Sari la conținut

Gripa – Tratament la domiciliu

  Gripa este o boală virală acută, însoțită de intoxicație severă a corpului și leziuni ale membranelor mucoase ale tractului respirator. Această boală are proprietatea cu terapie slabă sau întârziată de a da complicații grave, care în unele cazuri, pot duce chiar la moartea pacientului. Cel mai adesea, oamenii se confruntă cu gripa A. Soiurile sale sunt predispuse la mutații rapide și, din acest motiv, sunt deosebit de periculoase. Este din cauza gripei și numărul maxim de bolnavi mor. Pătrunderea pe suprafața mucoasei căilor respiratorii, a cavității bucale sau a ochilor, virusul intra rapid în celule și începe reproducerea rapidă. Sub influența sa, celula capturată este distrusă, iar virusul, împreună cu toxinele pe care le eliberează în timpul vieții, se răspândește prin sânge în organism, provocând o lovitură asupra sistemului imunitar, cardiovascular și nervos. În tratament ar trebui să fie nu numai medicamente, ci și remedii tradiționale care vă permit să accelerați recuperarea organismului. În plus, toți pacienții trebuie să-și amintească faptul că, atunci când sunt infectați cu gripa, este necesar să solicitați asistență medicală (și chiar dacă nu aveți nevoie). Pentru un tratament adecvat, este important să se determine cu exactitate tipul de gripă.

  Complicii bolii :

  oboseală severă, atât cronică, cât și unică;
  lipsa de vitamine în alimente;
  fumatul;
  abuzul de alcool;
  inflamația cronică a nazofaringelui;
  purtarea pe termen lung a lentilelor de contact;
  contacte permanente cu pacienții (în prezența pacienților la domiciliu, precum și lucrul în departamentele infecțioase ale spitalelor);
  hipotermie foarte puternică;
  poluarea excesivă a aerului.

  Când astfel de factori provoacă boala, riscul de infecție cu gripă crește în mod repetat.

  Simptomele gripei
  Gripa începe rapid, la 6-12 ore după penetrarea virusului în organism. Starea pacientului se înrăutățește rapid și poate chiar să ajungă la critică. Despre ce a întrat infecția cu gripa, apar următoarele simptome:

  creșterea bruscă a temperaturii corpului la 39-40 de grade;
  frisoane;
  dureri de cap intense;
  durere în ochi;
  transpirație abundentă;
  amețeli în creștere;
  slăbiciune care a apărut rapid;
  dureri musculare;
  intoleranță la lumină puternică;
  strivire puternică în gât;
  roșeață intensă a nazofaringelui;
  durerea din spatele sternului de intensitate diferită;
  congestie nazală;
  tuse uscată și dureroasă;
  creșterea pulsului;
  sângerări nazale;
  leșin;
  crampe.
  Când apar ultimele 3 simptome, este necesar să apelați urgent o ambulanță, deoarece această afecțiune necesită o intervenție medicală imediată. Rețineți că temperatura pentru gripa nu trebuie să dureze mai mult de 4 zile. Dacă persistă pentru o perioadă mai lungă sau după o scădere persistentă sare din nou la valori ridicate, atunci aceasta este o dovadă a dezvoltării complicațiilor bolii. În această situație, este necesară trecerea urgentă a examinării pentru a identifica organul afectat și pentru a începe tratamentul.

  Complicațiile gripei
  Atunci când pacientul nu tratează gripa, ci pur și simplu ameliorează simptomele sale principale și tolerează boala pe picioare, atunci i se oferă complicații. Gripa este o boală care necesită terapie completă și odihnă în pat și este strict interzisă neglijarea acestei reguli.

  În cazul în care gripa a fost tratată fără severitate, după 5-7 zile de boală apar complicații, iar unele dintre ele sunt mortale. Ca principalele consecințe ale gripei, medicii numesc:

  focare necrotice în țesuturile sistemului respirator mucos;
  inflamația plămânilor;
  sinuzite;
  otita.;
  edemul acut al mucoasei sistemului respirator care duce la sufocare;
  hemoragie în plămâni;
  distrugerea vaselor cerebrale, urmată de hemoragie;
  umflarea măduvei spinării;
  edem cerebral;
  meningită;
  encefalita;
  sciatica.

  În plus față de principalele complicații ale gripei enumerate mai sus, pot apărea și leziuni ale altor organe. Există cazuri de complicații la rinichi, ficat și inimă, care este foarte periculos. Are loc și dezvoltarea pe fundalul gripei diabetului zaharat.

  Medicamente pentru tratamentul gripei
  Tratamentul gripei cu medicamente este împărțit în terapie antivirală și terapie simptomatică. Primul este necesar pentru a distruge în cel mai scurt timp agentul patogen al bolii, iar al doilea – pentru a îmbunătăți starea pacientului și pentru a preveni intoxicația super-puternică. Pentru a combate virusul gripal, utilizați medicamente antivirale, dintre care cele mai populare sunt:

  Rimantadine – un medicament antiviral, distruge marea majoritate a tipurilor de gripă A. este Important de a începe primirea acestui medicament în prima zi de boală (imediat după apariția simptomelor): preparatul se bea în volum de 300 mg, împărțind doza de 3 prize. În a doua și a treia zi, beți 200 mg timp de 2 ori și a patra zi – o singură dată 100 mg.dacă prima zi a bolii este ratată, utilizarea rimantadinei este inutilă, deoarece nu va mai putea opri dezvoltarea virusului.

  Arbidol – un medicament eficient împotriva virușilor grupa A și B. luați medicamentul din prima zi a bolii la 600 mg, împărțind doza în 3 doze pe zi, timp de o săptămână.

  Kagocel este un imunostimulator puternic, care suprimă activitatea gripei de diferite specii. Se aplică conform instrucțiunilor (în funcție de vârsta pacientului și de forma bolii).

  Antibioticele pentru gripa sunt inutile, deoarece nu acționează asupra virușilor. Acestea sunt prescrise numai dacă o infecție bacteriană este atașată la o infecție virală.

  Cele mai multe soiuri de gripă își pierd activitatea în organism atunci când folosiți medicamente din scorțișoară. Accelerează semnificativ recuperarea, dar nu anulează administrarea de medicamente. Pentru a pregăti medicamentul, trebuie să luați 50 g de praf de scorțișoară naturală și să le turnați cu 2 pahare de vodcă. Medicamentul se lasa la infuzat în întuneric timp de 20 de zile. După, medicamentul trebuie depozitat în frigider.
  Luați 30 de picături de 3 ori pe zi timp, 30 de minute înainte de mese. Durata acestui tratament este de 7 zile.

  Infuzia de frunze de eucalipt îmbunătățește rapid starea pacientului datorită faptului că vă permite să eliminați cât mai repede posibil inflamația mucoasei nazofaringiene. Pentru preparare, 1 lingura de frunze se toarnă 1 cană de apă clocotită și se lasa într-un termos pentru 1 oră. După filtrare, medicamentul trebuie împărțit în 3 părți și folosit în formă încălzită pentru clătirea gâtului dimineața, după-amiaza și seara. Tratamentul durează până la dispariția durerii.

  Usturoiul ajută la reducerea timpului de boală pentru câteva zile. Pentru a obține un efect terapeutic, trebuie să mâncați în timpul bolii 5 cuișoare de usturoi de dimensiuni medii, mestecându-le bine.

  Prevenirea gripei
  Pentru a nu vă îmbolnăvi de gripă, în mod ideal ar trebui să fiți vaccinati la timp. Trebuie să acordați atenție următoarelor măsuri preventive împotriva gripei:

  nutriție completă;
  odihnă completă;
  spălarea pasajelor nazale după șederea într-un loc public;
  spălarea regulată a mâinilor;
  somn complet;
  utilizarea medicamentelor care întăresc imunitatea;

  Gripa este o boală gravă, al cărei pericol nu trebuie subestimat.

  Lasă un răspuns