Sari la conținut

4 Cele mai periculoase medicamente din lume

  Abuzul de medicamente a devenit un fenomen omniprezent și o nouă problemă reală în întreaga lume. În ciuda interdicțiilor și avertismentelor stricte ale specialiștilor, oamenii continuă să utilizeze medicamente pentru a-și normaliza starea de moment. Unele dintre medicamente, într-adevăr, dăunează ireversibil sănătății umane.

  Următoarele medicamente sunt considerate dintre cele mai periculoase substanțe din întreaga lume, dintre cele care sunt adesea dependente de pacienți, uitând de efectele secundare, deci trebuie să fiți conștienți de ele și de efectele secundare care sunt pline de utilizarea lor.

  Medicamente periculoase

  Prednison sau cortizon

  Acest tip de medicament aparține grupului de glucocorticosteroizi și este, în esență, un hormon steroid produs în corpul uman de cortexul suprarenale. Pacientul trebuie să le ia strict conform prescripției medicului și numai pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă utilizați medicamentul mai mult decât perioada specificată de medic, există o dezechilibrare a sistemului hormonal, care poate distruge corpul și chiar ucide o persoană.

  Utilizarea mai lungă a prednisonului sau a cortizonului poate duce la următoarele consecințe:

  Pierderea de potasiu și retenția de sodiu în organism, rezultând o umflare puternică;

  Creșterea coagulării sângelui și formarea cheagurilor de sânge
  Creșterea tensiunii arteriale;

  Cataractă latentă sau glaucom;
  Slăbiciune musculară;

  Scăderea imunității și inhibarea proceselor de vindecare a rănilor;
  Osteoporoza și necroza osoasă;

  Probleme psihice;
  Retenția de lichide în organism;

  Hiperglicemie;
  Apariția gastritei sau a ulcerului peptic;

  Sindromul Itsenko-Cushing, epuizarea severă a cortexului suprarenale;
  Hemoragie internă.

  Coumadin sau warfarina

  Medicamentele sunt cunoscute sub numele de medicamente care diluează sângele-reducând formarea cheagurilor de sânge. Grupul de medicamente se numește anticoagulante și este adesea prescris pacienților predispuși la accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord.

  Cu utilizarea necorespunzătoare, anticoagulantele provoacă imediat sângerări abundente. Prin urmare, pacienții trebuie să fie extrem de atenți cu ei.
  Utilizarea prelungită a anticoagulantelor duce la următoarele consecințe:

  Sângerări interne;
  Hematoame;
  Tromboza masivă cu necroza pielii și gangrena membrelor;
  Osteoporoza;
  Sindromul degetului violet-pielea devine albastru-violet și dureroasă.
  În nici un caz nu luați anticoagulante din proprie inițiativă! Astfel de medicamente sunt prescrise în cazuri extreme și numai de un specialist adecvat.

  A se vedea, de asemenea: primele 13 obiceiuri proaste de dimineață, care ar trebui să fie neapărat abandonate

  În loc să „se așeze” pe aceste medicamente periculoase, este mai bine să preveniți accidentele vasculare cerebrale și atacurile de inimă prin administrarea de suplimente cum ar fi vitamina C și vitamina E și să practicați mersul pe jos și alimentația sănătoasă.

  Tablete periculoase
  Metotrexat

  Acest medicament, utilizat pentru a trata pacienții cu cancer cu chimioterapie, provoacă spori la nivel mondial.

  Pentru unii pacienți, a devenit într-adevăr un remediu de salvare în timpul chimioterapiei.

  Cu toate acestea, în unele cazuri, acest medicament a dus la un rezultat foarte deplorabil: substanțele chimice conținute în medicament au contribuit la moartea nu numai a celulelor canceroase, ci și a celor sănătoase.

  Printre efectele secundare observate ale acestui medicament se numără următoarele:

  Suprimarea măduvei osoase;

  Stomatită ulcerativă, gingivită, faringită;
  Boala pulmonară;

  Anemie și trombocitopenie;
  Oboseala cronica, dureri de cap, somnolență;

  Cistită și insuficiență renală severă;
  Sângerări intestinale;

  Erupții cutanate, tulburări de pigmentare, acnee sau furunculoză;
  Slăbirea sistemului imunitar – reducerea rezistenței la infecții.

  Fluoxetină

  Acest medicament este utilizat pe scară largă în întreaga lume pentru a atenua efectele depresiei și este inclus în așa-numitul grup de inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei.
  Potrivit statisticilor, este acceptat de cel puțin douăsprezece milioane de oameni. Cu toate acestea, nu totul este atât de neted. Fluoxetina nu numai că stimulează și ajută o persoană să facă față depresiei, dar duce și la dependență.

  Cu alte cuvinte, în multe cazuri, fluoxetina devine ca un medicament, deoarece încalcă un mecanism care echilibrează nivelurile de serotonină din creier. Nu luați niciodată acest medicament fără numirea unui medic, iar dacă este prescris strict conform schemei, fără a depăși durata tratamentului pentru o singură zi!
  Dacă sunteți unul dintre acei oameni care trebuie să ia fluoxetină, trebuie să vă ocupați de o varietate de exerciții fizice, cum ar fi înotul, alergatul, mersul pe jos sau ciclismul. Astfel, efectele secundare ale medicamentului vor scădea prin modificarea naturală a compoziției chimice a creierului.

  A se vedea, de asemenea: fiecare dinte este legat de un alt organ din corpul nostru: despre ce probleme avertizează acest lucru

  Medicamentele au devenit într-adevăr o parte integrantă a vieții noastre, ne ajută să luptăm împotriva bolilor. Dar această utilitate are și partea inversă. Fără utilizarea corectă și moderată și îndrumarea clară a specialiștilor, medicamentul devine o otravă mortală.

  Aveți grijă atunci când luați medicamente. Luați-le după cum este necesar, și cel mai important-numai conform prescripției specialistului.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să dați un like la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi : https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns