Sari la conținut

Curățarea intestinelor și combaterea anemiei: 6 rețete pentru mese sănătoase pe bază de sfeclă


  Sfecla este un depozit real de vitamine și substanțe utile. Este remarcabil faptul că majoritatea nu se distrug chiar și atunci când sunt tratate termic.

  Cu toate acestea, este de preferat să folosiți această legume în formă brută – aduce cel mai mare beneficiu organismului. Desigur, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să roadeți rădăcinile. Retetenaturiste.net Împărtășește cu tine o selecție de rețete interesante de feluri de mâncare.

  1. Abuz de alcool
   Sfecla este bogată în săruri de potasiu, vitamine și alte substanțe care ajută la reducerea poftelor irezistibile de băuturi alcoolice. Pentru a ușura starea, ar trebui să beți 100 de mililitri de suc de sfeclă proaspăt stors cu o jumătate de oră înainte de mese. Efectul pozitiv poate fixa salata cu sfecla la mesele principale.

  1. Amigdalită
   În medicina populară, multe remedii din sfecla sunt folosite pentru a trata amigdalita. Puteți clăti gâtul cu un decoct cald de frunze de sfeclă. Există, de asemenea, o altă rețetă:
  • Treceți prin rozătoare sfecla brută;
  • umpleți cu sfecla un recipient de sticlă 700 mililitri;
  • adăugați 2-3 linguri de oțet;
  • așteptați 3 ore, amestecând ocazional.

  Apoi, trebuie să stoarceți sucul și să adăugați puțină miere: un instrument excelent pentru clătirea gâtului la fiecare 2 ore. Pentru a accelera procesul de vindecare în pauzele dintre clătiri, mestecați încet o bucată de sfeclă brută.

  1. De la anemie
   Conținutul ridicat de fier contribuie la creșterea nivelului de hemoglobină din sânge. Se recomandă utilizarea sfeclei zilnic în formă brută, fiartă sau marinată. De 2-3 ori pe zi, mâncați 150 de grame de salată de sfeclă cu adaos de morcovi, ridiche neagră, suc de lămâie sau smântână.

  1. De la probleme gastro-intestinale
   Curățați intestinele, scăpați de constipație, scutiți un atac de hemoroizi. Pentru aceasta este necesar:
  • se fierbe 5 litri de apă, de preferință izvor;
  • când fierbeți, adăugați 600 de grame de sfeclă zdrobită și scoateți de la foc;
  • infuzați timp de 3 ore, apoi scurgeți;
  • adăugați 150 de grame de zahăr și o linguriță de drojdie uscată;
  • pune într-un loc cald pentru 24-36 de ore.

  Sucul de sfeclă fermentată trebuie filtrat și luat 300 mililitri dimineața pe stomacul gol.

  1. Plăci aterosclerotice
   Se prepară un amestec de cantități egale de suc de sfeclă, morcovi și ridiche neagră. Se toarnă amestecul în flacoane întunecate și se înmoaie timp de 3 ore într-un cuptor ușor încălzit. Beți 3 linguri pe zi între mesele principale.
  1. Pentru a întări imunitatea
   Tăiați în bucăți mici 500 de grame de sfecla si morcovi, și apoi se toarnă apă clocotită și se fierbe timp de o jumătate de oră. Când legumele sunt gata, trebuie să le adăugați la un pahar de stafide și caise uscate și să continuați să gătiți timp de 5 minute. Când produsul se răcește puțin, se amestecă 2 linguri de miere în el și se lasă până se răcește complet. Curs o lună (de trei ori pe zi 100-150 grame).