Sari la conținut

5 DEFICITE CARE PROVOACĂ AMORȚEALĂ ȘI FURNICĂTURI (ÎNȚEPĂTURI)

  Simptomele paresteziei includ:
  durere dureroasă sau arzătoare
  ace
  insensibilitate
  furnicături
  dureri de înjunghiere (parestezii cronice).

  5 deficite care provoacă amorțeală și furnicături

  • Calciu:
   Organismul nu produce calciu, așa că trebuie să-l primim prin alimente și suplimente. Calciul este critic pentru sănătatea noastră. În plus față de sănătatea oaselor, calciu sprijină inima, sângele, și sănătatea musculară.

  Cum să remediați acest lucru:
  Produsele lactate-cum ar fi brânza, laptele și iaurtul – sunt surse remarcabile de calciu. Cu toate acestea, multe alte produse non-lactate sunt bogate în acest mineral. Puteți găsi o mulțime de suplimente de calciu pe piață.

  • Magneziu:
   Magneziul este implicat în peste 300 de reacții chimice ale organismului, inclusiv funcțiile inimii, mușchilor și chiar hormonilor. Pe măsură ce deficitul de magneziu perturbă funcția nervului, lipsa nutrienților poate duce la simptome precum furnicături și amorțeală.

  Cum să remediați acest lucru:
  Se estimează că doar aproximativ 25% dintre adulții din S. U. A. primesc suficient magneziu în dieta lor. Sursele bune de magneziu sunt spanacul fiert și semințele de dovleac. De asemenea, merită remarcat faptul că excesul de alcool, cofeină și sifon accelerează pierderea de magneziu prin excreția renală.

  • Vitamina D:
   Lipsa vitaminei D perturbă digestibilitatea calciului. Calciul este esențial pentru sănătatea osoasă. Aceste probleme se pot răspândi și în zonele membrelor, inclusiv în mușchii care pot prezenta senzație de amorțeală sau furnicături. Deficitul de vitamina D poate provoca simptome cum ar fi oboseala, pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate și constipația.

  Cum să remediați acest lucru:
  Lumina soarelui este cea mai bună sursă de vitamina D. cerealele, laptele și produsele din soia sunt forme dietetice bune D. suplimentele ar trebui să fie ultimul remediu, totuși, deoarece chiar și expunerea minimă la soare, combinată cu o dietă bine echilibrată, ar trebui să ajute.

  • Vitamina B12:
   Deficitul B-12 poate produce simptome cum ar fi depresia și pierderea memoriei. Din punct de vedere fizic, nivelurile scăzute de B-12 pot provoca amorțeală și furnicături, împreună cu icter, dureri articulare și dificultăți de respirație.

  Cum să remediați acest lucru:
  Deficitul de B-12 se datorează unuia dintre cele 2 lucruri: obiceiurile nutriționale sau incapacitatea de a absorbi un nutrient. Plantele nu produc vitamina, astfel încât vegetarienii și veganii riscă. O deficiență slabă poate fi corectată cu un multivitamin; deficiențele grave pot necesita o doză mare de B12 sau alte metode.

  • Vitamina E:
   Vitamina E protejează țesutul corporal de radicalii liberi. Vitamina E ajută la protejarea sistemului nervos. Atunci când organismul are o cantitate mică de vitamina E, atunci poate apărea amorțeală sau furnicături în mâini și picioare.

  Cum să remediați acest lucru:
  Sursele bune de vitamina E includ broccoli, mango și semințe, roșii și uleiuri pe bază de plante. Suplimentele sunt considerate ca un remediu sigur. Dacă sunteți gravidă, solicitați sfatul medicului dumneavoastră. Nivelurile ridicate de vitamina E pot reprezenta o amenințare la adresa sănătății copilului.

  Lasă un răspuns