Sari la conținut

Oamenii De Știință Explică Ce Se Întâmplă Cu Corpul Tău Când Te Plimbi Desculț

  Timp de secole, au existat povești despre beneficiile de mers pe jos „conectat la pământ” sau „desculț”. Ideea este că, cu cât ești mai aproape de pământ, cu atât mai multă energie ai putea să-ți pătrunzi prin picioare.

  Sună un pic ridicol inițial. La urma urmei, nu am auzit, de asemenea, avertismente despre rulează în jurul valorii de plimblatu desculț? Ni s-a spus să ne asigurăm că picioarele noastre sunt uscate după ce ieșim din duș din cauza posibilității de a face ciupercă la picioare. Am auzit că am putea merge pe paraziți și bacterii sau insecte care penetrează pielea dacă am merge în noroi. În cele din urmă, suntem avertizați despre potențiale cioburi de sticlă, cuie, sau alte elemente ascuțite pe care am putea călca.

  În ciuda tuturor pericolelor propuse, se pare că există beneficii pentru a merge desculț, sau pentru pământ, pentru sănătatea ta generală. Mai jos, citiți despre ceea ce oamenii de știință au descoperit se întâmplă cu corpul tău atunci când mergi desculț.

  DESCOPERIREA ENERGIEI PĂMÂNTULUI
  Au existat tot mai multe dovezi că noi și alte forme ale naturii avem un câmp energetic în jurul nostru. Oamenii de știință încă descoperă ce lucruri au efecte pozitive și negative asupra câmpurilor noastre energetice. De exemplu, s-ar putea să fi auzit că vorbitul pozitiv în jurul unei plante îi crește creșterea și duritatea. Dar planeta noastră Pământ?

  Pământul are propriul său câmp energetic, sau frecvență. În 1952, W. O. Shumann, fizician German și profesor la Universitatea din Munchen, a început încercarea de a dovedi că Pământul a avut o frecvență. El și-a bazat ipotezele pe faptul că atunci când o sferă se află într-o altă sferă, există o tensiune electrică. Deoarece Pământul este o sferă încărcată negativ situată într-o ionosferă încărcată pozitiv, tensiunea dintre cele două ar trebui să creeze o încărcătură. După ce a făcut niște calcule, a descoperit că frecvența era 10hz.

  În 1954, Shumann a fost partener cu un alt om de știință, Herbert Konig. Împreună, au recalculat pentru 7.83 Hz. Este acum un fapt acceptat științific cunoscut sub numele de rezonanța Schumann.

  „Suprafața Pământului are o rezervă nelimitată și reînnoită continuu de electroni liberi sau mobili. Suprafața planetei este conductoare electric (cu excepția zonelor ultra-uscate limitate, cum ar fi deșerturile), iar potențialul său negativ este menținut (de exemplu, alimentarea cu electroni ) de circuitul electric atmosferic global.”

  CE ESTE „PĂMÂNT” SAU ÎMPĂMÂNTARE?
  „Pământurile (cunoscute și sub numele de împământare) se referă la contactul cu electronii de la suprafața Pământului mergând desculți afară sau stând, lucrând sau dormind în interior, conectați la sisteme conductive, unele dintre ele brevetate, care transferă energia din pământ în corp.”

  REZULTATE SPECIFICE ALE TESTELOR
  Există tot mai multe studii care susțin și dovedesc că electronii Pământului pot crea o varietate de beneficii de sănătate la nivel terapeutic. Acestea includ reducerea durerii, îmbunătățirea somnului, subțierea sângelui, reducerea inflamației, minimizarea nivelului de stres și cortizol, îmbunătățirea vindecării durerii musculare, și îmbunătățirea sistemelor parasimpatice (fluxul sanguin, respirația, oxigenarea sângelui, pulsul).

  În cadrul studiilor, subiecții au fost fie instruiți să meargă desculț în aer liber, fie conectați la dispozitive conductoare la sol. Majoritatea au raportat îmbunătățiri majore ale răspunsurilor parasimpatice în mai puțin de 30 de minute, și rezultate pozitive care implică reducerea stresului, nivelurile de cortizol, etc. în câteva săptămâni.

  În plus față de aceste studii, au existat și alte studii referitoare la osteoporoză, reglarea glicemiei și la răspunsul tiroidian. K. Sokal și P. Sokal, cardiolog și neurochirurg al unui personal medical din Polonia, au făcut o serie de studii utilizând un conductor de cupru în contact cu Pământul și au constatat că acest lucru ar putea afecta răspunsurile fiziologice.

  AICI SUNT DESCOPERIRILE LOR.:
  Osteoporoză:
  Au fost efectuate experimente pe grupuri de 12-84 de oameni care au menținut o dietă similară, au făcut exerciții de rutină și au ingerat fluide în timpul perioadei de studiu. Medicii au folosit apoi o placă de cupru atașată la picior cu un fir conductor atașat la o tijă de împământare afară. Într-o noapte de somn, au raportat schimbări majore în concentrația de minerale și electroliți în sânge. A existat, de asemenea, o reducere majoră a calciului și fosforului excretate în testele urinare și testele sanguine. O pierdere de calciu și fosfor contribuie la osteoporoză. Acest test arată că într-o noapte de somn la sol, aceste markere pot fi reduse.

  DIABET ZAHARAT:
  Acțiunea terestră s-a desfășurat timp de 72 de ore în timpul odihnei și în aer liber, în cazul pacienților care aveau diabet zaharat. Au luat un medicament antidiabetic timp de 6 luni, dar încă nu aveau control glicemic, în ciuda unui plan de dietă și exerciții fizice. Au arătat o scădere a glicemiei în condiții de repaus alimentar după 72 de ore.

  AFECȚIUNE TIROIDIANĂ:
  Pacienții au raportat simptome legate de hipertiroidism. Acest lucru, în general, nu ar avea loc fără o scădere a medicației. După doar o noapte, alți oameni care nu au fost diagnosticați cu probleme tiroidiene au început să prezinte o scădere a tri-iodotironinei libere și o creștere a tiroxinei libere și a hormonului de stimulare tiroidiană. Aceste teste, deși neconcludente, arată că pământurile ne pot afecta ficatul, hipotalamusul și interacțiunea hipofizară cu sistemul tiroidian.

  Sokal și P. Sokal au efectuat alte teste legate de stimularea răspunsului imun și creșterea vâscozității sângelui, care sunt probleme pentru diabetici și cei care dezvoltă boli cardiovasculare. În timp ce aceste teste indică rezultate pozitive pe mai multe sisteme în corpurile noastre, rezultatele sunt încă tentative. Oamenii de știință vor trebui să facă mai multe teste pe un număr mai mare de subiecți înainte de a putea fi complet verificate. În cazul în care actul simplu de a merge pentru o plimbare în iarbă, la plajă, sau în murdărie ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății dumneavoastră sau pentru a preveni problemele de sănătate, ar fi bine meritat!

  ALTE BENEFICII ALE MERSULUI DISCULȚ
  Jonathan Kaplan, specialist în picioare și glezne și chirurg la Institutul Ortopedic Hoag, aruncă o lumină asupra modului în care pământurile îmbunătățesc sănătatea fizică a picioarelor tale.:

  Controlează-ți mai bine poziția piciorului când aterizează pe pământ.
  Îmbunătățește echilibrul.
  Îmbunătățește conștientizarea corpului în raport cu mediul înconjurător. Acesta este unul dintre motivele pentru care se recomandă ca bebelușii să nu poarte pantofi la prima plimbare.
  Previne articulațiile picior și glezna de la mișcări exagerate și gama de mișcare, care permite, de asemenea, pentru o putere și stabilitate corespunzătoare în mușchi și ligamente în glezna.
  Scade probleme de la pantofi care nu se potrivesc în mod corespunzător.
  Crește puterea piciorului, ceea ce ajută la îmbunătățirea rezistenței lombare.

  CU TOATE ACESTE BENEFICII, TREBUIE SĂ ȚINEȚI CONT DE ACESTE SFATURI :

  Dacă nu ești obișnuit să mergi desculț, atunci forța piciorului tău poate fi compromisă și susceptibilă la daune. Aici sunt recomandări pentru a ușura în pământ:
  Fă-o în trepte scurte la început pentru a-ți întări forțele.
  Construiește-ți echilibrul prin exerciții de gleznă.
  Începe prin a folosi un pantof minimalist
  Încercați exerciții ca yoga sau pilates care necesită picioarele să fie goale.
  Fii atent la teren. Zonele stâncoase îți pot tăia picioarele, anumite zone pot avea sticlă spartă sau cuie, iar zonele umede te pot face să aluneci. De asemenea, anumite suprafețe nu oferă beneficii de împământare: asfalt, lemn, cauciuc, plastic, vinil, gudron sau asfalt.
  Nisipul, iarba, solul, betonul sau țigla ceramică asigură împământarea. Practic, orice suprafață naturală oferă beneficii.
  Asigurați-vă că vă spălați bine picioarele după aceea, deoarece puteți fi expus la o multitudine de bacterii.
  Dacă sunteți diabetic, este esențial să luați precauții suplimentare.
  Asigurați-vă că solul este la nivel și clar de obiecte potențiale care pot străpunge sau taie picioarele.
  Asigurați-vă că spălați, inspectați amănunțit și hidratați-vă picioarele după aceea.

  GÂNDURI DE ÎNCHIDERE
  Mersul desculț, poate fi un alt mod de a ne îmbunătăți sănătatea în timp ce rămânem conectați la natura din jurul nostru. Studiile au putut explica ce se întâmplă cu corpul tău când mergi desculț, iar rezultatele au fost pozitive.

  Lasă un răspuns