Sari la conținut

Guta: 4 moduri de a reduce nivelul acidului uric în mod natural


  Guta a fost cunoscută sub numele de „boala regilor” datorită răspândirii în rândul populației bogate din cauza consumului excesiv de alcool și carne. În timpul nostru, aceste produse sunt consumate aproape toată lumea, cu toate acestea, pentru respectarea unui stil de viață sănătos este necesar să respectați dieta, acest lucru este deosebit de important pentru a preveni astfel de boli cum ar fi guta, alcoolismul, obezitatea, de asemenea o mare importanță este dieta saraca, schimbările legate de vârstă, consumul de medicamente care conțin salicilați și alte comorbidități.

  Guta este o formă de artrită în care acidul uric precipită după descompunerea compușilor chimici numiți purine. Acestea se găsesc în exces în alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea sau păsările. Acidul uric nu mai trece prin rinichi așa cum ar trebui să fie, este absorbit în sânge și se întărește ca un cristal ascuțit în jurul articulațiilor.

  În primul rând, medicii recomandă tratamentul cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene( AINS), cu toate acestea, pentru a preveni atacurile repetate de gută, este necesar să schimbați dieta, ale cărei puncte cheie sunt prezentate mai jos.

  1. Evitați zahărul
   Acidul uric nu este doar proteine, ci poate fi și un produs al consumului excesiv de zahăr. Băuturile care conțin zahăr și alimentele cu zahăr măresc zahărul din sânge, crescând producția de acid uric.

   Sfat: reduceți greutatea, deoarece celulele grase produc mai mult acid uric decât celulele musculare. Apa potabilă ajută la eliminarea acidului uric din rinichi înainte de a se răspândi în organism. Sucurile bogate în fibre sunt o alternativă mai sănătoasă la băuturile care conțin zahăr. De asemenea, se recomandă limitarea aportului de sucuri naturale de fructe.
  1. Evitați alcoolul
   Unele băuturi alcoolice, cum ar fi berea și whisky, conțin o mulțime de purine. Consumul de alcool deshidratează organismul, contribuind la producerea de mai mult acid uric prin rinichi. În cele din urmă, rinichii opresc excreția acidului uric.

  Sfat: evitați berea, whisky-ul și lichiorurile distilate deoarece conțin o mulțime de purine și, după cum sa menționat mai sus, toate tipurile de alcool contribuie la creșterea acidului uric.

  1. Luați cu atenție Suplimente și medicamente
   Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot avea prea multă insulină în sânge. Acest hormon ajută la mutarea zahărului din sânge în celule, unde acesta din urmă hrănește toate țesuturile organismului. Dovedit că prea multă insulină duce la un exces de acid uric în organism, și, de asemenea, creșterea în greutate.

   Sfat: echilibrați nivelul de insulină. Aspirina, diureticele, medicamentele de suprimare a imunității și suplimentele cu vitamina B conduc la acumularea de acid uric, așa că păstrați-vă medicul curant la curent cu medicamentele pe care le luați.
  1. Mananca carne, pește și unele legume cu moderatie
   Purina se găsește în carne de vită, rață, carne de vită, miel, carne de porc, curcan, precum și în ficat și rinichi, astfel încât să evitați să le consumați. Tonul, sardinele, eglefinul, codul, heringul, hamsiile și crustaceele conțin, de asemenea, o mulțime de purine, contrazicând afirmația că peștele este o alternativă mai sănătoasă la carne.

  În mod surprinzător, unele legume: ciupercile, sparanghelul, spanacul, conopida, fasolea uscată și mazărea verde conțin, de asemenea, purine, dar conținutul lor nu este ridicat și purinele din legume nu afectează practic riscul de gută.

  Sfat: dacă nu puteți renunța la carne în favoarea unor produse mai utile, mâncați pește, carne roșie și păsări de curte în mod moderat în porții mici. Fructele și legumele bogate în vitamina C, cum ar fi portocalele, ananasul, căpșunile, avocado, ardeii grași și roșiile, servesc ca un înlocuitor mai util.