Sari la conținut

15 Alimente Care Trebuie Să Le Evitați Dacă Aveți Diabet Zaharat De Tip 2

  Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică care a ajuns la statutul epidemiei în rândul copiilor și adulților la nivel global. În cazul care boala nu este controlată, se pot suferi multe consecințe semnificative, inclusiv boli de rinichi, boli de inima, orbire, și mai mult.

  Iată 15 alimente pe care persoanele cu diabet zaharat tip 2 trebuie să le evite.

  1.      TRANS GRĂSIMI
  Grăsimile trans industriale sunt foarte nesănătoase. Ele sunt formate prin includerea hidrogenului în acizi grași nesaturați, astfel încât să crească stabilitatea lor. Grăsimi Trans sunt prezente în unt de arahide, creamere, mese congelate, margarină, etc.

  În plus, producătorii de alimente, în mod normal, le includ în brioșe, biscuiți, și alte produse alimentare coapte pentru a crește durata lor de viață pe raft. Chiar daca grasimile trans nu sunt legate de nivelurile crescute de zaharuri din sânge, acestea sunt legate de rezistenta la insulina, grasimea de pe abdomen, precum și reducerea nivelului de colesterol bun.

  În special pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, deoarece acestea se confruntă cu un risc mai mare de afecțiuni cardiace. Din fericire, grăsimile trans au devenit ilegale în majoritatea țărilor, inclusiv în SUA, unde au fost scoase din produsele alimentare în 2015, în conformitate cu Directiva FDA.

  Până la confirmarea eradicării complete a grăsimilor trans din produsele alimentare, a se păstra la distanță de alimentele indicate.

  2.      ZAHĂR
  Băuturile dulci sunt cele mai rele alimente pentru persoanele cu diabet de tip 2. Acestea sunt bogate în glucide, prin care 354 ml de băutură cu zahăr au 38 grame de carbohidrați. O cantitate similară de limonadă îndulcită și ceai rece fiecare are 36 de grame de carbohidrați, doar din zahăr.

  În plus, acestea sunt pline de fructoză puternic legată de diabet și de rezistența la insulină. Conform cercetărilor, consumul de băuturi cu zahăr poate crește riscul de afecțiuni legate de diabet, cum ar fi boala de ficat gras. În plus, nivelul ridicat de fructoză în aceste băuturi poate duce la modificări metabolice care determină lipide din burtă, precum și nivelurile potențiale de colesterol rău și trigliceride.

  Pentru a preveni riscul de tip 2 de diabet zaharat și pentru a controla nivelurile de zahăr din sânge, asigurați-vă că pentru a bea apă, ceai cu gheață nedesfăcut în locul băuturilor cu zahăr.

  3.      SODĂ
  Dacă aveți diabet zaharat de tip 2, sifonul regulat reprezintă un risc mare pentru sănătatea dumneavoastră. De exemplu, 12 uncii de Coca Cola are 39 de grame de zahăr. Acest lucru este excesiv deoarece în conformitate cu American Heart Association, femeile adulte ar trebui să consume 25 de grame de zahăr în timp ce bărbații adulți trebuie să consume 36 de grame.

  4.      IAURT CU AROMĂ DE FRUCTE
  Iaurtul simplu poate fi o opțiune ideală dacă aveți diabet de tip 2. Dar varietățile care au aromă de fructe nu sunt. Iaurturile aromatizate sunt în mod normal fabricate din lapte degresat sau degresat și sunt bogate în zahăr și carbohidrați.

  O ceașcă de iaurt cu aromă de fructe poate avea 47 de grame de zahăr, ceea ce înseamnă că aproape 81% din calorii provin din zahăr.

  Numeroși oameni consideră iaurtul înghețat ca un înlocuitor sănătos pentru înghețată. Dar poate avea aceeași cantitate sau mai mult zahăr decât înghețată.

  În loc să alegeți iaurt cu conținut ridicat de zahăr, care poate crește nivelul de insulină și de zahăr din sânge, alegeți iaurt simplu, cu lapte integral, care are zahăr zero și poate beneficia de sănătate intestin, controlul greutății, și apetitul.

  5.      OREZ, PÂINE ALBĂ ȘI PASTE
  Acestea sunt alimente prelucrate bogate în carbohidrați. Consumul de pâine albă și alte produse alimentare rafinate din făină poate determina o creștere semnificativă a nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

  Conform cercetărilor, s-a demonstrat că pastele fără gluten și orezul cresc glicemia. Un alt studiu a arătat că un covrig cu carbohidrați ridicat a redus funcția cerebrală, pe lângă creșterea valorii zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

  Aceste mese prelucrate au fibre ușoare care pot ajuta la încetinirea absorbției zahărului. Prin urmare, înlocuirea pâinii albe cu pâine de mare fibră maro poate minimiza în mod critic nivelurile de zahăr la persoanele cu diabet tip 2.

  6.      BĂUTURI AROMATE DE CAFEA
  Cafeaua este legată de numeroase beneficii de sănătate, cum ar fi un risc minim de diabet tip 2. Dar băuturile cu aromă de cafea ar trebui văzute ca deserturi lichide în loc de băuturi sănătoase.

  Conform cercetărilor, creierul procesează alimentele solide și lichide diferit. După ce bei calorii, nu poți compensa mâncând mai puține calorii mai târziu. Prin urmare, există un risc de piroane în glicemia.

  Băuturile cu aromă de cafea sunt, de asemenea, pline de carbohidrați. Chiar și versiunile ușoare ale băuturilor aromate de cafea au suficient carbohidrați pentru a crește valorile de zahăr din sânge în mod critic.

  Prin urmare, pentru a controla nivelurile de zahăr din sânge și pentru a evita creșterea în greutate, alege cafea simplă.

  7.      CEREALE PENTRU MICUL DEJUN ÎNDULCITE
  Consumul de cereale este o modalitate proastă de a începe ziua dacă aveți diabet tip 2. În ciuda mențiunilor de sănătate de pe cutiile de cereale, majoritatea cerealelor sunt foarte prelucrate și au o mulțime de carbohidrați. În plus, ele oferă proteine minime, un nutrient care este crucial în controlul glicemiei.

  Chiar și opțiunile sănătoase pentru cerealele pentru micul dejun nu sunt ideale pentru dumneavoastră dacă aveți diabet zaharat de tip 2. De exemplu, 55 de grame de cereale are 30 de grame de carbohidrați în timp ce fructele de struguri au 41 de grame. În plus, fiecare dintre cereale oferă șapte grame de proteine doar pe porție.

  Pentru a controla nivelurile de zahăr din sânge și foame, evitați cerealele și alegeți un mic dejun pe bază de proteine, care este scăzut în carbohidrați.

  8.      ALIMENTE AMBALATE PENTRU GUSTĂRI
  Biscuiții, covrigeii și alte mâncăruri ambalate nu sunt o gustare sănătoasă. Sunt făcute în mod normal din făină rafinată și oferă puține nutrienți. Prin urmare, acestea au amidon rapid digestiv care pot crește rapid nivelurile de zahăr din sânge.

  9.      FRUCTE USCATE
  Fructele sunt surse excelente de numeroase minerale și vitamine esențiale, inclusiv potasiu și vitamina C. Atunci când fructele sunt uscate, apa este eradicată și acest lucru duce la o concentrație mai mare de nutrienți. Din păcate, nivelurile de zahăr sunt, de asemenea, în concentrație mare. O cană de struguri are 27 de grame de carbohidrați și un gram de fibre.

  Dimpotrivă, o ceașcă de stafide are 115 grame de carbohidrați și cinci grame de fibre. Prin urmare, stafidele au peste de trei ori numărul de carbohidrați conținute în fructe proaspete.

  În cazul în care aveți diabet zaharat de tip 2, este necesar să nu renunțați la consumul de fructe. Trebuie doar să mâncați fructe cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi un măr mic sau fructe proaspete, care pot oferi avantaje pentru sănătate, păstrând în același timp zahărul din sânge la distanță.

  10.  SIROP DE ARȚAR, MIERE, NECTAR 
  Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 încearcă în mod normal să reducă consumul de zahăr alb de masă, plăcintă, cookie-uri și bomboane. Dar alte forme de zahăr pot duce de asemenea la o creștere a nivelurilor de zahăr din sânge. Aceste forme de zahăr includ zaharuri naturale, cum ar fi nectarul, sirop de arțar, miere, precum și zahăr brun.

  Chiar dacă acești îndulcitori nu sunt foarte prelucrați, ei au cantități egale de zahăr. Unele dintre ele au chiar mai multe zaharuri decât zahăr alb. În timp ce o lingură de zahăr alb are 12,6 grame de carbohidrați, miere are 17 grame, sirop de arțar are 13 grame, și nectar agave are 16 grame.

  Conform cercetării, persoanele cu diabet zaharat de tip 2 prezintă creșteri ale glicemiei, markeri inflamatori și insulină, indiferent dacă au avut sau nu 50 grame de miere sau zahăr alb. Cea mai bună soluție este de a păstra departe de toate formele de zahăr și de a utiliza îndulcitori naturali cu conținut scăzut de carbohidrați.

  11.  BOMBOANE
  Bomboanele sunt pline de zahăr procesat, ceea ce e rău dacă ai diabet de tip 2. Prin urmare, cu cât mănânci mai multe bomboane, cu atât mai mult ai impact de zahăr din sânge. În loc să consumi bomboane umplute cu zahăr, poți să te duci după gumă fără zahăr.

  12.  ALCOOL
  Consumul de alcool etilic poate determina scăderea valorii glicemiei, deoarece interferează cu capacitatea ficatului de a produce glucoză. În plus, alcoolul nu combină bine cu medicamente speciale de diabet zaharat.

  Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 necesită în urma unor reguli similare de moderare a consumului de alcool care sunt stabilite pentru toată lumea. Ei nu ar trebui să aibă mai mult de două băuturi pe zi pentru bărbați și o băutură pentru femei. De asemenea, trebuie să bea pe stomacul plin.

  13.  CARTOFI PRĂJIȚI
  Conform cercetărilor, legumele cum ar fi porumbul și cartofii sunt surse critice de carbohidrați, și, prin urmare, necesită a fi consumate cu cumpătare. Prin urmare, atunci când mănânci cartofi prăjiți, te confrunți cu riscuri și mai semnificative pentru sănătate.

  Cartofii medii de la McDonald’s au în mod normal 44 de grame de carbohidrați. Te expun la un risc de piroane în zahăr din sânge. Prin urmare, este mai bine să consume legume prăjite cuptor, cum ar fi ardeii, conopida, și broccoli.

  14.  SUC DE FRUCTE
  Fructele ar putea fi sănătoase, dar sunt încă pline cu zahăr. În cazul în care aveți diabet zaharat de tip 2, nu există nici o diferență mare în consumul de suc de fructe și sifon. De exemplu, 12 uncii de suc de portocale au 33 grame de zahăr.

  15.  CARNE GRASĂ
  Dacă aveți diabet zaharat de tip 2, cel mai bine este să stați departe de carnea de vită și de alte tipuri de carne din cauza unor cantități mari de grăsimi saturate. Aceste grăsimi cresc nivelul colesterolului și stimulează inflamația în tot corpul. Dacă oamenii cu diabet consumă aceste alimente, ei vor avea o șansă mai mare de boli de inima.

  Prin urmare, du-te pentru carne macră, cum ar fi pui fără piele, carne de vită macră, mușchi de porc, crustacee, pește, și curcan.

  Concluzie
  Fie că este vorba de bomboane, cartofi prăjiți, miere, sau alte alimente de pe această listă, asigurați-vă că pentru a le proteja nivelurile de zahăr din sânge. Nu numai că veți preveni creșterea glicemiei, dar veți evita și apariția unor boli legate de diabetul de tip 2, precum bolile de inimă.

  Asigurați-vă că pentru a consulta un nutriționist și medicul dumneavoastră, astfel încât să puteți cere alternative la unele dintre aceste alimente.

  Lasă un răspuns