Sari la conținut

5 Infuzii care vor ajuta la tratamentul gastritei


  Schema de tratament a gastritei poate varia în funcție de severitatea bolii. În orice caz, merită acordată atenție unui număr de remedii naturale pe plante, care vor ajuta la minimizarea simptomelor neplăcute.


  În cazul gastritei, pacientului îi este prescris un număr de medicamente — antibiotice, inhibitori ai pompei de protoni sau antiacide. Este necesar să faceți schimbări în dietă și stil de viață.

  Ce este gastrita?
  Manifestările clinice ale gastritei trebuie evaluate de un specialist, deoarece acestea tind să fie similare cu alte tulburări digestive. Medicul trebuie să confirme diagnosticul după un examen medical, precum și un test de sânge și scaun. De asemenea, pentru a diagnostica gastrita poate necesita endoscopie sau biopsie.

  Dacă starea este severă, este important să urmați cu exactitate tratamentul prescris de un medic. Și, uneori, (în cazuri mai ușoare), este suficient să aplicați o serie de remedii naturale. Printre acestea se numără ceaiurile din plante, ale căror rețete vom da mai jos.

  • Ceai verde cu miere manuka în tratamentul gastritei   Ceaiul verde va ajuta la tratamentul gastritei
   Proprietățile antibacteriene ale mierii manuka contribuie la reducerea cantității de H. pylori. Ceaiul verde cu miere Manuka este unul dintre cele mai bune remedii naturale care pot ajuta la tratarea gastritei. Conform celor mai recente studii, utilizarea sa poate proteja împotriva riscului de infecție cu bacterii H. pylori, principala cauză a acestei boli.

  Ingrediente

  1 linguriță de ceai verde (7 g)
  apă (250 ml)
  1 lingură de miere manuka (15 g)

  Nu pune mierea în apă fierbinte
  Beți această băutură de 2 ori pe zi, de cel puțin 3 ori pe săptămână.

  • Infuzie de ghimbir
   Gingerol și alte componente active ale ghimbirului vă permit să controlați simptomele gastritei acute și cronice. Pe de o parte, aceste substanțe reduc inflamația mucoasei intestinale. Pe de altă parte, ei opresc reproducerea unor tulpini de bacterii H. pylori.

  Ingrediente

  1 linguriță de ghimbir măcinat (7 g)
  ceașcă de apă (250 ml)
  miere naturală (opțional)

  Preparare

  Se amestecă ghimbirul măcinat într-o ceașcă de apă fierbinte.
  Acoperiți și lăsați-l să stea.
  Când băutura se răcește, adăugați miere.
  Beți 2 cești din acest remediu pe zi până când vă simțiți mai bine.

  • Ceai de musetel   Mușețel în tratamentul gastritei
   Simptomele care provoacă gastrită, de exemplu, senzații neplăcute în stomac sau digestie lentă, pot fi îndepărtate cu ajutorul ceaiului de mușețel.
   Musetelul nu este un remediu atât de puternic pentru a vindeca complet gastrita. Cu toate acestea, ceaiul de musetel este un mare plus față de tratamentul de bază. De exemplu, ajută la reducerea simptomelor cum ar fi indigestia, inflamația sau arsurile la stomac. Această plantă medicinală este absolut sigură și potrivită chiar și pentru copii.

  Ingrediente

  1 lingura de flori uscate de musetel
  pahar de apă (250 ml)
  miere naturală (opțional)

  Mai întâi, turnați florile uscate de mușețel cu apă clocotită.
  Lăsați perfuzia să se infuzeze și după 5-10 minute.
  Îndulciți cu miere.
  Beți 2-3 cești de ceai pe zi pentru a face față simptomelor neplăcute.
  Acest lucru vă poate interesa: doar două ingrediente vă vor ajuta să faceți față acidității crescute și gastritei

  • Ceai de menta
   Acesta este unul dintre cele mai populare remedii pentru tratarea problemelor sistemului digestiv. Ceaiul de menta este de obicei recomandat pentru crampe stomacale, flatulență sau aciditate crescută.

  Ingrediente

  1 lingurita frunze de menta (15 g)
  ceașcă de apă (250 ml)
  Gătit

  Se toarnă frunzele de menta într-un pahar de apă clocotită.
  Insistați timp de 10 minute.
  Beți până la 3 cești pe zi

  • Ceai de ginseng american   Ginseng în tratamentul gastritei
   Ginseng este utilizat în medicina tradițională pentru a trata problemele de stomac.
   Ginsengul american poate fi utilizat pentru a trata gastrita și simptomele acestuia. Deși nu este la fel de popular ca și remediile anterioare, este folosit pentru a îmbunătăți digestia, pentru a ameliora inflamația în colon, precum și pentru vărsături. În plus, acest remediu natural elimină efectiv inflamația mucoasei gastrice.

  Ingrediente

  1 linguriță de ginseng (7 g)
  pahar de apă (250 ml)


  Atenție: evitați acest remediu dacă luați medicamente pentru depresie sau diabet. De asemenea, trebuie utilizat cu prudență în cazurile de hipertensiune arterială și tulburări ale sistemului nervos.

  În concluzie…
  Utilizarea acestor perfuzii medicinale pot ajuta la tratarea gastritei, minimizând simptomele sale principale. Cu toate acestea, nu înlocuiți medicamentele prescrise de medic.

  Lasă un răspuns