Sari la conținut

7 alimente bogate în iod, care merită incluse în dietă

  Deficitul de iod este una dintre principalele cauze ale bolilor asociate cu afectarea glandei tiroide.

  7 alimente bogate în iod, care merită incluse în dieta ta

  Iodul este un microelement foarte important pentru sănătate. Este implicat în sinteza hormonilor tiroidieni necesari pentru reglarea majorității proceselor din organism. Lipsa acestuia poate duce la dezvoltarea hipo – sau a hipertiroidismului, ambele condiții perturbe metabolismul. Deci, astăzi vă vom spune despre 7 alimente bogate în iod. Asigurați-vă că le includeți în dieta dvs.!

  De ce iodul trebuie inclus în dietă
  De ce este atât de important să consumați iod?
  Recomandări pentru dozarea iodului
  7 alimente bogate în iod
  În mod normal, o persoană are nevoie de destul de puțin din acest microelement. Cu toate acestea, această normă se dublează aproape în timpul sarcinii și alăptării. La urma urmei, lipsa de iod poate duce la consecințe grave pentru copil. Din fericire, există multe alimente bogate în iod. Citiți mai departe și veți afla totul!

  De ce este atât de important să consumați iod?
  Iodul este necesar pentru buna funcționare a hormonilor tiroidieni. La rândul lor, sarcina lor principală este reglarea metabolismului.

  Este important să ne amintim că iodul este necesar pentru producerea de hormoni în organism, iar deficitul său în timpul sarcinii poate afecta negativ dezvoltarea copilului. În plus, probleme cum ar fi gusa (tiroida mărită) cauzează, printre altele, o lipsă de iod în alimente.

  7 alimente bogate în iod, care merită incluse în dieta ta

  Recomandări pentru dozarea iodului
  Cea mai bună modalitate de a obține o rată zilnică de vitamine esențiale este o dietă echilibrată care conține o varietate de alimente. Comitetul pentru Nutriție al Institutului de Medicină recomandă următoarele norme de consum de iod:

  Bebelușii:

  0-6 luni: 110 micrograme pe zi (mcg/zi)
  7-12 luni: 130 mcg / zi
  Copii:

  1-8 ani: 90 mcg / zi
  9-13 ani: 120 mcg / zi
  Adolescenți și adulți:

  Bărbați începând cu vârsta de 14 ani și peste: 150 mcg / zi
  Femeile începând cu vârsta de 14 ani și peste: 150 mcg / zi
  Gravidă (la orice vârstă): 220 mcg / zi
  Care alăptează (la orice vârstă): 290 mcg / zi
  Recomandările specifice depind de vârstă, sex și alți factori, cum ar fi sarcina. Consultați-vă medicul, vă va spune ce normă zilnică de iod este necesară în cazul dvs., în funcție de nevoile dvs.

  7 alimente bogate în iod

  • Sare iodată
   Deși nu este chiar o masă, o astfel de sare este cel mai bogat produs de iod: 1900 mcg la 100 de grame. Nu vă temeți de o astfel de doză mare, deoarece sarea este de obicei consumată în cantități mici. Sarea iodată are un gust similar cu cel al unei bucătării obișnuite, dar este mai sănătoasă.

  Pur și simplu cumpărați acum în loc de sare de masă iodată și folosiți-o atunci când gătiți orice fel de mâncare.

  • Alge marine
   Marea este o sursă naturală de iod, astfel încât algele sunt bogate în acest element.
   În mare crește o cantitate mare de alge comestibile. Aici puteți observa în special următoarele: kelp, arame, hiziki, wakame și Jambu. Kelp, de exemplu, conține iod într-o cantitate care este de 4 ori mai mare decât rata zilnică. Și într-o singură lingură de aramă, la fel de mult ca 730 mcg de iod.

  Deci, ar trebui să fii atent cu acest produs. La urma urmei, consumul excesiv de iod poate provoca, de asemenea, probleme tiroidiene. Utilizați algele ca aditiv pentru salate, supe și alte feluri de mâncare. Deci, nu depășiți rata de iod și adăugați beneficii la feluri de mâncare.

  • Merișoare
   Practic, scriem despre merișpare ca sursă de antioxidanți. Știați că merșsoarele de pădure conține, de asemenea, iod? Doar 11 grame de afine vă vor oferi 400 mcg din acest element. În plus, merișoarele sunt un produs cu conținut scăzut de calorii, care este bogat în vitamina C și fibre care îmbunătățesc tranzitul intestinal. De asemenea, conține potasiu, fier și calciu. În general, un beneficiu solid pentru sănătate!

  Dar, desigur, în primul rând afine este renumit pentru efectul său antioxidant. Această boabe de pădure ajută la combaterea infecțiilor tractului urinar frecvent întâlnite în timpul sarcinii, potrivit Societății spaniole de ginecologie și obstetrică (SEGO). La urma urmei, un diuretic natural.

  7 alimente bogate în iod, care merită incluse în dieta ta

  • Pește proaspăt
   Peștele care se găsește în mare este o sursă de iod.

  Dintre toate tipurile de pește de mare, codul conține cel mai mult iod: 170 mcg pe 100g. în plus, carnea conține vitaminele B1, B2, B6 și B9. Ele îmbunătățesc absorbția carbohidraților, grăsimilor și proteinelor.

  Pe de altă parte, o porție de macrou (150 g) conține doar 208 de calorii și 255 mcg de iod. În plus, ca și alte tipuri de pește marin, este bogat în acizi grași omega-3. Aceste substanțe ajută la scăderea colesterolului și a trigliceridelor din sânge, ceea ce înseamnă că au grijă de sănătatea inimii.

  Dar cel mai popular și mai accesibil tip de pește marin este tonul. De asemenea, conține iod: 50 mcg la 100 g. în sardine și merluciu, este puțin mai mic: aproximativ 30 mcg la 100 g.

  7 alimente bogate în iod, care merită incluse în dieta ta

  • Midii
   Această scoică este considerată cu ușurință o” bijuterie ” a gătitului. La urma urmei, are puține calorii, dar conține o cantitate imensă de nutrienți. Printre acestea, vitaminele, aminoacizii și mineralele, care sunt foarte utile pentru sănătate. Printre minerale există iod, 130 mcg pe 100g.
  • Pui
   Printre toate tipurile de carne, carnea de pui este lider în conținutul de iod. Carnea de pui conține 7 mcg de iod la 100 g.desigur, nu este la fel de mult ca în pește, dar încă mai mult decât carnea de vită și carnea de porc.
  • Creveți și langustine
   Fructele de mare sunt bogate în proteine, vitamine și, așa cum am spus mai sus, iod. De exemplu, creveții și langustinele sunt cea mai bună opțiune: în ele 35 mcg de iod la 100 g.

  Acestea sunt doar câteva exemple de alimente bogate în iod. După cum vă puteți asigura, toate acestea sunt destul de accesibile și, prin urmare, le puteți include cu ușurință în dieta dumneavoastră. Cu toate acestea, amintiți-vă că excesul de iod este, de asemenea, dăunător, deci aveți grijă de dimensiunea porțiunilor.

  Postat : retetenaturiste.net
  Pentru susținerea proiectului nostru dați share la acest articol, abonați-vă la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns