Sari la conținut

Află din ce motive apar coșurile pe corp și care sunt semnalele acestora

  Cu toții din când în când avem coșuri pe față și pe corp și de multe ori apar în același loc.

  Locurile în care cosurile apar cel mai adesea sunt un semnal al organismului nostru.

  Experții cred că unele zone ale corpului nostru corespund anumitor organe interne, iar cosurile care apar acolo pot spune despre problemele de sănătate.

  A se vedea, de asemenea: 15 remedii neobișnuite pentru acnee

  Aflați ce înseamnă erupții cutanate în diferite locuri ale corpului nostru și ce se poate face pentru a preveni acest lucru.

  Coșuri pe bărbie
  Zona 1: Hormoni


  Dacă aveți coșuri pe bărbie, cauza este o încălcare a echilibrului hormonal. Atunci când glandele suprarenale lucrează prea mult, apar coșuri în acest loc. Printre alte motive sunt stresul și consumul excesiv de zahăr .

  Coșuri pe umeri și gât
  Zona 2 și 3: stres

  Dacă sunteți stresat în mod constant, zona umărului devine susceptibilă la apariția coșurilor.

  Coșuri pe piept
  Zona 4: Sistemul digestiv

  Cosurile de pe piept semnalează probleme cu tractul digestiv, cum ar fi alimentația neregulată, obiceiurile alimentare proaste, dependența de alimente picante sau băuturile reci.

  De asemenea, verificați dacă purtați îmbrăcăminte din țesături slab respirabile, cum ar fi poliester sau nailon.

  Coșuri pe mâini
  Zona 5 și 6: asimilarea vitaminelor

  Dacă aveți pe mâini o piele aspră cu coșuri mici, cum ar fi pielea de găină, aceasta poate indica keratoza foliculară – o încălcare cauzată de circulația slabă și producerea excesivă de celule moarte în jurul foliculilor de păr.

  Încercați să reduceți coșurile cu un peeling și un hidratant care conține acid salicilic. Dacă problema rămâne, ar putea fi un semn că organismul dumneavoastră asimilează în mod necorespunzător vitaminele din alimentele pe care le consumați.

  Coșuri pe burtă
  Zona 7: zahăr din sânge

  În această zonă există foarte puține glande sebacee, foarte rar apar cosuri. Dacă totuși au apărut, acest lucru se datorează, de obicei, nivelului ridicat de zahăr din sânge sau îmbrăcămintei strânse.

  Coșuri organele genitale
  Zona 8: igiena sau STD (boli cu transmitere sexuală)


  Erupțiile în această zonă sunt adesea dureroase și este dificil să scapi de ele datorită nivelului ridicat de umiditate, fire de păr încarnate de la bărbierit și îndepărtarea ceară.

  Pe de altă parte, dacă cosurile sunt cu mâncărime, se eliberează lichid și starea nu se îmbunătățește după 3-4 zile, poate fi un simptom al bolilor cu transmitere sexuală, cum ar fi condiloamele acute.

  Cosuri pe șolduri și picioare
  Zona 9 și 10: sensibilitatea pielii sau alergia


  Cosurile de pe șolduri și picioare sunt adesea o reacție alergică la cum ar fi crema de corp, gelul la duș, detergentul de rufe sau balsamul de rufe. De asemenea, erupțiile mici sunt rezultatul părului încarnat după bărbierit sau epilare.

  Cel mai bine este să tratați de cosuri cu un produs de duș care conține acid salicilic sau glicolic și, de asemenea, să aplicați un hidratant ușor care nu înfundă porii.

  Cosuri pe spate
  Zona 11 și 12: sistemul nervos sau digestiv

  Acest loc este cel mai adesea o zonă de cosuri, care pot fi cauzate de o varietate de motive, inclusiv alergii, transpirație, frecare de haine, haine stramte și rău respirabile, presiune centura de rucsac, iritarea de la produse cosmetice și de reacție la detergent de rufe.

  Dacă ați exclus toți acești factori, cauza poate fi o dietă bogată în calorii, cu o abundență de alimente prăjite și o lipsă de somn.

  Cosuri pe fese
  Zona 13 și 14: sistemul digestiv


  Cosurile care apar pe fese, apar de obicei din cauza purtării lenjeriei groase sau a lenjeriei din țesături sintetice, uscăciunea pielii, digestia slabă sau șederea lungă, precum și dependența de băuturile reci și alimentele picante.

  Pentru a scăpa de cosuri în această zonă, hidratați aceste locuri cu o cremă ușoară, purtați lenjerie de bumbac liberă și revizuiți obiceiurile nutriționale.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi : https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns