Sari la conținut

Cel mai bun condiment pentru combaterea obezității, insomniei, anemiei, diabetului, acidității crescute, viermilor și …

  Nenumărate beneficii pentru sănătate!

  Chimenul este un tip special de condiment foarte popular în bucătăria indiană.

  Beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment sunt nenumărate. Vă sugerăm să vă familiarizați cu unele dintre beneficiile sale.

  1. Va ușura simptomele indigestiei.

  Dacă vă deranjează stomacul, amestecați în cantități egale — ghimbir uscat, chimen, piper negru și sare. Ar trebui să beți după masă 1lingura de amestec cu apă , și veți simți o ușurare.

  2. Ajută la alcalinizarea corpului.

  Chimenul poate fi consumat brut, ceea ce va ajuta la controlul nivelului de aciditate.

  De asemenea, puteți amesteca cu zahăr și coriandru în proporții egale. Beți de două ori pe zi cu apă și aciditatea se va normaliza.

  3. Ajută la eliminarea paraziților.

  Beți dimineața și seara un amestec de apă potabilă curată (400 ml) și aproximativ 15 g de chimen, care trebuie mai întâi pus în apă și adus la fierbere, lăsați să fiarbă până când rămâne aproximativ 100 ml de apă. Beți câte 20 până la 40 ml.

  4. Ajută la vărsături cronice.

  Pentru a scăpa de vărsăturile cronice, amestecați o lingură de chimen prăjit, cu miere naturală și mâncați după fiecare masă.

  5. Ajută la tuse și răceală.

  Proprietățile antiseptice ale chimenului elimină efectiv flegma în zona toracică. Acest lucru va scăpa de tuse și va ușura simptomele unei răceli. Pur și simplu fierbeți câteva semințe de chimen, apoi scurgeți apa și beți-o.

  CITESTE DESPRE : CHIMEN NEGRU – UN REMEDIU PENTRU TOATE BOLILE, CU EXCEPȚIA MORȚII

  6. Un remediu eficient pentru insomnie.

  Pur și simplu amestecați o banană cu o jumătate de linguriță de pulbere de chimen prăjit la ea. Mănâncă, de preferință, după cină și vei dormi ca un copil.

  7. Ameliorează durerea abdominală.

  Pentru a ușura durerea abdominală, beți doar un amestec de 3 g de pulbere de chimen și apă caldă.

  8. Salvează de anemie.

  Dacă suferiți de o deficiență de fier, care este cauzată de o stare de sănătate sau sunteți o femeie gravidă, atunci chimenul poate ajuta cu adevărat. Este o sursă bogată de fier și va crește rapid nivelul de fier.

  9. Ajută la detoxifierea ficatului.

  Cu consumul zilnic de chimen, ficatul va fi ca nou. Acesta va promova detoxifierea ficatului, astfel încât organismul dumneavoastră va fi liber de toxine periculoase.

  10. Constipație.

  Puteți include următoarele ingrediente în dieta dvs. în proporții egale pentru a ajuta la gestionarea constipației — ghimbir uscat, chimen, praf de curry și piper negru. Adăugați sare și ulei și mâncați cu orez pentru a ușura problemele de constipație.

  11. Eficient împotriva diabetului.

  Puteți bea un pahar de apă curată cu pulbere de chimen, cel puțin de două ori pe zi, pentru a vă reduce nivelul de zahăr din sânge.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați sa dați share la acest articol și sa vă abonați-vă la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns