Sari la conținut

7 semnale ale corpului că ar trebui să renunți la lapte

  Produsele lactate sunt un subiect destul de complex. Campaniile de promovare a laptelui, împreună cu industria laptelui, ne-au făcut să credem că laptele este cea mai bună sursă de calciu. Dar, în realitate există o mulțime de studii care demonstrează că laptele nu are nici un beneficiu pe care îl atribuie.

  7 semne că nu puteți bea lapte

  Simțiți în mod regulat balonare
  Dureri de stomac
  Alocarea abundentă a gazelor
  De multe ori vă confruntați cu diaree, care durează mai mult de două zile
  Aveți mâncărimi ale pielii
  Câțiva membri ai familiei tale au murit de cancer
  Aveți probleme cu pielea

  Jurnalul medical BMJ din 2014 a publicat un studiu de autoritate care a implicat mai mult de 61.000 de femei. În cele din urmă, sa dovedit că femeile care au băut mult lapte au fost expuse unui risc mult mai mare de fracturi, comparativ cu cei care au băut mai puțin lapte. Mai mult, femeile care consumă mult lapte chiar au murit mult mai des.

  De asemenea, studiile au arătat că există o legătură foarte puternică între copiii care beau lapte înainte de vârsta de 14 ani și diabet. Dacă și acest lucru nu este suficient, atunci adăugăm că femeile de 26-46 de ani, în dieta cărora există multe produse lactate, prezintă un risc foarte mare de a dezvolta cancer de sân.

  Totul este foarte înfricoșător, dar există și motive pentru care o persoană decide să renunțe la produse lactate.

  7 semnale ale corpului că ar trebui să renunți la lapte

  • Simțiți în mod regulat balonare
   Pentru ca lactoza să fie digerată în mod corespunzător în corpul nostru, o persoană trebuie să aibă o enzimă numită lactază. Cei mai mici copii nu au probleme cu lactaza, este abundent în organismele mici, deoarece trebuie să digere laptele, din care în cea mai mare parte constă dieta lor.

  Dar, odată cu vârsta, corpul nostru produce lactază din ce în ce mai puțin, deoarece un ADULT nu mai are nevoie de lapte. Din acest motiv, consumul de lapte poate provoca balonare.

  • Dureri de stomac
   De regulă, durerea de stomac însoțește aproape întotdeauna balonare. Dacă intestinul subțire al lactazei nu este suficient, laptele nu poate fi absorbit până la capăt. Acest lucru interferează cu procesul de digestie, provoacă furnicături și durere.

  S-ar putea să vă simțiți rău. Unii chiar observă apariția convulsiilor și a durerilor acute.

  • De multe ori vă confruntați cu diaree, care durează mai mult de două zile

  În foarte multe cazuri, atunci când o persoană are intoleranță la lactoză, observă că nu toate produsele lactate conduc la astfel de rezultate.

  O persoană stie de exemplu, brânza și crema nu contribuie la apariția diareei, ci se întâmplă din cauza laptelui. Cu toate acestea, pentru a verifica acest lucru, mai întâi trebuie să vă scutiți complet dieta de produsele lactate și apoi să includeți treptat alimentele, pe rând.

  • Aveți mâncărimi și mâncărimi ale pielii
   În majoritatea cazurilor, mâncărimea pielii la scurt timp după administrarea laptelui este asociată cu o alergie la acest produs, mai degrabă decât cu intoleranță la lactoză. În ciuda faptului că cel mai adesea copiii suferă de alergii la lapte.

  O alergie la lapte apare atunci când sistemul nostru imunitar începe să reacționeze negativ la orice produs lactat, percepându-l ca o substanță periculoasă și străină.

  Atunci când o astfel de substanță intră în sistemul nostru digestiv, cea mai frecventă reacție a corpului este mâncărimea pielii.

  • Câțiva membri ai familiei tale au murit de cancer
   A fost mult timp dovedit legătura dintre utilizarea produselor lactate și pericolul dezvoltării cancerului. Dacă o femeie bea adesea lapte, atunci ea crește semnificativ riscul de apariție a cancerului de sân.

  Există un hormon numit IGF-1 în lapte, care este asociat cu dezvoltarea altor tipuri de cancer, inclusiv cancerul pulmonar, cancerul de prostată și cancerul de colon.

  Nu cu mult timp în urmă, British Journal of Cancer a vorbit despre un studiu interesant care a implicat 23.000 de cetățeni suedezi. Toți participanții au avut intoleranță la lactoză, iar reducerea lor la minimum a consumului de lapte a arătat că au redus semnificativ riscul de a dezvolta cancer pulmonar, sân și ovarian.

  Oamenii de știință de la Harvard au publicat în 2006 rezultatele unui meta-studiu care implică mai mult de 100.000 de femei în vârstă de 26-46 de ani. Experții au constatat că femeile care mănâncă carne și produse lactate au crescut semnificativ riscurile de cancer mamar.

  Au fost efectuate mai mult de 20 de studii care au stabilit prezența unei legături între consumul de lapte și cancerul de prostată la bărbați.

  7 semnale ale corpului că ar trebui să renunți la lapte

  • Aveți probleme cu pielea
   Același hormon responsabil pentru creșterea riscului de cancer are, de asemenea, un efect negativ asupra pielii noastre. Acest hormon IGF-1 este asociat cu apariția acneei, umflăturilor și inflamației pe piele.

  De asemenea, un fapt dovedit este că utilizarea produselor lactate este asociată cu producția excesivă de grăsime subcutanată, care la rândul său este cauza principală a porilor înfundați și a acneei.

  Dacă ați trăit mult timp cu erupții pe față împreună cu un dermatolog, ați încercat multe moduri diferite de a scăpa de ele, dar totul a fost în zadar, atunci probabil că este timpul să excludeți produsele lactate.

  Începeți prin reducerea consumului de lapte și produse lactate și veți vedea imediat diferența.

  Lasă un răspuns