Sari la conținut

Cum să scăpăm de retenția de lichide în picioare


  Retenția de lichide în corpul uman poate fi o consecință a acumulării de sare, care provoacă apariția proceselor inflamatorii în țesuturi. De asemenea, se recomandă evitarea alcoolului și a grăsimilor saturate.

  Cu siguranță, într-o zi a trebuit să te confrunți cu asta: te întorci acasă obosit, picioarele par umflate și grele, te deranjează senzațiile neplăcute din glezne. Acesta este un bine cunoscut pentru mulți dintre noi retenție de lichide.

  Cel mai adesea, cu retenție de lichide se confruntă femeile. De regulă, această problemă este mai frecventă în timpul verii. În majoritatea cazurilor, retenția de lichide este asociată cu tulburări circulatorii.

  Datorită toxinelor din țesuturile corpului nostru, procesele inflamatorii se dezvoltă, apa începe să se acumuleze,iar fluxul sanguin și lichidele se diminuează. Ca urmare, picioarele noastre se umflă și începem să experimentăm senzații dureroase.

  Ce facem? Cum să fii într-o astfel de situație? Nu-ți face griji. Acum vă vom spune în detaliu despre modalitățile de a rezolva această problemă neplăcută.

  Retenția de lichide în picioare: cauza

  Corpul fiecărei persoane are propriile caracteristici individuale, fiecare dintre noi are propriile obiceiuri. Stilul de viață și caracteristicile fizice ale fiecăruia dintre noi variază.

  Prin urmare, cauzele retenției de lichide la fiecare persoană sunt individuale. Retenția de lichide se datorează cel mai adesea influenței următorilor factori:

  Ședere prelungită în picioare, pe picioare.
  Excesul de greutate. Foarte des, femeile cu o mulțime de celulită suferă de retenție de lichide în picioare.
  Adesea, picioarele se umflă în timpul călătoriilor lungi cu trenul sau în avion. Acest lucru se datorează faptului că o persoană trebuie să stea în aceeași poziție pentru o lungă perioadă de timp.
  Luarea unor medicamente. Există medicamente, cu efect secundar care este retenția de lichide.
  Leziunile genunchiului sau gleznei pot provoca, de asemenea, această problemă.
  Vene varicoase.
  Boli și tulburări ale rinichilor.
  Boli cardiovasculare.
  Modificări hormonale în timpul ciclului menstrual.
  Malnutriție: abuzul de sare duce, de asemenea, destul de des la apariția edemelor.

  Dacă umflarea picioarelor te deranjează prea des, se recomandă să solicitați sfatul unui medic.

  1. Decocția de fenicul

  Fenicul este o plantă parfumată originară din Marea Mediterană. Este ușor de găsit atât în magazinele de produse naturale, cât și în farmacii.

  Are proprietăți diuretice, reduce formarea de gaze, normalizează digestia și ajută la curățarea corpului. Fenicul este un instrument eficient în lupta împotriva retenției de lichide. Se recomandă să luați un decoct de fenicul o dată sau de două ori pe zi, la 15 minute după masă.

  Ingrediente

  1 linguriță de fenicul (5 g))
  1/2 linguriță de anason (3 G.)
  1 cană de apă (200 ml.)


  Gătit

  Aduceți la fierbere un pahar de apă și apoi adăugați fenicul și anasonul la el.
  Continuați să gătiți decoctul din ierburi timp de încă 20 de minute.
  Când timpul specificat trece, scoateți de pe foc. După gătit, ar trebui să se răcească 10 minute.
  După ce se răcește, poate fi băut.

  1. Decoct de coada-calului

  Această plantă poate fi numită în siguranță cel mai eficient mijloc de a scăpa de retenția de lichide. Puteți găsi coada-calului la farmacie sau la magazinele de homeopatie. Ce anume se datorează acestui efect curativ al acestei plante?

  Coada calului ajută la stoparea sângerării și îmbunătățește coagularea sângelui.
  Acesta conține siliciu, un mineral care promovează regenerarea pielii și restabilirea țesutului conjunctiv.
  Coada calului este un diuretic natural eficient: crește cantitatea de urină eliberată, stimulează eliminarea toxinelor și ajută la curățarea corpului nostru.
  Un fapt interesant: coada calului conține două substanțe active: saponină și equizetină. Ele au un efect stimulativ asupra circulației sângelui și, de asemenea, ajută la curățarea corpului nostru de substanțe toxice.
  Se recomandă să beți în mod regulat un decoct de coada-calului dimineața. În curând vei observa o îmbunătățire a bunăstării tale.

  1. Alimente care trebuie incluse în dieta ta

  Primul lucru pe care trebuie să acordați atenție este utilizarea sării. Trebuie să fie limitată. Sistemul hormonal al corpului nostru este responsabil pentru menținerea echilibrului fluidelor în corpul nostru.

  Când excesul de sare se acumulează în organism, diferite procese inflamatorii încep să se dezvolte în țesuturi, o persoană începe să perturbe retenția de lichide.

  Dacă organismul nu reușește să elimine lichidul prin rinichi și glandele poștale, apar umflături.

  Cauza inflamației nu este doar utilizarea sării. Grăsimi saturate, băuturi care conțin zahăr, dulciuri, făină albă — toate aceste produse provoacă tulburări în activitatea diferitelor organe și sisteme ale corpului nostru. Prin urmare, cel mai bine este să le evitați.

  În același timp, se recomandă includerea următoarelor produse în dieta zilnică:

  Ceapă;
  Sparanghel;
  Pătrunjel;
  Țelină;
  Anghinare;
  Salată;
  Vinete;
  Pepene verde;
  Pere;
  Ananas;
  Banane;
  Pepene galben.

  1. Bea corect apa

  Din păcate, Când vine vorba de nutriția noastră, adesea facem mici greșeli. Deci, de multe ori auzim că unei persoane este recomandat să bea cel puțin doi litri de apă zilnic.

  Deci, uneori oamenii încep să se forțeze să bea mai mult, să bea un pahar întreg de apă sau chiar mai mult la un moment dat. Și așa pe tot parcursul zilei. Desigur, acest lucru nu este corect.

  Tot ce facem este un stomac plin de apă. În acest caz, lichidul începe să se acumuleze în corpul nostru.

  Cum să bea corect? Răspunsul este simplu: se recomandă să beți apă cu înghițituri mici, puțin câte puțin pe tot parcursul zilei. Acest lucru evită atât deshidratarea, cât și acumularea de lichide.

  1. O plimbare de o jumătate de oră în fiecare zi

  Purtați haine confortabile, adidași buni și ieșiți pentru o plimbare! Plimbarea nu trebuie să fie o datorie neplăcută, nu o luați ca un sport. Este în primul rând relaxare și relaxare.

  Simțiți libertatea interioară și distras de grijile de zi cu zi. Plimbarea te va ajuta să te recuperezi.

  Plimbările regulate vor ajuta la normalizarea circulației sângelui, stimulează aprovizionarea cu oxigen a tuturor părților corpului nostru. Această odihnă ajută la menținerea elasticității vaselor și venelor.

  În câteva săptămâni, vei observa că picioarele tale au devenit mai ușoare și mai odihnite. Îngrijirea atentă a nutriției, greutatea stabilă și stilul de viață activ vă vor ajuta să evitați edemele neplăcute și retenția de lichide în viitor.