Sari la conținut

Secretul durerii de spate e în picioarele tale! Cele 10 Exerciții Care Te Vor Ajuta să scapi de durere!

  Durerea de spate, care este adesea rezultatul rănilor sau al stilului de viață sedentar, este foarte frecventă în aceste zile, afectând milioane de oameni din întreaga lume.

  Așa cum a explicat Triada Foot Center,

  „Durerea lombară, cunoscută și sub numele de durere lombosacrală, poate fi cauzată de condițiile legate de picioare. Durerea din partea de jos a spatelui este uneori cauzată de supra-pronunțarea piciorului, care apare atunci când arcul piciorului „se prăbușește”.

  În timp, piciorul se rostogolește spre interior, și astfel piciorul însuși începe să se rotească spre interior. Pelvisul înclină înainte, ceea ce mărește curbura spatelui inferior.

  Potrivit Dr. Paul Ross, un specialist picior la Centrul de Podiatrie,

  „Picioarele plate, în special, pot provoca o aliniere greșită cu glezna, ceea ce face articulațiile să se conecteze diferit, ceea ce poate provoca o aliniere greșită în articulația genunchiului. Asta îți poate afecta șoldurile, ceea ce afectează și felul în care mergi. Asta afectează coloana, mai ales partea de jos a spatelui.

  Vestea bună este că există unele exerciții destul de benefice picior care ajută la ameliorarea durerii de spate în mod natural, fără utilizarea de analgezice dăunătoare. Ele lucrează prin îmbunătățirea flexibilității (care ajută la prevenirea rănilor și a ligamentelor), îmbunătățirea circulației, îmbunătățirea posturii corpului, creșterea nivelurilor de energie, consolidarea oaselor, și îmbunătățirea sănătății inimii.

  10 Exerciții pentru picioare care ajută la ameliorarea durerii de spate


  Apăsarea degetelor stimulează fluxul sanguin în picioare, ceea ce ajută la ameliorarea durerii din spate. Începeți într-o poziție în picioare cu genunchii îndoiți și țineți podeaua cu degetele de la picioare. Țineți pentru câteva secunde și de a face 10 repetari cu fiecare picior.


  Începeți prin a merge pe degetele de la picioare timp de douăzeci de secunde pe zi, în scopul de a consolida tendoanele și mușchii și de a diminua durerea de spate, în același timp.


  Stai pe pământ cu un picior trecut peste celălalt. Întinde degetele de la picioare în toate direcțiile de trei ori, și apoi repeta cu celălalt picior.


  Începeți într-o poziție în picioare cu genunchii îndoiți, puneți un creion pe podea, și încercați să-l apuca cu degetele de la picioare. Ține creionul câteva secunde, relaxează-te și repetă.


  Stai pe pământ cu un picior în fața ta și celălalt îndoit sub coapsă. Încearcă să ajungi la degetele de la picioare și mișcă-le câteva secunde. Repetă cu celălalt picior.


  Stai în fața unui perete, întinde un picior în fața ta, și îndoaie genunchiul drept în timp ce miști șoldurile spre perete. Stai o jumătate de minut și repetă cu celălalt picior.


  În timp ce te întinzi pe podea, întinde picioarele în fața ta și înfășoară picioarelor cu un prosop. Ridicați și țineți-le când genunchiul este deasupra capului.


  Stai jos cu un scaun în fața ta. Înfășoară un capăt al unei curbe de rezistență pe scaun și celălalt pe picioare. Trage înapoi cât mai mult posibil, țineți timp de câteva secunde, de a face 10 repetari.


  În timp ce stai întins pe podea, întinde un picior în sus și rotește glezna timp de 15 secunde. Repetă cu celălalt picior.

  Lasă un răspuns