Sari la conținut

Melatonină pentru somn?

  Într-un articol despre recomandări pentru somn am văzut un comentariu foarte interesant al unui bărbat care a sfătuit melatonina ca un remediu natural pentru un somn perfect și profund. După cum sa dovedit, mulți oameni consideră că este absolut sigur și păstrează acasă melatonina ca un astfel de hipnotic natural.

  Melatonina este un regulator de somn și așa-numitele „ceasuri interne”, dar nu chiar procesul de adormire!

  În general, după cum ați înțeles deja, acest articol va fi dedicat faptului că nu trebuie să ascultați acel om și să nu luați această substanță pentru a ajuta la somn.

  Ce este melatonina?
  Melatonina nu este nici o vitamină, nici un mineral, este un hormon real! În cazul suplimentelor, acesta este deja un hormon sintetic.

  În corpul nostru, acest hormon este sintetizat de un corp pineală sau epifiză. Întunericul stimulează producerea acestui hormon, iar lumina, dimpotrivă, inhibă.

  Odată ce melatonina este eliberată, se atașează la receptorii hormonali din creierul nostru, cu o zonă specială de nucleu supraachiasmatic care este responsabilă pentru reglarea „ceasului intern”, a ritmurilor circadiene și de acolo călătorește deja prin lichidul cefalorahidian în sânge.

  De ce să nu luați melatonină ca supliment?

  • Vă prescrieți automat terapia hormonală
   Tot ceea ce este legat de hormoni ar trebui să fie foarte atent ponderat și deja ca urmare a acestei acțiuni. Primirea hormonilor sintetici poate pur și simplu să oprească producția propriilor hormoni. Acest lucru afectează în mod direct centrul principal de gestionare a hormonilor-hipotalamus și epifiză și duce la dezechilibre hormonale în corpul nostru. Știm deja ce consecințe grave sunt luate.
  • Nu este un hormon care ajută la adormire!
   Principala cauză a insomniei nu este deficitul de melatonină.

  Există foarte puține dovezi că ar trebui să fie aplicat ca un hipnotic natural. Singurul lucru este eficacitatea sa dovedită în ajutorul tulburării de somn atunci când schimbați fusul orar.

  Dar ceea ce face de fapt melatonina este că provoacă o stare de amorțeală în somn, deoarece prin natura sa, nu este altceva decât un hormon de stres! Acest lucru duce la o scădere a temperaturii corpului, a tensiunii arteriale, a lipsei circulației sângelui în organe.

  Da, la un moment dat și în anumite cantități, hormonii de stres sunt necesari și importanți, dar excesul lor duce la probleme grave de sănătate.

  Luarea melatoninei sintetice sub formă de aditiv este cea mai simplă și mai ușoară cale de supradozaj. Sinteza acestui hormon nu este numai responsabilă pentru ritmurile noastre circadiene, ci și pentru apărarea împotriva radicalilor liberi și pentru susținerea funcției imune normale.

  • Agravează insomnia
   Nu imediat, desigur, dar în timp, insomnia va deveni mai rea. Cantitățile excesive ale acestui hormon ne copleșesc receptorii, schimbând modul în care reacționăm la hormonul în sine. De-a lungul timpului, dezvoltăm toleranță și melatonina pur și simplu nu mai acționează.
  • Este foarte dificil să alegeți doza corectă
   Ceea ce poate duce la consecințe grave, cum ar fi supradozajul. În plus, știm deja că melatonina afectează toți oamenii în moduri diferite, ceea ce duce la complexitatea selectării dozei standard universale pentru toți.

  Unde duce consumul de melatonină?
  Cele mai frecvente efecte ale administrării prelungite și excesive a acestui hormon sunt exprimate în următoarele:

  Îngustarea vaselor cerebrale, a inimii și a altor organe și sisteme.
  Reducerea și eliminarea timusului, unul dintre organele principale ale sistemului nostru imunitar – „bine ați venit” boli autoimune.

  Are un efect atrofic asupra epifizei, ceea ce duce la un dezechilibru hormonal.

  Reduce organele genitale: testicule, ovare și organele genitale. Aportul de melatonină este deosebit de periculos pentru copii, deoarece sistemul lor de reproducere este în curs de dezvoltare.

  Inhibă funcționalitatea glandei tiroide.

  Crește sinteza hormonilor de stres-adrenalină, cortizol, aldosteron. Acest lucru duce la încetinirea metabolismului și stimularea eliberării în continuare a hormonilor de stres-un cerc vicios.

  Duce la infertilitate.

  Dacă suferiți de insomnie, mai întâi trebuie să înțelegeți că acest lucru nu este direct legat de melatonină. Și recepția lui nu este o cale de ieșire. De fapt, principala cauză a insomniei este problema reglementării zahărului din sânge. Voi scrie un articol despre combaterea insomniei.

  Lasă un răspuns