alergice care apar la 5-30 minute după contactul cu alergenul sunt:

  Mâncărimea ochilor și lacrimarea crescută. Dacă nu începeți tratamentul rinitei în timp, atunci în acest caz poate fi complicată de inflamația acută a membranei exterioare a ochiului;

  La copii, adesea apare rinoree, o secreție crescută de mucus din nas. De regulă, mucusul eliberat cu rinită alergică are o consistență apoasă. Cel mai adesea este transparent. Dar, în unele cazuri, poate dobândi o nuanță gălbuie. Mucusul poate deveni suficient de vâscos.

  Strănutul frecvent, care se intensifică dimineața;

  Gâdilirea gâtului, rinita alergică și tusea sunt adesea combinate între ele;

  Mâncărime în cavitatea nazală.

  Simptomele târzii ale rinitei alergice
  Cum se manifestă rinita alergică, care nu a început tratamentul la timp? La câteva zile după începerea dezvoltării rinitei alergice, pacientul are următoarele simptome:

  Încălcarea mirosului. Deoarece nasul este înfundat, pacientul respiră constant gura;

  Există o creștere a sensibilității ochilor la lumină puternică;

  Apatie, oboseală rapidă, somnolență, agresivitate, tulburări de somn – simptome evidente ale rinitei alergice vasomotorii;

  În unele cazuri, pacienții suferă de o încălcare a auzului, care este însoțită de durere în urechi;

  În zona feței apar dureri sau doar disconfort;

  Tusea cronică uscată ;

  Dureri de cap cu rinită alergică – o consecință a lipsei prelungite cu oxigen;

  Apariția cercurilor alergice în zona ochilor;

  Citește și : Modalități simple de a scăpa de mucus (Află ce ascund doctorii)

  Variații ale simptomelor în rinita atopică
  Rinita alergică – simptomele pot fi diferite. Totul depinde de ce fel de boală suferă pacientul. Deci, cu o rinită sezonieră, pacienții se plâng adesea de strănut frecvent, mâncărime și lacrimare crescută a ochilor.

  Simptomele rinitei alergice pe tot parcursul anului includ următoarele: congestie nazală, secreție crescută de mucus din nas, strănut. Adesea, toate acestea sunt combinate cu o perfuzie prin picurare în nazofaringe. În forma cronică a bolii, apare adesea o schimbare a vocii cu rinită alergică.

  Poate apare temperatură, nimeni nu poate răspunde fără echivoc. Majoritatea alergologilor sunt de acord că rinita alergică obișnuită nu este însoțită de temperatură. Prin urmare, dacă pacientul are inflamație respiratorie, simptome alergice și febră, medicii prescriu de obicei medicamente antivirale.

  Rinita alergică însoțește uneori o persoană toată viața, dar simptomele sale se pot schimba foarte mult. În general, simptomele rinitei alergice la copiii sub 3 ani sunt rare. Cu toate acestea, de la începutul vizitei la grădiniță sau școală, acești indicatori cresc foarte mult.

  Nu întotdeauna creșterea simptomelor indică trecerea bolii într-o formă acută. Acest fenomen poate fi de la fumat, inhalarea fumului de lemn sau pur și simplu mirosuri ascuțite. Semnele de rinită pot fi exacerbate în sezonul rece, când o persoană își petrece cea mai mare parte a timpului în interior. C

  Diagnosticul
  Rinita alergică: diagnostic

  Diagnosticul rinitei alergice poate pune alergologul pe baza plângerilor pacientului, a datelor din istoricul său și a detectării alergenilor la care organismul a reacționat în acest fel.

  Cum se determină rinita alergică?
  Este imposibil să o faci singur acasă. Diagnosticul rinitei alergice la copii și adulți poate fi efectuat numai de un otolaringolog sau alergolog. În timpul examinării, specialistul trebuie să se asigure că simptomele rinitei nu sunt cauzate de anomaliile structurii cavității nazale. Prin urmare, în timpul examinării, trebuie să excludă prezența a oricărei curburi, a curbelor anormale, a vârfurilor și a creșterilor nazale.

  Apoi, medicul trebuie să știe dacă rinita alergică a pacientului este însoțită de o infecție. Aceste informații pot fi obținute pe baza simptomelor prezente la pacient. În plus, specialistul trebuie să determine exact ce tip de rinită este prezentă la pacient (cronică, sezonieră, medicamentoasă sau profesională) și ce fel de alergen o provoacă.

  Cele mai frecvente cauze ale rinitei alergice sunt:

  imunitate slăbită;
  ereditate;
  contactul prelungit cu sursele de alergie;
  tulburări metabolice;
  probleme digestive;
  hipotensiune arterială;
  răceli frecvente;
  administrarea excesivă de antibiotice;
  caracteristicile structurii cavității nazale (anomalii).

  Tratament
  Rinita alergică: tratament

  Tratamentul rinitei alergice poate varia foarte mult în funcție de faza bolii (remisie sau exacerbare). Cu o rinită alergică combinată cu diverse complicații, tratamentul numai cu unele rețete naturiste este inacceptabil. În acest caz, este necesară o abordare a problemei.

  Cu toate acestea, în orice formă de boală și în orice etapă se află, prima etapă a tratamentului este întotdeauna izolarea alergenului. Prin urmare, tratamentul rinitei alergice trebuie să includă în mod necesar un tratament medicamentos, care trebuie selectat exclusiv de către medic. Numai el știe cum să scape de rinita alergică în cazul specific al fiecărui pacient.

  Imunoterapia cu rinită alergică
  Astăzi, imunoterapia este una dintre cele mai frecvente tratamente pentru alergii. Esența sa constă în injectarea unor doze mici de alergen în organism. De-a lungul timpului, această doză crește. Scopul tuturor acestor manipulări este de a instrui sistemul imunitar.

  După un timp, imunitatea va putea reacționa normal la alergeni. Mai recent, imunoterapia dura mult timp și a necesitat auto-disciplina. Astăzi, medicamentele de nouă generație au apărut, datorită cărora rinita alergică poate fi vindecată în 12-24 de sesiuni.

  De regulă, cursul unui astfel de tratament începe în toamnă.

  Preparate hormonale
  Utilizarea medicamentelor hormonale poate aduce un efect bun într-un timp scurt. Contrar opiniei populare, astfel de medicamente nu reprezintă o amenințare la adresa sănătății, deoarece sunt utilizate local. În plus, medicamentele de nouă generație au o biodisponibilitate scăzută. Datorită acestui fapt, hormonii nu vor putea intra prin mucoasa nazală.

  Acest tratament vizează reducerea edemului și reducerea sensibilității la iritant.

  Spray-uri și picături
  Adesea, pentru tratamentul rinitei alergice, alergologii prescriu diferite spray-uri și picături. Acestea sunt utilizate numai în momentele de exacerbare a bolii. Cu toate acestea, medicamentele inhalatorii cu rinită alergică au un efect mai preventiv decât cel terapeutic, deoarece durata utilizării lor ar trebui să fie de cel puțin 7-10 zile.

  Cel mai adesea, spray-urile și picăturile sunt recomandate pentru tratamentul copiilor. Adulții le folosesc în principal în cursul bolii ușoare sau ca tratament pentru rinita alergică cronică.

  Inhalațiile contribuie la reducerea umflăturilor și la formarea unui film în cavitatea nazală, care protejează mucoasa nazală de alergen.

  Operație în tratamentul rinitei
  Deși intervenția chirurgicală în sine pentru rinita alergică nu este capabilă să vindece boala, dar poate ajuta la corectarea defectelor nazale care sunt un obstacol în calea tratamentului bolii. La această metodă, medicii recurg în cazuri extreme, numai dacă terapia medicamentoasă nu a adus rezultatul.

  Tratamentul chirurgical al bolii implică, în general : operația endoscopică în timpul căreia chirurgul poate elimina curbura nasului sau deviații a septului nazal, va elimina polipii;

  Tratamentul cu laser
  Pentru tratamentul rinitei cu laser, alergologii folosesc tuburi care sunt plasate în nas în timpul procedurii. Radiația laser afectează mucoasa, astfel încât să se întărească și edemul să meargă. În acest caz, acțiunea laserului este îndreptată în principal în vase mici. Laserul normalizează procesele metabolice din mucoasa nazală, rezultând volumul plasmei care trece prin ea, care a format edem, scade.

  Această metodă de tratare a rinitei alergice nu este utilizată dacă pacientul are boli infecțioase ale organelor ORL, deoarece acest lucru poate agrava situația.

  Medicina tradițională în tratamentul rinitei
  Uneori, medicii înșiși recomandă utilizarea metodelor naturiste de tratare a bolii la pacienții lor. Astfel, această metodă este ideală pentru tratamentul bolii la pacienți din copilărie. Ierburile care sunt folosite pentru a face medicamente la domiciliu pentru a trata răceala atopică pot fi utilizate pentru a trata sufocarea de origine alergică (în cazul în care sunt combinate împreună). Efectul lor este cel mai adesea suprimarea răspunsului imun la iritant.

  Cu toate acestea, înainte de a trata rinita alergică în acest fel, se recomandă consultarea unui alergist.

  Tratamentul rinitei alergice la copii
  Terapia rinitei alergice pentru copii de la tratamentul rinitei alergice la adulți practic nu se diferă. Cu toate acestea, atunci când se prescriu medicamente pentru copii, medicii iau în considerare faptul că nu toate pot fi utilizate de copii. Deci, majoritatea medicamentelor decongestionante sunt contraindicate copiilor. Medicamentele antihistaminice trebuie prescrise cu precauție extremă. Din acest motiv, înainte de a începe tratamentul rinitei la copil, trebuie să consultați cu siguranță un medic. Înainte de a trata copiii, trebuie sa excludeți din mediul lor și dieta, tot ceea ce poate provoca o reacție alergică.

  Medicamente
  Rinita alergică: medicamente

  Rinita alergică nu contează în ce formă este cronică sau acută, complică întotdeauna viața unei persoane. Aspectul său devine bolnav, capacitatea de muncă scade. Vindecarea completă a rinitei alergice este aproape imposibilă. Pentru aceasta trebuie să vă protejați complet de alergen, care a provocat dezvoltarea bolii. Cu toate acestea, cu ajutorul medicamentelor pentru rinita alergică, puteți elimina complet simptomele acestei boli.

  În prezent, alergologii pentru tratamentul rinitei de origine alergică utilizează următoarele grupuri de medicamente:

  antihistaminice;

  vasoconstrictoare;

  antiinflamatoare;

  imunomodulatoare.

  Prin domeniul de acțiune, acestea sunt împărțite în:

  sistemic (tablete, soluții injectabile etc);

  local (picături, spray-uri, unguente).

  O parte din aceste medicamente pot fi consumate pentru o lungă perioadă de timp, iar unele cursuri numai pentru 5-10 zile. Alegerea medicamentului împotriva rinitei alergice și durata utilizării sale depinde de forma bolii pacientului, de compoziția medicamentului și de caracteristicile individuale ale corpului pacientului. Lăsarea bolii să treacă de la sine sau dacă tratați rinita alergică cu remedii naturiste, amenință pacientul cu complicații grave, cum ar fi astmul bronșic.

  Antihistaminice
  Antihistaminice va ajuta la eliminarea rinitei în cel mai scurt timp. Aceste mijloace sunt sensibilitatea receptorilor H1 și H2, ca urmare a faptului că boala nu se poate dezvolta în continuare. Cel mai adesea, acestea sunt folosite pentru a trata rinita sezonieră acută, mai puțin frecvent – cronică. Anterior, medicii au prescris pacienților lor Dimedrol și Suprastin cu rinită alergică. Acestea au fost foarte eficiente, dar din păcate au avut un efect deprimant asupra sistemului nervos central. Prin urmare, astăzi, experții recomandă utilizarea fondurilor pentru alergii de nouă generație. Ele nu provoacă somnolență, iar acțiunea lor durează 24 de ore.

  În prezent, în vânzare există spray-uri antihistaminice de rinită alergică, picături, unguente și tablete.

  Tratamentul unei rinite alergice permanente, în plus față de luarea de antihistaminice, ar trebui să includă astfel de măsuri:

  Cât mai des posibil efectuați o curățenie umedă;
  Excludeți pernele din pene;
  Evivați animale de companie;
  Urmați o dietă hipoalergenică;
  Nu fumați;
  Scoateți din dulap Hainele de lână și hainele din blană;

  Pentru a scăpa de rinita alergică cu medicamente, trebuie să aflați cu o precizie de 100% Sursa alergiilor și să determinați doza de medicamente pe baza stării de sănătate a pacientului și a vârstei sale. Singura modalitate de a scăpa de o rinită alergică pentru totdeauna – este de a elimina complet contactul pacientului cu iritant (alergen).

  Glucocorticosteroizi
  Aceste medicamente au simultan un efect antihistaminic și antiinflamator și pot fi utilizate în orice etapă a tratamentului bolii. Ele în cel mai scurt timp, opresc manifestarea patologiei. Astfel, picăturile nazale cu rinită alergică pe bază de glucocorticosteroizi sunt prescrise pacienților cu severitate moderată a bolii pentru un curs lung. În stadiile severe ale bolii sau în cazul în care rinita alergică este însoțită de astm bronșic, medicii iau medicamente cu un conținut mai mare de hormoni. Cel mai puternic efect al medicamentelor se manifestă în 7-10 zile de aplicare. Prin urmare, în absența efectului la începutul admiterii, pacientul nu trebuie să neglijeze tratamentul.

  De regulă, medicamentele glucocorticoide sunt vândute sub formă de spray-uri de rinită alergică. Cel mai adesea, compoziția acestor medicamente include mometazonă sau fluticazonă. Avantajul incontestabil al acestor fonduri este că acestea au un efect local și practic nu sunt absorbite în sânge.

  Cu exacerbarea bolii, medicul poate prescrie injecții cu glucocorticoizi de rinită alergică sau o tabletă cu un curs scurt.

  Preparate vasoconstrictoare
  Medicamentele vasoconstrictoaresunt utilizate pentru ameliorarea simptomelor neplăcute ale rinitei. Ele provoacă spasme vasculare, ca urmare a faptului că sunt mai puțin umplute cu sânge și umflate. Datorită acestui fapt, în cel mai scurt timp, congestia nazală este eliminată și respirația se îmbunătățește.

  Cu un nas alergic sezonier, aceste medicamente pentru rinita alergică sunt prescrise în perioadele de exacerbare cu cursuri scurte de cel mult 10 zile. Adesea, acestea sunt prescrise înainte de a utiliza alte mijloace pentru a elimina umflarea și alte medicamente (de exemplu, picăturile de rinită alergică) au reușit să pătrundă mai bine în cavitatea nazală.

  În prezent pe piață există picături vasoconstrictoare în nas de rinită alergică și spray-uri. În paralel cu aceste mijloace, pentru a evita uscarea mucoasei nazale, se recomandă clătirea

  cu apă ușor sărată sau medicamente pe bază de sare de mare. Denumirile internaționale ale celor mai frecvente medicamente vasoconstrictoare sunt oximetazolina și fenilefrina.

  Imunomodulatoare
  Terapia rinitei alergice nu va da efectul dorit fără armonizarea imunității. În acest scop, cele mai frecvent utilizate medicamente homeopate de rinită alergică sau suplimente alimentare. Astfel de medicamente sunt de obicei prescrise de un curs de 2 săptămâni. Cu toate acestea, dacă rinita alergică a apărut la pacient din cauza unei reacții anormale a imunității la o substanță de origine vegetală, atunci nu este necesar să se utilizeze remedii homeopatice.

  Toate aceste medicamente, atunci când sunt utilizate corect, sunt la fel de eficiente. Cu toate acestea, pentru a obține rezultatul dorit, un remediu pentru rinita alergică trebuie selectat de un specialist. Tratamentul rinitei alergice trebuie să aibă loc numai în conformitate cu prescripția medicului și numai sub supravegherea acestuia.

  Remedii naturiste
  Rinita alergică : remedii naturiste

  Simptomele neplăcute ale rinitei alergice, cum ar fi rinoreea, congestia nazală, durerile de cap și mâncărimea nazofaringiană, ca urmare a edemului sever, pot duce la epuizarea completă a celor mai persistenți pacienți. Prin urmare, pacienții sunt dispuși să utilizeze orice metode de tratament numai pentru a elimina semnele de patologie. Și primul lucru la care se întorc sunt remediile naturiste pentru rinita alergică (fără de a vizita un alergist). Dar nu e corect. Plantele medicinale, deși par a fi inofensive pentru mulți oameni, sunt de asemenea medicamente și uneori foarte puternice. Prin urmare, utilizarea lor fără consultarea unui medic este inacceptabilă!

  Cu toate acestea, aceste metode de tratament au avantajele lor. Deci, spre deosebire de medicamentele decocțiile și perfuziile nu au un efect negativ asupra ficatului.

  Cea mai bună soluție în acest caz este tratamentul rinitei alergice prin metode naturiste după consultarea unui alergolog. Astfel, pacientul poate reduce timpul de recuperare.

  Recomandări în tratamentul rinitei alergice prin remediile naturiste
  Înainte de fabricarea medicamentelor, pacientul trebuie să fie sigur de absența alergiilor la componentele care fac parte din medicament. Deci, medicina naturistă sugerează utilizarea de miere și aloe pentru rinită alergică. În același timp, puțini oameni știu că mierea este cel mai puternic alergen, iar aloe poate provoca o arsură a mucoasei cavității nazale. Prin urmare, tratamentul rinitei alergice este recomandat numai prin colectarea dovedită.

  Una dintre cele mai sigure plante medicinale este musetelul. Acesta poate fi folosit sub formă de decocții, chiar și pentru persoanele cu reacții alergice în anamneză. Pentru a evita dependența organismului de un singur medicament, se recomandă alternarea remediilor preparate pe bază de mușețel și măceș. Acestea vor aduce beneficii incontestabile întregului organism. Se combină perfect măceș și afine. Folosind aceste remedii, pacientul va trata rinita alergică din interior.

  O altă plantă care rareori provoacă alergii și alte efecte secundare – menta. Din aceasta puteți face o varietate de ceaiuri, decocții, infuzii și spray-uri. Tratamentul rinitei alergice la domiciliu cu aceste remedii în cel mai scurt timp va ajuta la ameliorarea inflamației și umflăturilor.

  Cu toate acestea, nu uitați că multe plante sunt otrăvitoare, rostopasca, care este renumită pentru capacitatea sa de a trata multe boli. Puțini oameni știu, chiar și cu o mică supradoză a acestei plante în medicament, o persoană poate obține cea mai puternică otrăvire.

  De asemenea, trebuie amintit faptul că aproape fiecare plantă este purtătorul unui anumit alergen. Unele dintre ele, organismul poate reacționa calm, iar altele inadecvate și poate provoca o altă reacție alergică, provocând astfel o complicație a bolii.

  Rezultă că remediile naturiste pentru rinita alergică pot aduce beneficii. Cu toate acestea, în tratamentul rinitei alergice, nu utilizați miere și rostopască.

  Plante eficiente cu rinită alergică:

  Ghimbir. Rădăcina acestei plante are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Pentru rinite trenuie 50 g de ghimbir ras pe o răzătoare, și apoi se toarnă 200 ml de apă fiartă. Se lasă să stea timp de 30 de minute, se scurge și se bea ca ceai;

  Mușețel. Are o gamă largă de proprietăți utile, adesea folosite în tratamentul rinitei cronice. Musetelul este folosit pentru a face ceai, decoct, perfuzie pentru inhalare.

  Ceai verde. Este un antiseptic, are o proprietate imunostimulantă și vindecătoare slabă. Ceaiul verde cu rinită este folosit ca băutură, pentru instilarea și spălarea nasului.

  În plus, cu o rinită alergică, puteți folosi extract de urzică, ceai de menta. Plantele medicinale pentru tratament sunt ușor de găsit în farmacie.

  Plantele medicinale pot duce la efecte secundare, astfel încât remediile populare sunt eficiente numai în absența hipersensibilității la componentele plantelor.

  Rețete cu Kalanchoe această plantă de cameră are o gamă largă de proprietăți utile. Are un efect antiinflamator și antibacterian, promovează vindecarea și eliminarea toxinelor din organism. Sucul de Kalanchoe este folosit pentru instilare. Pentru a face acest lucru, luați 1-2 frunze de kalanchoe, stoarceți sucul și diluați cu apă curată într-un raport de 1:1 și apoi picurați în fiecare pasaj nazal. Procedura se repetă de până la 3 ori pe zi. Pentru a spori efectul picăturilor rezultate, se adaugă ulei de măsline sau suc de aloe proaspăt stors.

  Rețete cu bicarbonat de sodiu – Substanța înmoaie suprafața mucoasei, curăță cavitatea nazală și are un efect antiseptic.
  Metode de aplicare bicarbonat de sodiu:
  În 200 ml de apă caldă se adaugă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și sare, se amestecă până la dizolvarea completă, utilizați pentru picurare în nas;

  Se adaugă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu în 200 ml de apă, se aplică pentru spălare a cavității nazale;

  1 linguriță bicarbonat de sodiu diluat în 200 ml de apă caldă, se adaugă 1-2 picături de iod, de a utiliza pentru clătirea nazala. Soda nu este recomandată pentru copiii mici precum și pentru a efectua proceduri de mai mult de 3 ori pe zi, pentru a nu provoca arsuri ale mucoasei pasajelor nazale.

  Trebuie să realizăm că tratamentul rinitei alergice la domiciliu cu remedii naturiste este extrem de periculos. Înainte de acest tratament, este important să consultați un alergolog. Dacă orice decoct sau perfuzie va aduce beneficii pacientului, medicul va aproba cu siguranță această alegere.

  Lasă un răspuns