Sari la conținut

Vitiligo – Tratament cu Remedii Naturiste / Modalități inovatoare de tratament

  Una dintre cele mai ciudate și neexplorate fenomene în medicină până în prezent este probabil boala vitiligo, care apare atunci când pigmentul de melanină este distrus, responsabil pentru culoarea pielii. Această boală se referă la leucodermele imune. Odată cu dezvoltarea acestei patologii, unele zone ale pielii devin incolore, ceea ce se manifestă vizual sub formă de pete albe. Boala se poate dezvolta indiferent de vârstă și poate apărea chiar și la copii.

  Știința modernă și cea mai înaltă tehnologie nu pot da răspunsuri la unele întrebări legate de vitiligo, de exemplu, dacă boala afectează organele interne ale unei persoane și ce mecanism de dezvoltare a bolii. Ce motive cauzează acest proces patologic și dacă vitiligo poate fi vindecat, va spune acest articol.

  CAUZELE ACESTEI PATOLOGII
  Boala nu este congenitală, ci apare în timpul vieții unei persoane. Dezvoltarea vitiligo este afectată de multe cauze interne și externe, dar oamenii negri sunt mai predispuși la aceasta boală.

  dezvoltarea proceselor autoimune, adică înfrângerea țesuturilor sănătoase ale corpului cu anticorpi;
  predispoziție genetică;
  ochi căprui (dovedit științific că proprietarii de ochi negri au un risc de a se îmbolnăvi vitiligo mai mare decât persoanele cu ochi albaștri sau verzi);
  încălcarea funcționalității sistemului endocrin;
  disfuncția sistemului endocrin;
  leziuni care afectează pielea, de exemplu, arsuri;
  ședere prelungită în lumina soarelui agresiv;
  administrarea pe termen lung a medicamentelor;
  produse cosmetice de calitate scăzută;
  expunerea pielii la substanțe chimice corozive;
  boli ale tractului gastro-intestinal.

  În plus față de tratament, pacienții cu vitiligo pot avea nevoie de ajutor la nivel psihologic, deoarece această patologie afectează deprimant pacientul, provoacă un sentiment de inferioritate și depresie.

  TRATAMENTUL ACESTEI BOLI
  Există multe metode de tratare a acestei patologii, dar fiecare dintre ele durează o perioadă lungă de timp și nu garantează efectul pentru totdeauna. Prin urmare, mulți pur și simplu maschează petele cu o fundație.

  La primele manifestări ale acestei boli, este necesar să solicitați ajutor de la un dermatolog calificat care lucrează într-o instituție medicală unde este tratat vitiligo. În tratamentul primar, specialistul examinează cu atenție pacientul și, după cum este necesar, va lua probe de biomaterial pentru analize suplimentare.

  Dacă nu începeți tratamentul în timp util, patologia începe să progreseze. În plus, bolile concomitente încep să apară, care complică în mod semnificativ tratamentul vitiligo.

  EXISTĂ UN LEAC PENTRU VITILIGO?
  Adesea, în stadiul localizat al bolii, pacientului i se prescriu medicamente corticosteroizi, care au un efect antialergic și, de asemenea, elimină procesele autoimune. Practic, aceste medicamente sunt disponibile sub formă de creme și geluri, și puteți utiliza, de asemenea, unguent de vitiligo. Dacă vitiligo are o formă generalizată, atunci fondurile sunt prescrise în comprimate.
  Complexul de terapie include utilizarea unei lămpi ultraviolete. În acest sens, majoritatea medicamentelor pentru tratamentul vitiligo are un efect fotosensibilizant.

  MODALITĂȚI INOVATOARE DE TRATARE VITILIGO
  Până în prezent, există mai multe tehnici puțin cunoscute, dar eficiente pentru a scăpa de vitiligo, în plus față de tratamentul cu medicamente și vitamine:

  terapia cu laser;
  albirea epidermei;
  intervenție chirurgicală;
  fotochimie;
  radiații ultraviolete.
  Cu toate acestea, această patologie este o consecință a disfuncției unor mecanisme ale corpului uman și aceste tulburări trebuie tratate. Adesea, medicul prescrie terapia cu vitamine, care completează stocul de macro – și microelemente. Pacientul care suferă de vitiligo trebuie să utilizeze vitamine care conțin riboflavină, tiamină, acid ascorbic și pantotenic, fier, săruri de cupru. După fiecare masă, trebuie să luați picături de soluție de sulfat de cupru cu un procent. De asemenea, există o eficacitate ridicată a tratamentului cu electroforeză pe pete decolorate pe baza unei soluții de 0,5% de sulfat de cupru.

  TERAPIA CU LASER CU VITILIGO
  Eliminarea zonelor problematice va ajuta la efectul radiațiilor laser asupra zonelor afectate. Mai ales eficient, terapia cu laser ajută la stadiul inițial al dezvoltării patologiei, ale căror semne au apărut în ultimele cinci zile.

  Pentru a scăpa complet de pete incolore pe piele, trebuie să faceți mai multe sesiuni de terapie cu laser. Cu fiecare sesiune, durata procedurii crește. În primele etape ale tratamentului, procedura durează câteva secunde.

  Albire
  Albirea straturilor superioare ale epidermei vă permite să aliniați tonul pielii și să faceți petele să nu fie la fel de vizibile. Procedura de albire constă în introducerea unui medicament special în piele. Înainte de a face injecții, trebuie să consultați un medic, deoarece acestea au unele contraindicații și o serie de efecte secundare. Procedura de albire este costisitoare și necesită repetarea periodică a sesiunilor.

  TRANSPLANTUL DE PIELE CU VITILIGO
  Dacă boala afectează zone mici ale epidermei, medicii efectuează o intervenție chirurgicală – pielea sănătoasă este transplantată în zonele afectate. În ciuda eficacității acestei metode, există riscuri ca pielea transplantată să fie respinsă și pompată. În acest sens, medicii nu garantează un rezultat 100% din intervenția chirurgicală. Până în prezent, oamenii de știință lucrează la dezvoltarea unui vaccin special care oprește procesele autoimune.

  Fotochimie
  Metoda fotochimică constă în utilizarea de medicamente speciale, care crește nivelul de sensibilitate la efectele ultraviolete. Farmaciștii au dezvoltat astfel de medicamente sub formă de tablete, unguente și soluții. Medicul prescrie pacientului unul dintre aceste medicamente și le combină cu procedura de expunere la piele cu ultraviolete. Adică, pacientul ia medicamente în interior sau aplică medicamentul direct la locul localizării bolii, iar după o oră sau două, această zonă a pielii este iradiată cu un ultrfiolet. Pentru a obține un efect pozitiv al unui astfel de tratament, va fi nevoie de 3-4 proceduri pe săptămână timp de o lună. Veți avea nevoie de mai multe cursuri de tratament cu ajutorul fotochimiei, care se desfășoară la intervale mici.


  TRATAMENTUL VITILIGO CU REMEDII NATURISTE

  De asemenea, vitiligo poate fi vindecat acasă. De-a lungul anilor, adepții medicinii tradiționale au colectat multe mijloace eficiente.
  Cu ce să tratăm vitiligo acasă? Componenta principală în majoritatea metodelor populare de combatere a vitiligo este chimenul negru și sunătoarea.

  METODA №1-UTILIZAREA ULEIULUI DE SUNĂTOARE
  Pentru a obține ulei de sunătoare, trebuie să tăiați planta proaspătă și să o puneți într-un borcan curat, să turnați ulei floarea-soarelui rafinat sau orice ulei terapeutic (de exemplu, cătină sau migdale) și lăsați-l într-un loc însorit timp de două până la trei săptămâni. În acest timp, borcanul trebuie de agitat din când în când. Soluția rezultată are un efect slab. Pentru a obține un remediu foarte eficient, pentru prepararea uleiului de sunătoare este necesar să se utilizeze numai inflorescențele plantei.

  METODA №2-UTILIZAREA ULEIULUI DE CHIMEN NEGRU
  Acest ulei este utilizat în interior și în exterior. Atunci când este aplicat extern înainte de a aplica ulei de chimen negru, pielea trebuie să fie pregătită – ștergeți-o cu o cârpă sau un burete înmuiat în oțet. După aplicarea uleiului trebuie să fie sub influența razelor solare.

  Pentru o recepție internă, o linguriță de ulei de chimen negru se adaugă la un pahar de apă și se bea.

  METODA №3 – UTILIZAREA DE PIPER NEGRU
  Ca parte a piperului negru, piperina este prezentă – o substanță care elimină în mod eficient vitiligo și dă un miros și un gust deosebit acestui condiment. Pentru ca piperul negru să ajute la combaterea acestei patologii, este necesar să-l amestecați cu bicarbonatul de sodiu în aceleași proporții. Amestecul rezultat trebuie frecat în petele incolore pe piele. În timp, ele vor dispărea și pielea va avea o culoare normală.

  METODA №4 – UTILIZAREA UNGUENTULUI ” SULSEN»
  Remediați petele incolore la domiciliu cu ajutorul unui unguent „Sulsen”. Indicația pentru utilizarea acestui instrument este prezența mătreții și (sau) căderea părului. Cu toate acestea, unguentul este eficient în bolile de piele. „Sulsenu” trebuie frecat în pielea afectată și după treizeci de minute se spală cu apă caldă. Primele rezultate vor fi vizibile după trei sau patru proceduri.

  METODA №5 – UTILIZAREA GUDRONULUI DE MESTEACĂN
  Puteți cumpăra într-o farmacie. Esența tratamentului vitiligo cu gudron de mesteacăn este că, trebuielubrifiate zonele afectate ale pielii timp de o lună. Apoi se face o pauză de două săptămâni și se reia din nou cursul tratamentului.

  METODA №6 – UTILIZAREA OȚETULUI DE CIDRU DE MERE
  Există două modalități de a trata decolorarea pielii cu oțet de cidru de mere. Atunci când sunt aplicate extern, se freacă zonele deteriorate ale pielii până când efectul este vizibil. Pentru a aplica oțet de cidru de mere în interior, trebuie să pregătiți o astfel de rețetă: două lingurițe de oțet de de cidru de mere și miere sunt amestecate într-un pahar de apă pe jumătate plin. Beți această soluție de trei ori pe zi timp de o jumătate de oră înainte de mese.

  METODA №7 – APLICAREA DE SUSAN
  Semințele de susan trebuie măcinate într-o râșniță de cafea și folosite câte linguriță de două ori pe zi, până când petele incolore ale pielii devin naturale.

  METODA №8 – UTILIZAREA NUCILOR
  Cu ajutorul frunzelor și a lichidului amniotic, nucile vă permit să mascați petele incolore pe piele. Acestea trebuie să fie măcinate și amestecate în părți egale, plasate într-un recipient cu sticlă întunecată și umplute cu vodcă într-un raport proporțional de 1 la 10. Vasele sunt puse într-un loc răcoros și întunecat timp de două săptămâni. După acest timp, tinctura este filtrată și apoi de 1-2 ori pe zi, frecați-o de pete. Înainte de a aplica tinctura pe piele, se aplică o cremă protectoare. Cursul tratamentului este de câteva luni.

  METODA №9 – TRATAMENTUL AMESTECULUI DE PLANTE VITILIGO
  Se amestecă salvie zdrobită, sunătoare (4 linguri), gălbenele (3 linguri) și oregano (2 linguri). Amestecul rezultat se toarnă într-un termos și se toarnă apă clocotită (0,5 l). Insistați timp de două ore, apoi scurgeți și luați de trei ori pe zi timp de o jumătate de oră înainte de mese câte o jumătate de pahar. Cursul de tratament-7-8 săptămâni.

  Înainte de a începe tratamentul vitiligo cu remedii naturiste, trebuie să consultați un medic. Dacă neglijați consultarea unui specialist, puteți exacerba problema, deoarece multe remedii folclorice au contraindicații sau efecte secundare.

  TRATAMENTUL VITILIGO ȘI VITAMINE
  Vitaminele cu vitiligo nu sunt capabile să vindece independent această patologie. Cu toate acestea, cu ajutorul lor, puteți spori eficacitatea terapiei de bază. Până în prezent, nu există un complex special conceput pentru pacienții cu acest diagnostic. În fiecare caz, medicii examinează pacientul și determină ce vitamine nu sunt suficiente în corpul său.

  Există un set standard de vitamine pe care o persoană care suferă de vitiligo le poate lua. Acestea sunt vitaminele B, precum și vitaminele C și e (ascorbic, acid folic și pantotenic, tocoferol).