Sari la conținut

12 Motive Pentru A Mânca Grapefruit

  Grapefruit-ul este una dintre cele mai nutritive alimente de pe planetă. Multe beneficii puternice pentru sănătate continuă să fie studiate. Unele dintre beneficii sunt curative și altele sunt preventive. Acest fruct tropical de citrice poate afecta multe părți ale corpului pentru a curăța toxine și să sprijine o varietate de funcții ale corpului sănătos.

  BENEFICII MAJORE PENTRU GRAPEFRUIT

  • PUȚINE CALORII / BOGATE ÎN NUTRIENȚI
   Acest fruct citric are unul dintre cele mai mici conținuturi calorice la 56-74 calorii pe ceașcă, împreună cu fibre benefice și cel puțin 15 nutrienți. Unele dintre nutrienții găsite într-o ceașcă de fructe proaspete sunt:

  15-20 g glucide
  2 g fibre
  Vitamina C: 132% din CDI
  Vitamina A: 43% din CDI
  Conține, de asemenea, cantități benefice de calciu, potasiu, magneziu, tiamină, folat, vitamina E, phosporous, mangan, cupru și zinc.

  • SCĂDERE DIN GREUTATE
   Unul dintre cele mai populare beneficii de grapefruit este valoarea sa, ca parte a unei diete echilibrate de scădere în greutate. Fibra conținută în fruct redă un sentiment de plenitudine astfel încât să mănânci mai puțin.

  Fibra crește timpul de digestie prin încetinirea vitezei la care stomacul golește. Rezultatul poate fi un apetit mai controlat pe tot parcursul zilei. De asemenea, s-a demonstrat că ajută la controlul lipidelor și al tensiunii arteriale, ambele contribuind la obezitate.

  • ÎMBUNĂTĂȚIREA STĂRII DE SĂNĂTATE A INIMII
   Studiile au arătat că nutrienții importanți conținuți în acest fruct pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a nivelurilor de colesterol. Nutrienții precum potasiul nu numai că reduc tensiunea arterială, dar reduc și riscul bolilor de inimă.

  S-a demonstrat că alți nutrienți importanți, cum ar fi licopenul, vitamina E și colina, susțin o inimă și artere sănătoase. Dieta DASH, care sprijină scăderea tensiunii arteriale prin alegerea regimului alimentar, include grepfrutul pe lista produselor alimentare recomandate.

  Cu boala de inima fiind o cauza principala de deces pentru barbati si femei, mentinerea unui sistem circulator sanatos fara colesterol rau sau alte blocaje este o prioritate definita.

  • Hidratare
   Având până la 90% apă, acest fruct ajută organismul să se hidrateze. Aveți încă nevoie pentru a bea o multime de apă, dar adăugarea acestor tipuri de alimente bogate în apă ajută la menținerea hidratării și nivelul de electroliți pentru funcțiile generale sănătoase ale corpului.
  • Antioxidanți
   O mare parte din beneficiile grapefruit este conținutul lor antioxidant fenomenal. Vitamina C este cunoscută pentru a ajuta la recuperarea mai rapidă de la răceli și flu, precum și pentru a proteja celulele importante de daune.

  Fructul conține, de asemenea, beta-caroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. Această vitamină este utilizată pentru a combate bolile cronice de inimă și anumite tulburări oculare, cum ar fi degenerarea maculară. Flavanoidele sunt de asemenea prezente pentru a sprijini sănătatea inimii, împreună cu colesterolul sănătos și nivelurile tensiunii arteriale.

  • PREVENIREA CANCERULUI
   Studiile sugerează că licopenul, un alt nutrient găsit în grepfrut, poate ajuta la prevenirea creșterii anumitor tipuri de cancer, inclusiv a cancerului de prostată. Fructul poate ajuta, de asemenea, reduce efectele secundare ale tratamentelor convenționale de cancer și încetini creșterea tumorilor existente.
  • REDUCEREA RISCULUI DE ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL
   Flavanonele și vitamina C, care se găsesc în majoritatea citricelor, pot reduce riscul de accident vascular cerebral ischemic la femei cu până la 19%, conform Asociației Americane a inimii. Se consideră că protecția este asigurată prin lărgirea vaselor de sânge, împreună cu efectele antiinflamatorii.

  Accidentul vascular cerebral Ischemic este cauzat de un cheag de sânge sau de o altă obstrucție a unui vas de sânge care duce la creier. Antioxidanții puternici găsiți în citrice pot face ca sângele să curgă liber. Aceste studii recomandă consumul de fructe întregi, deoarece sucul conține mult mai mult zahăr.

  • LUPTA CU EFECTELE IMBATRANIRII
   Licopenul, indicat de pigmentul roz în unele dintre aceste fructe, poate ajuta la lupta împotriva celulelor îmbătrânite. Lipocenul combat radicalii liberi nocivi care pot grăbi procesul de îmbătrânire al celulelor.

  De asemenea, printre numeroasele beneficii antioxidante , care ajută la extinderea duratei de viață a celulelor și ajută la creșterea noilor celule. Acesta ajută creșterea și regenerarea celulelor imunitare în întregul organism pentru o sănătate generală bună. Cantități mici de vitamine B și minerale găsite în fructe, de asemenea, ajuta la menținerea integrității pielii, care este una dintre barierele majore ale organismului împotriva infecțiilor.

  • SPRIJINĂ SISTEMUL IMUNITAR
   Proprietățile antioxidante ale vitaminei C pot ajuta la protejarea împotriva bacteriilor și virusurilor dăunătoare. Acesta poate ajuta, de asemenea, pentru a lupta împotriva bolilor infecțioase. Alte vitamine și minerale lucrează împreună pentru a sprijini și menține funcționarea optimă a sistemului imunitar.

  Începeți să mâncați aceste fructe înainte de începerea sezonului de gripă pentru a ajuta la construirea sistemului imunitar împotriva bolilor invazive de iarnă. Chiar și în momentele în care nu poți mânca atât de sănătos pe cât știi că ar trebui, unul din aceste fructe pe zi poate ajuta la menținerea apărării corpului tău puternic.

  • POATE PREVENI REZISTENȚA LA INSULINĂ ÎN DIABETUL ZAHARAT
   Deși cel mai frecvent cunoscut pentru controlul glicemiei, insulina este un hormon care reglează multe procese din organism. Rezistența la insulină este rezultatul încetării răspunsului la insulină al celulelor. Aceasta duce la concentrații mai mari atât de zahăr, cât și de insulină, factori de risc principali pentru diabetul zaharat de tip 2.

  S-a demonstrat că consumul de jumătate de grapefruit proaspăt înainte de mese ajută la controlul concentrațiilor de insulină, reducând șansele de a deveni rezistent la insulină. De fapt, consumul de fructe în general poate scădea șansele dumneavoastră de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.

  • REDUCE RISCUL DE PIETRE LA RINICHI
   Pietrele la rinichi sunt rezultatul acumulării de deșeuri în rinichi. Aceste pietre pot provoca un blocaj extrem de dureros și poate fi dificil și scump pentru a trata. Acidul citric organic găsit în multe fructe tropicale poate împiedica formarea pietrelor, extragerea deșeurilor din sistem.

  Acidul Citric poate face, de asemenea, nivelurile de pH în rinichi și urină mai puțin favorabil pentru formarea de pietre. Totuși, unele studii contestă această cerere pentru grapefruit.

  CARE TREBUIE SĂ EVITE GRAPEFRUTUL
  Chiar și cu atât de multe beneficii grapefruit, fructul nu poate fi pentru toată lumea. Fructul a fost cunoscut pentru a interfera cu anumite medicamente, cum ar fi statine pentru scăderea colesterolului, unele medicamente tensiunii arteriale. Chiar și unele medicamente de alergie pot fi afectate. Discutați cu medicul dumneavoastră despre interacțiunile medicamentoase înainte de a face din fruct o parte normală a dietei dumneavoastră.

  GÂNDURI FINALE
  Beneficiile Grapefruit sunt multe și susținute de studii efectuate în întreaga lume. Acest fruct ar trebui inclus într-o dietă sănătoasă, nu doar pentru beneficiile unei potențiale scăderi în greutate, ci pentru numeroasele contribuții la sănătate pe care le aduce.

  În ultimii ani, multe noi rețete au fost dezvoltate pentru a profita de ofertele unice de arome de această tartă și fructe picante. Simțiți-vă liber pentru a încerca moduri creative de a beneficia de această sursă de alimente.

  Lasă un răspuns