Sari la conținut

9 COMBINAȚII DE ALIMENTE CARE SUNT PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATE. AI GRIJĂ!

  În zilele noastre, a devenit la modă să vorbim despre o alimentație sănătoasă. Dar sunteți siguri că știți tot ceea ce poate reprezenta un pericol pentru stomac?

  Știm foarte bine că anumite alimente pot fi foarte periculoase pentru sănătate. Dar ați auzit ceva despre faptul că unele produse utile în mod individual combinate devin un adevărat test pentru organism?

  • Fructe combinate cu sau imediat după masă

  Fructele sunt procesate foarte repede de stomac și intră în intestin. Dar când se combină cu cereale, carne sau pulpa fructului persistă în tractul digestiv mai mult decât este necesar și începe să fermenteze. Acest lucru distruge pereții intestinului și poate duce la o serie de alte probleme grave.

  • Proteine animale și amidon

  Proteina de origine animală și carbohidrații, consumați simultan, nu se înțeleg împreună. Diferitele enzime digestive se ciocnesc unul cu celălalt și pot provoca disconfort și gaze crescute în intestin. Deci, data viitoare când doriți pui cu cartofi, amintiți-vă acest fapt neplăcut.

  • Citrice și medicamente pentru tuse

  Luați medicamente pentru tuse? Apoi, din păcate, citricele vor fi interzise de consumat. Și toate pentru că acestea cresc probabilitatea de efecte secundare, inclusiv halucinații și insomnie.

  • Roșii și cartofi

  Roșiile sunt un fruct acru care, combinat cu carbohidrații poate duce la unele consecințe neplăcute. Alimentele amidonice, cum ar fi orezul și cartofii, plus roșiile, reprezintă un risc de indigestie și de greutate în stomac.

  • Fructe și iaurt

  Fructele suculente și produsele lactate pot duce la consecințe foarte proaste! Astfel de alimente supraîncărcă tractul digestiv și duce la apariția simptomelor alergiei. Și dacă alegeți să amestecați câteva fructe, aceste simptome vor apărea mult mai rapid și mai intens. Prin urmare, este mai bine să vă opriți alegerea pe iaurt natural, fără a adăuga orice fel de fructe.

  • Cereale și lapte

  Pentru mulți dintre voi, se pare destul de ciudat că cerealele și laptele sunt alimente incompatibile. Dar așa este. În ciuda faptului că așa arată micul dejun al multor oameni, cerealele și laptele conțin elemente digerabile rapid, care împreună provoacă apariția tensiunii în organism și provoacă un salt al zahărului din sânge. Un astfel de mic dejun duce la faptul că toată ziua doriți în mod constant să mâncați ceva „dăunător”.

  • Vin și budincă

  Din păcate, această combinație frumoasă este slab absorbită de organism. Din cauza alcoolului, întregul desert dulce merge în lateral, adică greutatea pe care o veți câștiga foarte, foarte repede. Ca o alternativă mai bună, încercați vinul cu legume fibroase.

  • Burger și cartofi fri

  Amintiți-vă că un burger (bogat în grăsimi, conservanți și multe substanțe chimice nocive) asociat cu cartofi prăjiți poate provoca inflamații și poate accelera procesul de îmbătrânire. Nu este un preț mare pentru plăcerea de minute?

  • Copturile și sucul de fructe

  În primul rând, un astfel de mic dejun conține o cantitate imensă de bacterii. Și duce la o creștere notabilă a zahărului din sânge. Și în al doilea rând, începutul zilei cu copturi și suc duce la pierderea de energie și te face morocănos și foarte pretențios.

  Acum, ați devenit cu un pas mai aproape de înțelegerea principiilor unei alimentații sănătoase. Aveți grijă de ceea ce mâncați și corpul dvs. vă va mulțumi cu siguranță!

  Lasă un răspuns