Sari la conținut

ATENȚIE, USTUROI CHINEZESC!!! FIȚI ATENȚI LA CE USTUROI CUMPĂRAȚI

  Nici nu bănuiți că se ascunde într-un usturoi frumos ambalat, adus din China…

  Cu toții știm despre proprietățile miraculoase ale usturoiului și fitoncidele pe care le eliberează ucid viruși și germeni, ; îmbunătățește circulația sângelui, crește imunitatea, întinerește și prelungește viața (inclusiv sexul).

  Dar, nu bănuiți că cel frumos ambalat, adus din China usturoiul pe care îl cumpărați în supermarketuri este lipsit de toate proprietățile sale minunate. A rămas doar gust și mirosul.

  Pentru a vă întări sănătatea, pentru a preveni gripa și alte boli rele, consumați doar usturoiul pe care îl avem în creștere. Aceasta nu este o reclamă, ci o informație pe care vă rog să o luați în considerare.

  În ultimii ani, majoritatea supermarketurilor vând usturoi adus din China. A căror calitate a capeteleor de usturoi sunt foarte uitmitoare – sunt toate ca una, uimitor de curate, puternici, suculent, fără cele mai mici semne de deteriorare mecanică și putregai.

  Privind la astfel de produse agricole de înaltă calitate, în imaginație vine ideea: „acești oameni sunt capabili să crească o astfel de recoltă și să o păstreze într-o formă atât de atractivă!»

  Dacă este vorba de usturoi nostru. Din cauza lipsei condițiilor adecvate de depozitare, chiar și o recoltă excelentă de capete de calitate arată destul de inestetică, la câteva luni după colectare. Cel mai adesea, soiurile de iarnă colectate în luna iulie, până la jumătatea lunii noiembrie, își pierd aspectul comercial, parțial germinând, parțial uscat, parțial putrezit.

  Compuși periculoși în producția chineză de usturoi
  Nu este un secret faptul că China a câștigat mult timp și ferm poziția liderului mondial în cultivarea culturii acute în plantațiile sale. Aproximativ 80% din usturoiul cultivat în întreaga lume provine din China, ceea ce reprezintă mai mult de 12 milioane de tone pe an.

  Dar nu toată lumea știe că usturoiul din China are componente foarte periculoase pentru sănătate. Cercetarea laboratoarelor chimice independente a confirmat în mod repetat acest adevăr. Adesea, usturoiul adus din China conține o concentrație excesivă de metale grele și alți compuși toxici periculoși pentru sănătatea organismului.

  Foarte des, usturoiul pe piața noastră este livrat din acele provincii din China, unde, la un moment dat, insecticidul periculos DDT a fost folosit pe câmpuri, interzis în multe țări. Și cel mai neplăcut că pentru a îmbunătăți aspectul comercial, de a crește durata de depozitare și de reducere a pierderilor în timpul transportului, înainte de a trimite în ținuturi îndepărtate, usturoiul este înmuiat într-o soluție de clor! De aceea, becurile arată atât de atractiv pe rafturile supermarketurilor noastre.


  Potrivit statisticilor, doar aproximativ o treime din totalul usturoiului consumat este reprezentat de cel cultivat în patria nativă, iar 70% este usturoiul de origine importată. De asemenea, trebuie remarcat faptul că până la 90% din usturoiul autohton este cultivat pe terenuri și grădini, iar doar 10% – fermele.

  Când cumpărați usturoi în magazin, nu puteți fi 100% siguri de unde a fost adus și de ce mijloace chimice au fost folosite în procesul de cultivare a acestuia. De aceea, experții recomandă achiziționarea exclusiv a usturoiului nostru românesc.Chiar daca capetele vândute pe piața bunicilor nu arată uimitor de proaspete, nu suficient de puternice și uneori ușor uscate, dar ele sunt sigure.

  Lasă un răspuns