Sari la conținut

5 Motive pentru utilizarea mai puțin frecventă a microundelor

  Cuptorul cu microunde economisește timp și elimină necesitatea de a porni aragazul. Dar există unele argumente care dovedesc că uneori merită să vă abțină de la utilizarea sa.

  Cuptorul cu microunde este proiectat pentru încălzirea rapidă a alimentelor și dezghețarea alimentelor. Principiul funcționării sale este simplu: radiația ultra-înaltă (microunde) se transformă în energie termică.

  Unii oameni cred că dispozitivul este capabil să schimbe structura alimentelor și chiar să transforme substanțele utile în substanțe cancerigene. Această opinie nu are dovezi științifice. Dar iată câteva fapte care trebuie luate în considerare înainte de a pune o altă farfurie de mâncare în cuptorul cu microunde.

  Faptul #1: Nu toate produsele sunt potrivite pentru gătit în cuptorul cu microunde
  Microunde

  Iată produsele care, după gătit în cuptorul cu microunde, pierd în mod semnificativ atât proprietățile utile, cât și calitățile gustului. Unele dintre ele nu sunt potrivite pentru microunde.

  Fructe de padure congelate. Cuptorul cu microunde le va transforma în terci, unde aproape că nu vor rămâne vitamine.
  Ciupercile nu sunt potrivite pentru reîncălzirea cuptorului. Ele conțin proteine vegetale. La reîncălzirea cu microunde, structura sa este ușor modificată. Acest lucru poate duce la o digestie slabă a alimentelor și la probleme digestive.
  Usturoi. Usturoiul își pierde complet proprietățile antioxidante, pentru care este atât de apreciat.
  Miere. De asemenea pierde o mulțime de vitamine. Cel mai bine este să o încălziți într-o baie de apă.
  Ardei iute. Conține capsaicină. Sub influența microundelor, acesta este eliberat în mediul înconjurător și poate arde membranele mucoase atunci când sunt inhalate.

  Faptul # 2: Pentru încălzirea alimentelor, nu folosiți recipiente din plastic
  Alimente în containere

  Masa de prânz într–un recipient din plastic care se va încălzi în timpul pauzei este unul dintre atributele neschimbate ale unui lucrător de birou. Multe companii echipează spații microunde, pentru a oferi angajaților posibilitatea de a mânca pe deplin.

  Containerele din plastic sunt convenabil de transportat, dar atunci când sunt încălzite, anumite tipuri de plastic eliberează compuși toxici care pot crește riscul de apariție a tumorilor maligne și pot duce la boli autoimune, diabet, probleme de concepție. Prin urmare, dacă nu există nici o etichetă „potrivită pentru microunde” pe masa de prânz, atunci este mai bine să nu o puneți acolo.

  Faptul # 3: Cuptorul cu microunde încălzește neuniform alimentele
  Toți utilizatorii de microunde au observat că, uneori, încălzește mâncarea neuniform, mai ales atunci când vine vorba de feluri de mâncare lichide, cum ar fi supa. Acest lucru se datorează legilor fizicii. Radiația transmisă formează „zone moarte”. Rotirea continuă a plăcii cu vasul neutralizează acest efect, dar având în vedere că lichidul se încălzește mai repede, încălzirea generală este adesea neuniformă.

  Acest lucru se datorează riscului de a se arde, ceea ce este deosebit de periculos pentru copil. Dacă părintele nu are capacitatea de a încălzi supa în mod obișnuit, înainte de a pune o farfurie în fața copilului, este necesar să se controleze temperatura vasului.

  Faptul #4: Utilizarea microundelor duce la depășirea consumului de energie electrică
  Cuptor cu microunde

  Cu cât este mai mare puterea cuptorului cu microunde, cu atât mai multă energie electrică va fi necesară pentru întreținerea acestuia. Acest lucru nu numai că mărește factura dvs. de lumină, ci și contravine principiilor ecologiei și consumului rezonabil. Și nu e vorba doar de economisirea de bani.

  Rezervele minerale neregenerabile sunt utilizate pentru funcționarea continuă a centralelor termice. Centralele hidroelectrice conduc la perturbarea funcționării ecosistemelor existente. Dacă fiecare persoană începe să economisească energie electrică, daunele aduse mediului vor fi minimizate.

  Faptul # 5: funcționarea necorespunzătoare a microundelor poate duce la probleme
  Microunde

  Înainte de a utiliza cuptorul cu microunde, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile. Este important să monitorizați funcționarea cuptorului cu microunde, astfel încât să nu pierdeți momentul în care acesta va începe să treacă radiația în mediul extern din cauza overclockării.

  Cu toate acestea, chiar și atunci când funcționează cuptorul cu microunde, trebuie respectate următoarele reguli:

  nu-l porniți atunci când nu există nimic în interior;
  nu puneți vase metalice în cuptor;
  acoperiți întotdeauna vasul cu un capac special pentru microunde, astfel încât să nu-l uscați și, în același timp, să păstrați pereții curați a dispozitivului;
  curățați regulat aparatul;
  nu încălziți produsele învelite în folie sau ambalate în vid.
  înainte de a spăla cuptorul cu microunde, asigurați-vă că îl deconectați de la rețeaua electrică.


  Un cuptor cu microunde este un aparat conceput pentru a ne ușura viața și pentru a economisi timp. Cu toate acestea, trebuie să îl utilizați cu înțelepciune și să nu puneți în cuptor cu microunde orice fel de mâncare pe care doriți să o încălziți. Amintiți-vă că orice tratament termic distruge vitaminele și reduce valoarea alimentelor. Gatiti cu înțelepciune și vă veți salva sănătatea și sănătatea celor dragi!