Sari la conținut

Cum să adormi rapid și fără comprimate – metode eficiente

  Asigurați-vă mediul și atmosfera potrivită
  În primul rând, camera ar trebui să respire cu ușurință: aerisiți camera, încercați să obțineți o temperatură de 19-21 de grade. Trageți perdelele, porniți lampa cu lumină slabă pentru a trece treptat la întuneric. Puteți înainte de a adormi (dar nu în timp ce vă aflați în pat), puneți în cameră o aromalampă cu câteva picături de ulei de lavandă – acest miros acționează relaxant.

  Opriți tehnica, nu vă uitați la televizor, smartphone sau tabletă. Puteți citi o carte liniștit.

  Somn puternic
  Pentru a adormi repede, înainte de a vă culca în pat, este util să beți un pahar de apă cu o lingură de miere dizolvată în ea.

  Baie relaxantă
  Este necesar să faceți o baie ( nu duș ) . În apă, este bine să adăugați sare de mare și câteva picături de lavandă. Baia nu trebuie să fie prea fierbinte, alegeți o temperatură confortabilă pentru dvs. Procedura va relaxa mușchii tensionați, va pregăti sistemul nervos pentru noapte, va calma gândurile și vă va permite să adormiți rapid. O astfel de tradiție zilnică vă va permite să adormiți în mod constant.

  Acivitate ziua sau seară
  Dacă doriți să dormiți fără somnifere rapid și ușor, asigurați-vă o activitate fizică adecvată în timpul zilei sau seara. Ar putea fitness, înot, sau doar o plimbare activă în aer liber. Oamenii de știință au stabilit că o persoană care transpiră în timpul zilei, doarme noaptea mai strâns.

  Este important să nu exagerați și să terminați toate exercițiile cu aproximativ trei ore înainte de momentul în care sunteți obișnuiți să vă culcați. Oboseala fizică, la fel ca cea mentală, va juca împotriva ta și va fi mai greu să adormi.

  Nu uitați de rutină
  Cât de repede poți adormi dacă te culci la miezul nopții și la momente diferite? Organismul se rătăcește și încetează să înțeleagă ce și când să facă. Luați regula de a vă culca în fiecare seară în același timp, optim-în 22-23 de ore. Într-un vis, organismul produce cel mai important hormon de melatonină pentru funcționarea normală și sănătate, dar acest lucru se întâmplă numai până la ora 2 dimineața. Prin urmare, trebuie să adormiți rapid seara pentru a obține rezerva necesară a acestei substanțe.

  „Nu” băuturi tonice
  Ceaiul (indiferent dacă este verde sau negru) și, mai ales, cafeaua interferează cu somnul normal. Prin urmare, este ideal să le excludeți din dietă, înlocuind cu plante medicinale, compoturi de casă, fructe de mare și apă curată.

  Cititul
  Acesta este un mod vechi, dar dovedit. Ajută la deconectarea de la griji și provocări și scufundă în lumea ficțiunii. Dacă nu vă place – luați istoric, psihologic, încercați doar să nu mergeți mai adânc în literatura profesională. Nu citiți de pe dispozitive mobile – aceasta strică vederea și irită sistemul nervos. O carte electronică ar trebui aleasă cu cerneală specială, nu are un ecran strălucitor.

  Adormim după metoda lui Andrew Weil
  Această metodă fără probleme funcționează chiar și în cazul în care nu doriți să dormiți câteva nopți. Se numește „4-7-8” și intră în sistemul multor practici de vindecare și meditație.

  Esența metodei:

  respirați uniform și calm timp de 4 secunde;
  țineți aerul în plămâni timp de 7 secunde;
  pentru următoarele 8 secunde, expirați încet prin nas.
  Repetari se fac la cât va fi confortabil pentru tine.

  Practica prin natura acțiunii sale este similară cu administrarea de medicamente. Normalizează cantitatea de adrenalină din sânge, elimină respirația superficială, care interferează cu liniștea înainte de odihna de noapte.

  Mulți oameni se confruntă cu întrebarea cum să adormi rapid înainte de un eveniment responsabil, examen, întâlnire. Această metodă vă permite să rezolvați această problemă și să nu suferiți de insomnie atunci când este atât de important să dormiți.