Sari la conținut

Ce se va întâmpla cu corpul dumneavoastră dacă veți mânca miere în fiecare zi?


  Faptul că mierea nu este numai delicioasă, ci și un produs util, chiar și copiii știu. Dar este posibil să mâncati zilnic? În ce cantitate? Și cum va afecta acest lucru organismul? Despre asta vom vorbi în continuare.

  Și să începem prin a mânca miere în fiecare zi?

  Medicii spun că este posibil și necesar, dar trebuie să ne amintim de norma consumului acestui produs de apicultură și contraindicații.

  Cui ii este contraindicat mierea?

  Excludeți complet mierea din dietă daca aveti alergii la produse apicole.

  Nu se recomandă utilizarea mierei de albine pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1.

  Cei diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2 se pot răsfăța cu miere, dar în cantități strict limitate și numai după consultarea unui medic.

  Cu patologii ale tractului gastro-intestinal și tulburări metabolice, va trebui, de asemenea, să minimalizați utilizarea mierei.

  Persoanele cu astm bronșic și alte boli ale sistemului respirator ar trebui să utilizeze cu prudență mierea, este capabilă să provoace un atac de sufocare.

  Cât de mult miere pot mânca pe zi?

  Pasionații și admiratorii furioși ai mierei spun că într-o zi puteți consuma aproximativ 150 de grame de miere.

  La rândul său, medicina oficială este de altă părere. Medicii alocă următoarele norme zilnice de consum de miere:

  adulți-50 g (2,5-3 linguri);
  copii și adolescenți – până la 2 lingurițe.;
  persoanele în vârstă – 1 – 1,5 linguri
  Dacă pierdeți în greutate, în timp ce nu vă puteți refuza dulce, înlocuiți zahărul cu miere, rețineți că utilizarea acestui produs ar trebui să fie în intervalul 2 – 4 lingurițe pe zi. În plus, consumând miere în timpul dietei, încercați să excludeți alimentele prea dulci și calorice din dietă, inclusiv fructele.

  În plus, această rată de miere trebuie împărțită în mai multe tehnici. Dar asta nu e tot.

  Dacă doriți să obțineți beneficii maxime de la utilizarea mierei, trebuie să urmați recomandări simple care să ia în considerare în continuare.

  Cum să mănânci miere?

  Dimineața, cu 30 de minute înainte de micul dejun, beți un pahar de apă caldă cu 2 lingurițe de miere (nu numai că va da energie pentru o zi întreagă, ci va începe și procesele digestive și metabolice din organism).
  Nu consumați miere pe stomacul gol în forma sa pură, mai ales dacă în următoarea jumătate de oră nu intenționați să luați micul dejun, să luați masa sau să luați cina.
  Consecința ignorării acestei reguli va fi producția excesivă de insulină.
  Înainte de a merge la culcare, beți un pahar de lapte cald sau ceai cu miere, ceea ce va ușura tensiunea zilnică și va pregăti corpul pentru somn.

  Nu puneți mierea în apă fierbinte (amintiți-vă că temperatura care depășește 45C ucide toate proprietățile utile ale acestui produs). Mai mult decât atât, atunci când mierea este încălzită la 60C, începe să elibereze substanțe toxice (și în acest caz nu va mai fi vorba despre beneficii, ci despre pericolele mierei).
  Clătiți cavitatea bucală după ce ați consumat miere, deoarece, ca orice alt produs dulce, dăunează smalțului dinților.
  Ei bine, principalele puncte cu privire la consumul de miere, am discutat, astfel încât să putem trece la o conversație despre ceea ce se va întâmpla cu corpul dumneavoastră atunci când luați zilnic acest produs.


  Miere pentru piele

  Mierea este considerată un antioxidant excelent, eliminând toxinele din organism, care cauzează adesea blocarea porilor, apariția acneei și îmbătrânirea timpurie a pielii.

  În plus, proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale acestui produs vor ajuta la eliminarea inflamațiilor cutanate și a roșeții.

  Utilizarea zilnică a mierei, veți îmbunătăți semnificativ starea pielii, veți reveni la netezime, catifelare și un aspect sănătos.

  Miere pentru inima

  Antioxidanții, în cantități mari conținute în miere, împiedică formarea plăcilor aterosclerotice, contribuie la reducerea cantității de colesterol „rău” și la îngustarea arterelor, ceea ce are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular.

  După doar 2 luni de utilizare zilnică a mierei, persoanele cu boli de inimă vor observa o îmbunătățire a bunăstării.

  Miere pentru creier

  Vitaminele B, calciul, acidul ascorbic sunt doar o mică parte din elementele care fac parte din miere, stimulează în mod semnificativ activitatea sa.

  Astfel, prin includerea mierei în meniul zilnic, veți simți cu siguranță o creștere a puterii și a energiei, o mai bună performanță, o mai bună memorie și concentrare.

  Miere pentru stres

  Mierea este numită un antidepresiv natural, deoarece utilizarea constantă a acestuia afectează în mod favorabil activitatea sistemului nervos.

  Se observă că persoanele care încep dimineața cu miere și mănâncă acest produs înainte de culcare sunt mai ușor de tratati de oboseală, mai puțin agresivi și iritant, rezistenti la stres. Și toate datorită glucozei și fructozei, care întăresc și hrănesc celulele nervoase.

  Miere pentru somn

  Glucoza, absorbită în sânge, promovează relaxarea musculară, îmbunătățirea fundalului emoțional, ameliorarea tensiunii.

  În plus, în procesul de utilizare a mierei, corpul nostru produce serotonină hormonală, care este responsabilă pentru o stare bună de spirit.

  La rândul său, serotonina este transformată în hormonul melatonină, care reglează durata și calitatea somnului, care devine profundă și calmă.

  Un pahar de lapte cald cu miere înainte de culcare este un sedativ natural eficient și hipnotic pentru cei care au dificultăți de a adormi! Experiența personală!

  Miere pentru stomac

  Datorită proprietăților sale antiseptice, mierea este arătată persoanelor care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal.

  Faptul este că mierea, care trece prin tractul digestiv, nu numai că neutralizează microbii rău intenționați, ci vindecă și răni mici situate pe mucoasă.

  De asemenea, mierea normalizează digestia și, în scurt timp, restabilește microflora, deoarece este un probiotic natural, care include lactobacili și bifidobacterii.

  Miere pentru imunitate

  Mierea a fost folosită din cele mai vechi timpuri ca un mijloc eficient de prevenire și tratare a bolilor virale și reci. Și acest lucru nu este surprinzător, având în vedere compoziția acestui produs bogat în vitamine, acid folic și flavonoide.

  Apropo, flavonoidele se luptă activ cu viruși și accelerează procesul de recuperare.

  În fiecare zi, folosind miere, veți uita pentru o lungă perioadă de timp despre ceea ce este o răceală, chiar și în cele mai severe înghețuri și vreme umedă!


  Miere pentru pierderea in greutate

  În prezența unor kilograme în plus, nutriționiștii recomandă reducerea consumului de zahăr. Și în acest caz, mierea poate fi o alternativă excelentă la acest produs. În plus, mierea nu numai că va „îndulci” viața în timpul pierderii în greutate, ci va ajuta la scăderea în greutate. Cum?

  Datorită compoziției sale, mierea accelerează metabolismul și normalizează nivelul colesterolului, ceea ce va afecta în mod favorabil volumul taliei, dar cu condiția exercițiilor fizice regulate și respectarea principiilor alimentației raționale.

  Pentru a spori efectul pierderii în greutate, mierea este recomandată în combinație cu ghimbir sau lămâie.

  Și amintiți-vă că totul are nevoie de o măsură și, prin urmare, nu vă bazați pe o singură miere și sa o consumați cu kilograme în speranța că acest produs vă va vindeca miraculos de toate afecțiunile!

  Aveți grijă de sănătatea voastră, iar mierea vă va ajuta cu siguranță!

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să dați un like la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi : https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns