Sari la conținut

Cum să folosiți ulei de ricin pentru păr

  Căderea părului, în termeni medical alopecie, este o afecțiune care afectează atât bărbații cât și femeile. Mai mulți factori pot provoca căderea părului, inclusiv hormoni, gene, stres, boli, naștere, medicamente, boli autoimune, proceduri cosmetice, boli tiroidiene, diabet zaharat, tulburări alimentare, anemie, și altele.

  Alopecia poate fi tratată medical cu medicamente, de înlocuire a părului, și de restaurare a părului. Cu toate acestea, remediile naturale sunt întotdeauna cele mai bune, deoarece nu aplicați pe piele orice substanțe chimice.

  Beneficiile Uleiului De Ricin
  Uleiul de ricin este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru păr și probleme de piele. Acționează ca un puternic antifungic și antibacterian și abundă cu vitamina E, minerale și proteine.

  Stimulează creșterea părului și întărește părul, genele și sprâncenele datorită nivelurilor ridicate de acizi grași omega-9 care hrănesc foliculii. Pentru a stimula creșterea părului, ar trebui să frecați doar câteva picături în scalp.

  În plus, uleiul de ricin este foarte benefic în procesul de regenerare, din cauza cantităților mari de trigliceride ale grăsimilor nesaturate. În mod similar, acidul ricinoleic găsit în acest ulei este eficient în prevenirea și eliminarea de mătreață, infecții fungice și microbiene ale scalpului, din cauza proprietăților fungicide, germicide și insecticide.

  Ulei de ricin pentru păr
  Ingrediente:

  • 5 utilizări în funcție de lungimea părului

  3 lingurițe de ulei de ricin
  1 linguriță de ulei de jojoba
  Instrucțiuni:

  Pune cele două ingrediente într-o sticlă, și se agită pentru a se amesteca. Adăugați câteva picături de amestec pe scalp până când ați acoperit tot scalpul. După aceea, masaj timp de 5 minute, în scopul de a spori circulația. Lăsați tratamentul câteva ore sau peste noapte și protejați perna sau mobila folosind un capac sau un prosop. Fă asta o dată sau de două ori pe săptămână.

  Pentru rezultate mai bune, asigurați-vă că părul dumneavoastră este întotdeauna umed în timp ce faceți acest tratament, așa că ar fi grozav dacă luați o sticlă spray de apă și umeziți scalpul înainte de a aplica uleiul.

  Ulei de ricin pentru sprâncene sau gene
  Ingrediente:

  30 ml ulei de ricin
  20 ml pantenol
  15 picături de ulei de usturoi
  Instrucțiuni:

  Aplicați acest amestec în mod regulat pe sprâncene sau gene și veți observa rapid creșterea lor accelerată.

  Beneficii Pentru Sănătate a Uleiului De Ricin

  Acest ulei poate fi benefic pentru tratarea indigestiei din cauza proprietăților sale anti-inflamatorii puternice, și, astfel, poate ajuta la digestie și pentru a preveni inflamarea intestinelor. Acesta poate ajuta, de asemenea, în prevenirea acnee, coșuri, arsuri solare, și alte infecții ale pielii sau probleme. De asemenea, uleiul de ricin poate atenua dureri de cap și migrene, și ameliora problemele menstruale, datorită capacității sale de a relaxa mușchii și de a preveni crampele musculare.

  Lasă un răspuns